האם הפחד כל כך משתק?

האם הפחד כל כך משתק?

פרשת האונס המזעזע של הקצין הבכיר בפקידה שלו מסרבת לרדת מהכותרות ובצדק. אם הקצין אכן ביצע את המעשים המיוחסים לו, הוא ראוי לעונש הכבד ביותר הקבוע בחוק. כבר הבעתי את דעתי בעבר שאונס משול לרצח, או כמעט לרצח. ובוודאי שסדרה של עשרה מעשי אונס, עומדת בקריטריון של פשע מתועב שאין עליו סליחה ומחילה. ועוד הפעם. הכל בכפוף לאם. כל אדם הינו זכאי עד שהוכחה אשמתו. אבל בהקשר הזה רציתי להתמקד בה, בחיילת. היא מדברת על מעשים שארעו גם מחוץ לבסיס הצבאי: בבית מלון, בבית הוריה בדרך לפה ובדרך לשם. אפילו כשהיא כבר השתחררה מהצבא, היא זומנה לשרות מילואים חד יומי אצל אותו קצין והתייצבה כאילו כלום לא קרה. לא מצליח להבין ואולי אתם תעזרו לי להבין. האם עד כדי כך הפחד מבעל סמכות משתק? כיצד היא נפלה לגוב האריות פעם אחר פעם אחר פעם ביודעה מה מצפה לה? האם אין הורים? אין משפחה? אין חברות? אין בעלי מקצוע בצבא ומחוצה לו שאליהם היא יכולה לפנות? אותי המצב הזה מפחיד. אם כך זה יכול לקרות לכל אחת, בכל זמן ובכל מקום ואין מושיע.

Gilliana

New member
אכן שאלה טובה

אני סבורה שיש לבחון כל מקרה לגופו. במקרה הספציפי הזה, מכיוון שלא כל העובדות גלויות והדברים טרם נבדקו לעומק - קשה לגבש דיעה. אני באופן אישי חושבת שפחד לא אמור לשתק עד כדי כך אבל אולי זו גם שאלה של אישיות.

s h o o s h a

New member
נקמה

פחד עלול לשתק, לעתים למשך שנים רבות, לעתים For a whole life time. במקרה הספציפי הזה, דווקא כן מתגבשת אצלי דעה, למרות החורים הרבים שיש בסיפור.(ואולי בגללם...) לדעתי, כן היה כאן מין סוג של רומן בין שני הצדדים. אלא שהדבר לא היה בכפיה ולא מתוך אונס. הדרגות והמעמד? אני רואה אותם מצידו השני של המטבע. הדרגות והמעמד של הקצין היו אלו שדווקא משכו את הנערה להמשיך את הקשר ביניהם. היא אולי אפילו חשבה שתצליח לצמוח לה טובה כלשהי מהקשר שלה עמו. (ואני, ביני לביני תוהה אם אכן 'הצליח לה' כשלא הצליח לה..) אני בטוחה שיקומו עלי עכשיו רבים על התעוזה והחוצפה שיש בי לחשוד בנערה צעירה שנאנסה עשר פעמים באכזריות על ידי מפלצת אדם בעל דרגות רמות על כתפיו. ובכן- אני לא ממש 'קונה' את הסיפור התמים הספציפי הזה. משהו בתחושת הבטן שלי אומר לי שיש כאן הרבה יותר נסתר מאשר גלוי ושהקצין הזה- הוא עומד לאכול אותה ובגדול. ועוד דבר נוסף- שיהיה ברור, אינני מצדיקה את הקשר בין הקצין לחיילת ולו מתוקף חוקים ברורים שיש בצבא לאיסור קשרים מסוג זה אולם אינני חושבת שעליו להיענש על עבירות כל כך חמורות שמיוחסות לו. תחושתי- נקמה...

שאלות ותמיהות

יש לי נטיה להסכים איתך. מערכת יחסים אינטימית (למרות הכחשותיו) בין השניים הייתה גם הייתה. הקלטת שהושמעה אינה מותירה מקום לספק. אך האם היה כאן אונס? לא ברור. לא סתם העליתי שאלות ותמיהות. בית מלון, בית ההורים, נסיעות שונות, מילואים באותה היחידה כשהיא כבר חופשיה ומשוחררת מאימתו ויכולה לעבור ליחידה אחרת. והשיחה הכמעט לבבית שבה היא לא ניסתה אפילו לגרור אותו לשאלת האונס והיחסים בכפיה. וגם ההורים, שקולם נדם. הורים אחרים שבתם הייתה נקלעת למצב נורא שכזה היו מרימים קול זעקה וכאן משום מה שתיקה רועמת. אך בכל אופן כפי שציינת לכל הפחות היתה כאן מערכת שמבוססת על ניצול מעמד, וגם על כך מגיע עונש. החוקרים מצידם מדברים על דברים נוספים וחמורים שעדיין לא פורסמו. לא נותר לנו אלא לקוות שיעשה דין צדק ומי שימצא אשם שיתן את הדין. הקצין במידה ובצע אונס (במקרה הגרוע), או ניצול מעמד (במקרה הפחות חמור), או הנערה במידה והעלילה עלילת שווא.

