האם הילינג יכול לרפא מחלות קשות?

מיכי 10

Member
זה לא עניין של קרדיט. העיקר שהטיפול יצליח,

ויתכן שהוא אפילו יצליח יותר, בגלל השילוב והאנרגיות הטובות של כמה מטפלים.

ינוקא1

New member
אני בהחלט מבין אותך

במיוחד שלא מדובר בך אלא באדם אחר , ואתה רוצה לדאוג עבורו לטוב ביותר.

מה שכן , בעיני הגישה הזו עצמה היא בעיני חלק חשוב מריפוי.

כאשר מגלים משהו כזה כולם בלחץ ומתחילים לרוץ מפה לשם ומהמומחה הזה לאחר , ופעמים רבות זה מזיק יותר מאשר מועיל.
(ודוגמאות יש לי בשפע).
לפעמים אפילו מרוב לחץ שוכחים את הדברים החשובים והמהותיים באמת. . . גם בטיפול וגם בקשר עם האדם הקרוב.

עצתי בכל אופן - "מקצועי" אצל הילרים לעולם אי אפשר לדעת.
גם רמת פרסום לא אומרת כלום.

תמצא מישהו או מישהי שיש איתם "חיבור טוב".
מכיוון שהילינג זה בסופו של דבר אנרגיות של אדם (או אנרגיות שעוברות דרכו) ולא רק "מכשיר" , קיים קשר הדוק בין ה"חיבור" בקליניקה לבין יעילות הטיפול.

הילינג בסופו של דבר זה ריפוי דרך תודעה. וריפוי דרך תודעה מתבצע דרך כלים שכולנו מכירים : כמו חיבור , כמו "השלמה" וקבלה , ונתינת אמון בחיים ובכלל.

הילר לא חייב לדבר על כל הדברים הללו , הוא יכול אפילו לא לדבר בכלל. ! אבל הדברים הללו עוברים דרכו ודרך הטיפול שלו. אי אפשר להפריד הילינג מהאדם העושה אותו.

מיכי 10

Member
מאד מסכימה איתך, ינוקא, בדברים שכתבת

כאן ולמעלה.
גם אני חושבת שצריך ללכת לטיפול אל מי שמוצא-חן בעיניך אינטואיטיבית, ויש ביניכם "כימיה". וברור שצריך להיות אמון ביניכם.

יש לי גם תיאוריה שהמצאתי בעצמי לגבי טיפולים. וזה נוגע לטיפולים ולמטפלים מכל הסוגים -רפואה קונבנציונלית ורפואה משלימה.
הדעה שלי היא שלכל אדם צריך להתאים את מה שטוב לו אישית.

וגם אני אתן דוגמה אישית שלי: כאבי גב עזים לפני כמה שנים. הופניתי אל כירופרקט מצויין, שהטיפול שלו הציל מישהי אחרי תאונה.
לא הרגשתי שהטיפול עוזר לי, אבל נתתי לו עוד ועוד הזדמנויות, עד שאחרי כ-7, 8 טיפולים, אמרתי לו שלא נעים לי לומר, אבל לא זו בלבד שאני לא מרגישה שיפור, נראֶה לי שאפילו יותר כואב לי מאשר קודם.
הוא היה נחמד וכֵּן מאד. ישב והסביר לי שלְ-97% הטיפול עוזר, לכ-2.8% זה לא עוזר ולא עושה לא-טוב. ולבערך 0.2% זה עושה לא-טוב. וכנראה שאני ב-0.2% האלה. אז הוא המליץ לי לנסות דיקור סיני. שמעתי בקולו, ובמרפאה המשלימה בבית החולים בו עבדתי, התחלתי לקבל דיקורים סיניים ע"י רופאה סינית. באותו זמן קיבלה אחת הבנות שלי דיקורים סיניים אצל מטפל ישראלי.
שניהם נחשבו טובים מאד בתחומם.
הבת שלי נהנתה מהטיפולים, ואמרה שהיא מרגישה זרמים בגוף ושלווה.
אני הרגשתי לא-משהו. אחרי כמה טיפולים, הרופאה הסינית היתה צריכה לחזור לסין. הועברתי לטיפול אצל המטפל של בתי, שבינתיים סיימה את סדרת הטיפולים שלה.
לא הרגשתי זרמים, ולא נהניתי מהטיפולים ומצמחי המרפא שהוא רשם לי. רק חיכיתי תמיד שהזמן ייגמר ואשתחרר מהמחטים, ואחרי סדרה ארוכה, הפסקתי.

