האם המוסר של החברה שלנו משתנה?

spirit73

New member
האם המוסר של החברה שלנו משתנה?

לפני כמה ימים קרה לי ארוע בתחנת דלק.כשהתקרבתי לתחנת מילוי האויר לצמיגים, כדי לנפח את הצמיג ברכב שלי, ראיתי שעומדת שם מכונית.הנהג מנפח את כל ארבעת הצמיגים.לקח לו הרבה זמן.התקרבתי עם הרכב שלי וחיכיתי.מאחורי הופיע טנדר ונעצר גם כן.איך שהנהג, שהיה לפני, סיים נכנסתי למקום ליד העמדה.הטנדר, שהיה מאחורי נכנס מצד שמאל של העמדה (במקום למעבר הרכבים).רץ בריצת האמוק ותפס את הצינור שמתחבר לצמיג כמה שניות לפני שאני התקרבתי.אמרתי לו:"סליחה, אבל היתי לפניך".על כך קיבלתי תשובה:"אז מה!" אני:"אז מה, אתה לוקח הכל בכוח?" הוא:"אז מה אתה מתכוון לקחת בכוח?"נאמר במבט מזלזל.הוא היה הרבה יותר גדול ממני. אני:"לא, כבר לקחת בכוח" הוא התכוון ללכת עם הצינור לרכב שלו, אבל אני לא נתתי לו לעבור.הוא ראה שאין לו דרך אחרת חוץ מלדחוף אותי אז ויתר.נתן לי את הצינור ואמר שיהיה לך "שבת שלום".את האמת, אז כבר אדרנלין כנראה כבר ירד לי.ודי פחדתי כי היתי צריך לווסת את נפח ממש ליד היד שלו תוך כדי שאני מתקופף קדימה לידו.עברו לי מחשבות בראש:האם עכשיו הוא ידקור אותי?האם יכניס לי מכות רצח,כשאני מפנה אליו את הצד שלי" טוב הקדמה מאוד ארוכה. עכשיו יש לי שאלה.לאור זה שהפחדים שלי לא התגשמו, כנראה הוא לא איזה בריון וכנראה הוא ישראלי ממוצע. ופה מופיעות לי השאלות.1. האם היתי טיפש?האם היתי צריך לותר על האגו שלי? 2. האם כל נורמות של החברה שלנו: לחתוך בכביש,לא לחכות שיצאו מהמעלית וכולה גלשו גם לדברים אחרים?האם האלימות ממגרשי הכדורגל עוברת לחיי יומיום?האם המוסר של החברה שלנו מדרדר? כי, נראה לי התור זה אחד מהדברים "הקדושים" שעוד נשאר בסדר החברתי לפני שמדרדרים לאנרכיה (זה נאמר קצת בציניות כמובן).או שקיימים בחברה ישראלית הרבה מאוד קבוצות. כשכל אחד היא עם מוסר שלה.או שבכל זאת קו הכללי של המוסר הישראלי כחברה מדרדר?

RichardSmith

New member
המממ

לא הייתי מכליל. האלימות בחברה הישראלית היא בהחלט בעיתית. מה אפשר לעשות?

OnlineOne

New member
דבר אחד בטוח

עדיף היה לחכות בצד עם מבט זועף/מתוסכל מאשר להסתכן בפולמוס עם הערס הממוצע הזה במדינה שבה דוקרים על חניה... ואם כבר חניה- לפני שנה בערך, אני נוסע לקניות באזור התעשייה של עירי ומזהה ספוט מעולה לחניה (חניה במקביל למדרכה). אני נצמד לרכב שלפני המשבצת, מאותת ימינה ומתחיל להיכנס ברברס. עוד אני מרברס לי- סוברו ג'סטי אדומה פולחת את השטח הפתוח וחונה באלכסון מאחורי. הנהג, שחסם זה מכבר חצי מהכביש, יוצא מהאוטו עם חיוך של מנצח ומשאיר אותי לחנות שני רחובות הצידה משם. גועל נפש של בנאדם, גועל נפש של חברה, עדיין לא שווה לריב איתו כדי שידקור אותי. תודה לאל שעברתי לאירופה.

pieceofmadness

New member
תאמין לי שהתור האנגלי יותר מזעזע

התגעגעתי, אז מה?

זה מקרה קלאסי

לבדוק כמה שכבות של צבע יכול לעבור מפתח הרכב שלך. אבל אל תהיה מנוול, השאר פתק שמסביר לנהג בדיוק מה קרה ולמה.

והאוטו שלו נשאר שלם אחרי זה?!?!?!?

נו נו נו לך! אם היה חוזר למצוא ארבע גלגלים על הג'נטים, פיסול יצירתי על הדלתות, וגוש אפוקסי נאה חוסם לו את האגזוז, זה היה מוחק לו את החיוך מהפנים להרבה זמן.

Amalthea

New member
../images/Emo6.gif אכן יצירתי

אולי אתחיל להשאיר מרק אפוקסי באוטו

Tervingi

New member
כן, רק בארץ...

תמצא לי חארות אחרים שמתחרטים על מה שהם עושים... אני שונא את זה, זה לא רק בארץ, לכל הרוחות, מה זה אמור להיות "בארץ הם גם גאים בזה"? כי בארצות אחרות הבני זונות שדופקים אנשים אחרים ממש מצטערים על זה ותמיד בוכים..?

