האם המוסר של החברה שלנו משתנה?

RichardSmith

New member
לא בדיוק "להביע את הצורך הגברי במלחמה"

תרגום המילה האינדיאנית לספורט היא "האח-הקטן-של-המלחמה". לקרל סייגן יש פרק יפה באחד מספריו על כך. האדרנלין אומנם זהה אבל במלחמה יש עוד גורמים מלבד ההנאה... בעיקר מלחמות על שטח ועבדים...

Amalthea

New member
../images/Emo6.gif לא מתווכחת עם לוחמים זקנים...

את ההפניה אחפש -

MajorWinters

New member
ברור שיש למלחמות מניעים אחרים...

אחרת גם הן היו ספורט. זה היה די לצין את המובן מאליו. אני חושב שלכל (או כדי לא להתפס במילה - לרב) הזכרים מכל המינים (כלומר גם חיות) יש צורך להוכיח את היותם האלפא מייל. הזכר הטוב ביותר. הקטע הוא שאנחנו בני אדם, ולפי כך לא פועלים רק לפי אינסטינקטים. האינסטינקט הראשוני הוא להוכיח את העליונות שלנו בעזרת אלימות וכנראה בגלל זה קוראים לערסים "חיות" הרבה פעמים. אבל אנשים מתורבתים יותר חושבים קצת מעבר ומוצאים דרכים אחרות להוכיח את היותם. אני לדוגמא מת על טניס, וכשאני מנצח משחק טניס, אני מצב הרוח שלי מתרומם. כי באותו רגע אני האלפא מייל על המגרש. הרעיון בכדורגל הוא שהוא משחק פשוט יחסית, ולכן אנשים חכמים פחות מסוגלים להתחבר אליו מהר יותר (מה שלא שולל שאנשים חכמים יתחברו גם כן, אני לא מזלזל בכדורגל). אנשים חכמים פחות הם לרב אלימים יותר כי הם יותר מקורבים לאינסטיקנטים האלימים שמוכיחים את עליונותם, ולכן כדורגל נתפס כאלים.

RichardSmith

New member
לא מסכים בקשר לזכר אלפא

זה עניין גנטי. זה שאתה מנצח בטניס ומרגיש מרומם, לא הופך אותך להיות מנהיג העדר... הכדורגל עצמו לא נתפש כאלים. המעודדים אלימים. המשחק פשוט? יש בכדורגל פחות או יותר את מספר החוקים שיש בשח-מט... אני חושב שיותר קשה למחשב להצביע על קבוצה מנצחת לפי היכולת מאשר לנצח בשח-מט... (כאשר הקבוצות בערך באותה רמה...) אני כן מסכים שע"י התנכלות לחלש, הערס משדרג את מעמדו בעדר.

MajorWinters

New member
כדורגל נתפש כשפשוט יותר

כי מספר חוקי הבסיס. ה"הוראות" איך לשחק פשוטות בהרבה. "מותר לגעת רק ברגל, וצריך להכניס את הכדור לשער של היריב". אני לא מדבר על חוקים בסגנון נבדל פאסיבי. בשחמט משמעות החוקים קריטית להבנת המשחק. בנוסף, מדובר פה על אוהדים. להיות צופה במשחק כדורגל פשוט בהרבה מלצפות במשחק שחמט. רב האנשים נהנים מדברים שקורים מהר, ובכדורגל יש תנועה תמידית ולא מסובכת להבנה. בשחמט אין. כדורגל פופולרי מכדורסל, כי הוא זורם יותר, אין עצירות במשחק, יש בו פחות "חוקים" קונקרטיים (לעברה בכדורסל יש הגדרות ויש עבירות מכוונות וחוקיות, בכדורגל עברה זה במובן פשוט יותר של המילה). אני לא מזלזל בכדורגל, אבל כצופה, הוא אחד ממקצועות הספורט הפשוטים יותר, וזה לא משנה מה משחב ינבא לך...

RichardSmith

New member
החוק הזה לא נכון

"צריך להביא את הכדור לשער היריב מבלי להעזר ביד"... אפשר לפשט גם את משחק השח-מט באותו סגנון: "המנצח מגביל את המלך למשבצתו". שחקן כדורגל יכול "לעשות גליץ'" וככה לחטוף את הכדור משחקן היריב וזו ההחלטה של השופט האם לשרוק לעברה או לא. תהליך שקשה להכריע בו - החוקים לא בדיוק נוקשים. אבל ככה גם בכדורסל. כדורגל יותר עממי מכיוון שאפשר לשחק רק עם כדור וזהו. מחליטים שהשער יהיה בין שני עצים או אפילו בלי שער... בניגוד לענפי ספורט אחרים שצריך ציוד קצת יותר "כבד".

RichardSmith

New member
כמובן...

אני מעוניין להגיע לאמיתות סופיות... אתה חושב שהמשפט שרשמת מקודם בנוגע לכדורגל נכון?

sleibtag

New member
מה לגבי

פינג פונג, כן זה פשוט , אבל אני לא יכול לסרב למשחק. (לא רק כי אני תמיד מנצח...)

למעלה