לימים שמעתי שאחת הבנות של חברתי הטובה, נמצאת בשנת הלימודים האחרונה שלה, ומחפשת לקוחות לטיפול בשיאצו. החלטתי לנסות את השיטה. אבל אמרתי לאותה בחורה, נקרא לה בקיצור ע', שראיתי טיפולי שיאצו שנראו לי אגרסיביים, וזה הבהיל אותי. היא אמרה שיש אפשרות לקבל טיפולים לא אגרסיביים. היתה לי אז בעיה בלתי פתורה בכתף (כנראה עקב ניתוח השתלת קוצב לב קצת לפני זה). ע' התחילה לטפל בי בשיאצו בשיטה עדינה, והחל מהטיפול הראשון עברו לי הכאבים! הטיפולים שלה היו מדהימים, וגם היו לנו שיחות מרתקות תוך כדי.
לעומת זה, באמא שלה (שיש לה בעיה בריאותית רצינית), היא טיפלה בשיאצו מסוג אגרסיבי, וגם אמא שלה היתה מרוצה מאד מהתוצאות.

אני טופלתי גם במשך תקופה די ארוכה בטיפולי פלדנקרייז אישיים, וזה היה מעולה.

מסקנה: לכל אדם יש להתאים את השיטה הנכונה ואת המטפל הנכון!

הי תומאס....

קיבלת תשובות אותנטיות ונכונות.
בעקרון הילינג אנרגטי יכול לרפא או לפחות לעזור ולתמוך בריפוי קונבנציונאלי.
הילינג יכול לתת הבנה פנימית לגבי מחלות, הקשר שלהם לנפש ואיזה ריפוי פנימי יש לעבור לצד החיצוני. הריפוי הפנימי, לרוב חשוב יותר מהחיצוני. אם פאן הפנימי לא נרפא והחיצוני כן, יש סבירות גבוהה שהחיצוני יופיע שוב.

לגבי הילרים -
בנוסף וכתמיכה למה שכתבו לך יוסף ומיכי -
יש שני גורמים חשובים - הכלי והמטפל.
הכלי - בדרך כלל פחות חשוב מהמטפל, כשמדובר בטיפול אנרגטי. המדד הנכון לכלי הוא - האם הוא מדבר למטופל. אני למשל אוהב יותר את תחושת ההילינג. יש שאוהבים את הדיבור ויש את המגע. יש שאוהבים שילוב.
המטפל - כאמור כשמדובר הריפוי אנרגטי, חשובה האנרגיה של המטפל והאם כמטופל יש חיבור למטפל. מעבר לכך כדאי, לדעתי, שהמטפל יהיה הוליסטי - כלומר רואה רבדים שונים בטיפול. חשוב להרגיש נעים עם המטפל, נינוחות וביטחון. מטפל טוב צריך לתת תחושה שהמטופל הוא המרכז, שכל הכוונה מכוונת כלפיו וכלפי הריפוי שלו.

לגבי בחירת מטפל - אתן לך דוגמה ממני, כמו יוסף.
תמיד רציתי לטפל בצ'י קונג (הילינג סיני). בחיפושי אחר לימוד, ראיתי כמה מורים רציניים, טובים, אנרגטיים, עם יכולות גבוהות ביותר. לאף אחד מהם לא נמשכתי כמורה וגם לא ל"שיטה" שלהם. ידעתי שיש משהו, היכן שהוא, שידבר אליי באופן מדוייק, למרות לא היה לי רעיון ברור. באחד הימים הפגיש אותי חבר יקר עם מורה להילינג סיני. שאלתי אותה מה היא עושה, היא ענתה "לא יודעת, כשפים". לכאורה תשובה שלא משדרת הרבה בטחון ורצינות. היא הראשונה ששידרה לי את העומק והאיכות שחיפשתי ולכן אמרתי לה, "אני רוצה לבוא לנסות, מה צריך לעשות?" היא ענתה "בו לטיפול ותראה." באתי, הרגשתי ונשארתי. ללא הסבר רציונאלי, ללא כלי ברור או שיטתי. פשוט תחושה שהיא המורה המתאימה לי ושלה יש יכולת לתת לי את מה שאני רוצה ומתאים לי.

באותו האופן בוחרים הילר לדעתי.
אני חושב שברגע שהמטופל מקשיב לעצמו, כשהוא יפגוש את המטפל הנכון לו, הוא ידע זאת. תמיד יכולות להיות עליות וירידות בדרך, אבל חשוב לזכור שהן חלק מהתהליך.

המשך יום נפלא ובהצלחה.

תומאס

New member
תודה רבה צחי לך ולכל חברי הפורום על הסבלנות

שיש לכם ועל הנכונות לעזור עם כל תשומת הלב והכנות והחוויות והניסיון שלכם.
אני מאוד מעריך את זה!

למעלה