האם הפחד כל כך משתק?

לא זה לא -

ומעשה בניגוד לו נחשב אונס לפי חוק, נכון. אך לא אחת נחשף ניצול מכוער של הגדרות החוק - אם מחמת חשש מהוקעה חברתית או משפחתית לכשיתפס פלוני בקלקלתו, ואם משום תסכול שמביא לתאוות נקם... לעניות דעתי - רב הנסתר מן הגלוי בפרשיה זאת. מה גם שקשה לי להאמין שמרגע שהבחורה השתחררה מ"מרותו" של הקצין - עשתה מה שעשתה מתוך פחד וכפיה. אני לגמרי מסכימה עם החוק, אשר מחמת הקושי בהגדרת 'אונס' לאורך ההיסטוריה - תחם את גדר הספק במילה "לא". אולם אני חושבת שבמערכת יחסים מסויימת, שההסכמה היוותה לה בסיס לאורך זמן, אין להתפלא משהמילה "לא" לובשת גוון טיפה פילוסופי.....

Gilliana

New member
אני מצטרפת לדעתך...

זו היא גם התחושה שלי לאחר ששמעתי את כל מה שנאמר וקראתי את כל מה שנכתב בתקשורת. אני בהחלט מאמינה שמדובר בנקמה.

אשדודיה

New member
ערב טוב...:)

זה לא רק הפחד מהסמכות, זה בעיקר הפחד מהסחיטה או האפשרות לסחיטה.וגם מהמחשבה בכל פעם שזו הפעם האחרונה... ולמה לא מדברים? מהבושה בעיקר. מרגשות האשמה, מהרגשת הזולות. עצוב ומזעזע. :(

אלמרה

New member
../images/Emo140.gif ברוכה הבאה אשדודיה. ../images/Emo24.gif

חשבתי להגיד בדיוק את מה שאמרת והיטב לנסח זאת ולכן אשתוק. והנה את פה, ברוכה תהיי, בצל קורתנו. אני מנצל מחשב אצל חבר...

שילה1

New member
ולהוסיף לדבריה הנכונים של אשדודיה:

לעיתים מתכחשים לעצם האונס,ורק טריגר שבא שנים לאחר מכן,מוציא את השדים מרבצם. אכן פחד יכול לשתק,ולא רק. בנושא הנידון-יש לי דעה משלי,אך מאחר ולא נמצאות בפניי כל העובדות-מחכה למשפטו של האיש.

pikov

New member
אנסים חייבים להענש במלוא החומרה

על כך אין מחלוקת והעונשים צריכים להיות משמעותיים. אבל יש לי בעיה עם "אונס כבוש". ידוע סיפורו של איציק מרדכי שנאשם באונס פקידה במשרדו. זהבה גלאון עשתה מכך מטעמים. התברר שהמתלוננת שקרנית ובפסק הדין זוכה איציק מרדכי מהאישום בענינה. זה קרה כי הענינים היו טריים וההגנה יכלה להוכיח את הקייס שלה. לעומת זאת הוא הורשע במעשים שארעו מספר רב של שנים לפני כן. הבעיתיות היא בכך, שכאשר נאנסת מתלוננת מיד, ניתן להגיע לחקר האמת. כאשר התלונה היא לאחר שנים, יש בעיה רצינית לרדת לחקר האמת. יגידו האומרים - לבית המשפט יש כלים. תיאורטית זה נכון, אבל משפטם החוזר של עמוס ברנס ושל מי שכונו "כנופית מעצ" מראה שבית המשפט טועה ובגדול.

למעלה