האם הפסיכומטרי אומר משהו על הבנאדם?

123454321sfbf

New member
לילד חורף

רק אתמול נכנסתי לפורום לראשונה נראה כי אתה מוטרד מהשאלה למה 535 ממוצע ולא 500 ובכן התשובה לכך היא שהמרכז הארצי אומר שטווח הציונים הוא 200-800 אך בפועל הם כמעט לא נותנים ציון שבין 200-300 ורק במקרים נדירים הציון יהיה בטווח זה(יש כל מיני ספקולציות מה הסיבה).לעומת זאת מי שבאמת מגיע לו לקבל מעל 700 יקבל ציון זה.

זה מחזק את מה שאני חושב

אולי בתחילת שנת הלימודים אני אפעיל לחץ פיזי מתון על אחד הפרופסורים לסטטיסטיקה שיסביר לי בדיוק איך הם עושים את החישוב.

Nanny fran

New member
../images/Emo45.gif ילד חורף אני איתך בכל מילה

אני כ"כ מסכימה איתך ועם כל מילה שכתבת. לצערנו המוסדות הגבוהים דורשים את המבחן הזה שלדעתי כלל לא משקף את האדם. אני למשל בן אדם שלא עומד בלחץ כלומר לא מסוגלת לפתור תרגיל בחשיבה כמותית כאשר אני יודעת שמקציבים לי זמן כמו 2 דק´ לתרגיל. שלא נדבר על שהתחלתי להתבייש בעצמי כאשר ניסיתי להתקבל לתואר ראשון כי הם חושבים באמת שאתה טיפש אם אין לך ציון גבוה בפסיכומטרי. אכן המבחן הזה אינו משקף כלום על האדם בין אם הוא חכם או לא. אני לא אגש פעם שנייה למבחן הזה כי זה בזבוז זמן וכסף ואני יודעת מה אני שווה.

איליה.

New member
אני מסכים עם כל מלה.

אין קשר ישיר בין פסיכומטרי לאינטליגנציה, כי אינטליגנציה זה דבר מאד מורכב. כן יש קשר בין הציון בפסיכומטרי לבין יכולת למידה באוניברסיטה, ולכן הפסיכומטרי משרת את תפקידו נאמנה.

חחחח.... קרעת אותי ../images/Emo13.gif

לא נראה לך ששאלו אותי כמה קיבלתי לפני שנתנו לי לנהל? אבל אני אוהב את הראש שלך

dovyair

New member
מדריך פסיכומטרי

אני מתעסק בתחום כבר כמה שנים (אם זה חשוב, אני קיבלתי 780 עוד בצבא) ואני יכול לומר 2 דברים בוודאות גמורה: 1. אין שום קשר בין פסיכומטרי ללימודים אקדמיים - אמנם ציון פסיכו´ גבוה מראה חשיבה אנליטית טובה ומהירה וכיוב´, זה לא אומר כלום על הסיכויים להצליח באונ´. 2. קורסי פסיכומטרי עוזרים - אבל מעט מאוד. בעלות של קורס ממוצע, אפשר להספיק פי 2 עם מורה פרטי.

למעלה