האם המשלחת הישראלית היא משלחת גדולה

לתפוס יום מוצלח

לא צריך לתפוס יום צריך לירות נכון כמו שיודעים מבלי לדבר הרבה כל אחד זוכר מה היו הנימוקים לאי ההצלחה באולימפיאדה בסידני אז בלי סיפורים וכתבות בעיתונים דנילוב קלע ענק זה שהייתה תקלה בהדק במשקל זה דבר שאינו באשמת הקלע כל נשק כמו כל הציוד עובר בדיקה לפני התחרות .

nitsansh

New member
אפשר לחשב איך שרוצים...

אין דירוג רשמי של מדליות לפי מדינות... זה רק גימיק תקשורתי... בכל מקרה, בדירוג הכללי ארה"ב הרבה לפני היתר בכל סוגי המדליות, אז אין פה חילוקי דעות...

EUROPION

New member
למה לארה"ב יש כמה משלחות?

ולנו יש משלחת אחת? מה הבעיה שגם לנו תהיה כמה משלחות?

nitsansh

New member
לכל NOC יש משלחת אחת

הועד האולימפי הבינלאומי מכיר בטריטוריות שאינן מדינות ומאפשר להן להשתתף במשלחת נפרדת... כך למשל יש משלחות של פורטו-ריקו, גואם, סמואה האמריקנית, איי הבתולה...

nitsansh

New member
יעל פרשה מספורט תחרותי בכלל

ספורט זה לא עיסוק לכל החיים... היא כבר היתה די מבוגרת, הרגישה כנראה שמיצתה את היכולת שלה, ועברה לעשות דברים אחרים בחיים...

EUROPION

New member
האם מותר לאדם שהשתתף באולימפיאדה

להשתתף בכמה אולימפיאדות שהוא רוצה? למה המשלחת הישראלית כל כך קטנה? ומדוע הר שות הישראלית לא מ רשה לכל ספורטאי להשתתף באולימפיאדה הרי אין הגבלה נכון?

nitsansh

New member
המשלחת הישראלית לא קטנה בכלל

36 ספורטאים ממדינה של 6 מיליון תושבים זה לא מעט... אני לא חושב שבהרבה מדינות יש יחס יותר גדול... משלחות של מאות ספורטאים יש רק למדינות עם עשרות ומאות מיליוני תושבים... יש בהחלט הגבלות על מספר המשתתפים באולימפיאדה... המספר הכללי הוא כ-10000 ספורטאים, ויש מכסות משתתפים בכל ענף, למעט אתלטיקה ושחיה שיש קריטריונים לפי תוצאות. הועד האולימפי הישראלי החליט שעדיפה איכות על כמות, ובחלק מהענפים הציב קריטריונים נוספים לספורטאים הישראלים. הטענה היא שרצוי לרכז את המשאבים הכספיים והמקצועיים בספורטאי הצמרת שיש סיכוי טוב שיגיעו להישגים. אין שום הגבלה על מספר המשחקים האולימפיים שספורטאי יכול להשתתף, אם הישגיו עומדים ברמה הנדרשת. בישראל השיא הוא 4 אולימפיאדות, של השייט יואל סלע, ויש 8 ספורטאים (כולל 3 במשלחת לאתונה) שהשתתפו ב-3 אולימפיאדות. "השיא העולמי" בתחום זה עומד על 7 או 8 אולימפיאדות.

יוֹאב

New member
9 אולימפיאדות?!

זה נשמע לי מצוץ מהאצבע. זה אומר שהוא התחרה במשחקים האולימפיים, לפחות במשך 32 שנה. נניח מגיל 14-15, ועד גיל 46-47? באיזה ענף? אולי בשחמט...

luuu

New member
יש קלעים מאוד מבוגרים, בני 60+

קליעה זה לא ספורט שדורש הרבה כושר גופני למיטב ידיעתי(כח פיזי) לכן אם ספורטאי הגיע לאולימפיאדה הראשונה שלו בגיל 18-20, והתחרה ב9 אולימפיאדות(32 שנים) זאת אומרת שהאולימפיאדה התשיעית הייתה בגיל 50 בערך. זה דבר ריאלי....

nitsansh

New member
יש ספורטאים בני 70+ שהתחרו באולימפי

יאדה... יש לפחות מקרה אחד של ספורטאי שהשתתף באולימפיאדות בהפרש של 40 שנה...

chief shit

New member
איזה חרטטן מפגר

למה אתה סתם מזיין את השכל בלי לדעת על מה אתה מדבר, אה? יש דירוג כזה של מדליות וארה"ב במקום הראשון כשאחריה ברית המועצות, אם היה לי כוח הייתי מביא קישור אבל מי שרוצה יכול למצוא בגוגל.

nitsansh

New member
למה אתה מעליב???

אין רק דרך אחת לעשות דירוג מדליות... אני מכיר 3 דרכים: 1. עדיפות למדליות זהב, אח"כ כסף ובסוף ארד 2. עדיפות לסה"כ מדליות ואח"כ דירוג לפי הסוגים 3. דירוג משוקלל שבו ניתן ניקוד לכל סוג מדליות, למשל 3 נק' לזהב, 2 לכסף ו-1 לארד בדירוג של כל הזמנים ארה"ב מובילה בכל סוגי המדליות, כך שאין אף אחד שטוען שמדינה אחרת במקום ראשון... יש גם חילוקי דעות איך להתייחס למדינות שהתפרקו או התאחדו, כמו ברה"מ וגרמניה. לדעתי, כל ענין דירוג המדליות הוא לא רציני, כי אין אפשרות להשוות בין ענפים ומקצועות שונים.

chief shit

New member
תגובה

למרות הקושי להשוות אני יודע שהאיגוד או מי שלא אחראי על האולימפיאדה מוציא כל פעם רשימה כזאת וראיתי אותה בכמה אתרי אינטרנט. לפי הרשימה שלהם אפילו מדלית זהב אחת יותר טובה מ8 מארד למשל. ומדינות מפורקות כמו בריה"מ נמצאות ברשימה אבל כמובן לא יכולות להתקדם בדירוג.

יוֹאב

New member
בדר"כ לפי זהב

אבל במקרה של ארה"ב, היא לקחה את הכמות הגדולה ביותר של מדליות, בכל שלושת הצבעים

לפי דעתי אין

EUROPION - זה קיצור EUROPE- CHAMPION שלום לך לפי מיטב ידעתי אין הגבלה במספר משתתפים כימו שאין הגבלה במינימום , אינני זוכר באזה אולימפיאדא היה משתתף אחד בלבד ,אני חושב שזה היה אחת האיים בפסיפיק אפילו נושא הדגל לא היה ארץ של משתתף . בכבוד רב סבא אריה

למעלה