במערכות יחסים שניהלתי

ניצלתי את האינטלגנציה שלי, את הכסף שלי, את המעמד שלי ואת מראי הטוב כדי לשכנע נשים להצטרף למיטתי. אף אחת לא התלוננה כי גם הביצועים תאמו את הציפיות. האם הנשים שהייתי בחברתן יכולות יום אחד להתחרט על מעשיהן ולהתלונן במשטרה שניצלתי את תמימותן? ואולי אף יתלוננו על אונס? מה לעשות?

s h o o s h a

New member
מה לעשות?

ראש וראשון- אל תשתמש במילים "...ניצלתי את..." וכן, התשובה היא כן- הן עלולות לחזור בהן ולהתלונן. אז, שנה ניסוח ואל תהיה כל כך 'גאה' בהישגיך. הם עלולים להיות בעוכריך.

הי אלמרה וכל שאר החביבות

אז עכשיו כשגיליתי את מבושי (בהשאלה) ברבים לא אוכל לישון שנת ישרים?

אלמרה

New member
לא מבושים גילית וכנראה גם לא את....

אמריקה... מעניין גם אני אחרי הפעם הראשונה רציתי כל כך לרוץ ולספר לחברה... (רק רציתי - לא סיפרתי). ואתה אומר: ניצלתי את האינטלגנציה שלי, את הכסף שלי, את המעמד שלי ואת מראי הטוב כדי לשכנע נשים להצטרף למיטתי וגומר... אני סתם ללא אינטליגנציה או כסף בטח ללא מעמד או מראה טוב, פשוט רדפתי אחריה עד שנעתרה לי... ואז הצטרפתי למיטה שלה בכלל...

שילה1

New member
אלמרה-הראש רק נתן דוגמאות...

לבטח לא מחייו הוא. האמן לי! ובכלל-נשים יכולות לומר הכל,וגם גברים. אז מה?כל מילה מרגשת? אמא שלי אמרה.."כל זמן שמדברים עלייך-מצבך טוב!"

Gilliana

New member
גם אריק שרון...

... אמר את אותו הדבר. ואם בארזים נפלה שלהבת, מה יגידו אזובי הקיר?

אשדודיה

New member
שבוע טוב :)

אונס לא פוסל את האפשרות שהקשר התחיל מתוך הסכמה מלאה, אונס יכול להתבצע גם כשאחד הצדדים רוצה להפסיק את הקשר ואז הכדור מתגלגל... :)

אלמרה

New member
שבוע טוב לך אשדודיה...

צודקת בהחלט. כך קרו הרבה מיקרי אונס שתחילתם בהסכמה והמשכם בחטא.

שילה1

New member
ובקיצור:אמירה של לא,או מעשה ממנו

משתמע "לא",או אפילו מקרה של המנעות ממעשה ממנו מובן ,לא"-קבעה הפסיקה שמעידים גם על אי הסכמה. אולי שושוה תעזור לי להביא חומר רלוונטי,כדרכה. ולאן נעלמה?

אני מוכרחה להתוודות,

שלאור התגובות האמפאתיות והנזעמות שהועלו כאן בתגובה ל"אונס האכזרי" - בחרתי לשתוק ולהמנע מהביע את דעתי הפעם, מפאת חומרת ההאשמות והנושא. אך כעת, משנוכחתי כי יש השותפים לדעתי - אוכל לומר כי הסיפור הזה נראה לי מההתחלה יותר כמעשה נקם או הצלה עצמית. ואני מקווה שזה יתגלה. פשוט הרגשתי צורך סוף סוף לומר זאת.

שילה1

New member
נאוקו-לא עוצרים לכל כך הרבה ימים...

וגם אם היה קשר,ובמקרה אחד ספציפי אמרה לא-בכל דרך המתקבלת בחוק-הרי שזה אונס! ולי דפקא יש הרגשה שהיה.. ותמיד מכבדת את דעתך,גם אם לא מסכימה איתה.

למעלה