OnlineOne

New member
מצאתי!!!!!!

אם הסיפור הקודם שלי היה לא-יאמן- הנה לך אחד עוד יותר הזוי: אני בגרמניה, לפני מספר שנים, עומד בתור בלונה פארק גדול עם עוד בערך מאה איש שממתינים (ועומדים באופן מופתי אחד אחרי השני בלי לדחוף!! אפילו אם השני שם זה חבר שלהם) כשלפתע פתאום, מספר ערסים גרמנים (פנקיסטים שכאלה) נדחפים לתוך 'חור' בתור. עכשיו נתעלם לרגע מזה שממש אפשרי שם לעשות חור שכזה בתור כי אתה יודע שלא יעקפו אותך, הדבר המוזר ממש הוא שמישהו העז למלא אותו! מיד, התור שגם ככה היה די שקט (100 איש) השתתק עוד יותר. הארבעה, מפחידים שכאלה, דיברו בינהם קצת, אחרי השתתקו קצת בעצמם ואחרי זה פשוט התכופפו חזרה החוצה והלכו בקצב מהיר רחוק מהתור...ככה! בלי שאף אחד יגיד להם או עליהם שום דבר. הערסים האלה, מפחידים של ממש יצאו מהתור בשקט ובראש מוכרן.

זה די ישראלי

אבל במצבים כאלו עדיף לשבת בשקט, כי אתה יכול לפגוש מישהו הרבה פחות נחמד שיהיה לא סכין. החברה מדרדרת, אבל זכור תמיד זוכרים את החריגים.

semi auto

New member
ת-ע-ש-ה ל-י ט-ו-ב-ה....

לחתוך בכביש ולדחוף במעלית אלה רק "נורמות חברה שגלשו לדברים אחרים ???" בני אדם רבים מאוד (שהולכים ומתרבים לצערי) בחברה הישראלית הם אלימים וכוחניים מטבעם. האלימות במגרשי הכדורגל, בכביש, במעלית, ובתור למילוי האוויר בצמיגים (רק עכשיו עולות לי בראש עוד 10 דוגמאות למקומות אחרים), הם רק התסמינים של אותה המחלה שפשטה במחוזותינו. עושה רושם שאתה נהנה לשחק ברולטה רוסית, אם הוא לא היה עוד "בריון" כהגדרתך, כנראה שהייתי קורא עליך בעמוד הראשי של העיתון ומזדעזע. כן, מזדעזע, וזה הכול. וכי מה כבר יש לעשות ? כלום.

ש1212

New member
הבעייה שהמדינה שאנו חיים בה ..

נמצאת במחלה .. מחלת "הדחקה" .. "לא ..אצלנו אין דבר כזה .. לי זה לא יקרה" .. והאלימות הזו ..גם היא מילולית כרגע .. הופכת מיום ליום לגרועה יותר .. ולאף אחד לא אכפת.. צריך ללמוד לשרוד לבד ... כי עד שאין כותרת בעמוד הראשון שמודיעה על הזוועות האלו ... ש..אנשים דוקרים, הורגים..אונסים ..עושים מה שבא להם ..((((((מבלי להענש)))))))) .. זה לא ייפסק .. אנחנו רק מדרדרים..עמוק עמוק .. אז לך ידידי, רוצה להגיד שהפעם היה לך מזל. בפעם הבאה .. עדיף להתעלם ..ולתת לו .. וכאילו לצאת " פארש" .. אבל .. החיים שלך שווים יותר מהכל .. (מעניין אם אני יצליח להאמין בטיפים שכתבתי לך . .אחרי שאקרא את זה שוב)...חח

dornat

New member
כן האלימות עוברת לחיי היום יום

יש אנשים שהם בהמות אדם. לי בעבר היה מקרה דומה שמשהי התחילה במכות אבל אני בתמורה הכנסתי לאותה אישה מכות חבל על הזמן (80% מהשיער שלה היה על הרצפה). שתלמד שאם היא מתחילה במכות היא גם תשלם במכות, וכשחזרתי הביתה ראיתי גם טיפות של דם על הסוודר שלי וזה לא היה הדם שלי. שמע, ברור שאף אחד לא רוצה להגיע לזה אבל ברגע שהיא התחילה עם מכות אמרתי אני לא אתן לה לצאת מזה בלי לשלם. כשמגיעים הביתה וחושבים על זה מבינים שאין מה לחנך את העולם ואם אנשים רוצים לעקוף שיעקפו, מראש לא כדאי להעמיד את עצמך במצב כזה. תתנחם בזה שאנשים כאלו ימשיכו להתנהג ככה ובמוקדם או במאוחר הם יחטפו מכות.אם לא ממך אז ממני...

../images/Emo31.gif

הרבצת לאישה ואתה גאה בזה
? אתה מבחינתי לא שונה מאותם בריונים שעוקפים בתורים ומיד מתחילים עם דחיפות יריקות ואגרופים. שניכם משתמשים בכוח במקום בשכל, מבחינתי אין בניכם כל הבדל, אני בז לשניכם
... לב.

spitzmobil

New member
"האנשים האלה" הם את!

אנשים נורמטיביים לא מגיעים לסיטואציה של מכות. וגם אם מגיעים, הם לא מתגאים בזה אחר כך...

למעלה