האם המקרה שלי הוא תאונת עבודה?

bo1989

New member
האם המקרה שלי הוא תאונת עבודה?

שלום רב אני עובד כמאבטח בחברת אבטחה במהלך פריקת נשק שיגרתית שעשיתי בביתי לפני יציאה לעבודה, פלטתי כדור ליד כף רגלי השמאלית נפצעתי מרסיסים אושפזתי ונותחתי השאלה שלי היא האם מדובר בתאונת עבודה למרות שהיא קרתה בבית? והשאלה השניה היא האם אפשר לתבוע גוף כל שהוא בעקבות הפציעה? אם כן אז את מי, את העבודה או את הביטוח הלאומי? תודה מראש!

תשובה

אין מדובר בתאונת עבודה היות והתאונה לא אירעה באחד מהתרחישים המוכרים בחוק הביטוח הלאומי - ראה סעיפים 80-79. לגבי השאלה השנייה ראה פרק ו' לחוק הביטוח הלאומי - נפגעי תאונות. יתכן שתימצא זכאי. בנוסף, אם יש לך ביטוחים פרטיים (אובדן כושר עבודה, נכות מתאונה וכד') אולי גם שם תימצא זכאי.

bo1989

New member
שאלה נוספת

רציתי לציין שנוהל הפריקה הוא נוהל שהוכתב לנו המאבטחים ממעסיקינו.. האם גם עובדה זו לא הופכת את התאונה לתאונת עבודה?

efectהפרפר

New member
אל תשחק בנשק

כשאתה לא מקבל על כך שכר. ברגע שאתה לא בעבודה אין לך מה לגעת בנשק

bo1989

New member
מעצבן שאתה מגיב ככה

לידיעתך מר בחור, בשירותי הצבאי יצא לי לירות מספיק, גם באימונים וגם בקרב אני לא ילדה שמתלהבת ממשחק בנשק, סך הכל בחור שטעה וחשב שהוא פורק את האקדח לפני שהוא שולח אותו במעטפה לאיפסון. זה קרה לגדולים ממני ועוד יקרה. ממש לא מדובר במשחק בנשק, חבל שאתה מדבר ככה וגורם לעצבים מיותרים אני לא צריך את ההטפות מוסר שלך, בנאדם שמגיב בצורה כזאת מבלי שהוא שומע את כל הסיפור זה אומר הכל. שבת שלום

efectהפרפר

New member
לידיעתך בעברי הייתי לוחמת מגב

יריתי ברובים ואקדחים וגם פרקתי אותם. כל חלקי הגוף שלי עדיין מחוברים - מה שלום הרגל שלך? הוראות בטיחות נכתבו בדם ולא כך פורקים נשק. עשית את כל הטעויות האפשריות ואם אתה רוצה לבדוק האם מגיעות לך זכויות פנה לעורך דין. בהצלחה והחלמה מהירה

bo1989

New member
אין ספק שטעיתי

ועשיתי כל הטעויות האפשריות קצינים בכירים במשטרה פולטים כדורים במסעדה, טייסים ותיקים מרסקים מטוסים ששווים מיליארדים וגם אני שאחזתי בנשק 3 שנים ולא הרפתי ממנו, יכול לפלוט כדור לצערי הרב. למזלי נפצעתי רק מריקושטים מכיוון שכיוונתי לריצפה. על טעויות משלמים אין ויכוח אני אהיה בסדר בעזרת השם

mr dish

New member
שאלת תם, מסקרנות בלבד....מדוע היה הנשק טעון,

בביתך? את פריקת הנשק היית אמור לבצע בסיום המשמרת, לא? אלא אם מדובר באקדח תופי, אותו לא נוהגים לפרוק....

למעלה