האם הרכב שבתמונה חונה בניגוד לחוק?

האם הרכב שבתמונה חונה בניגוד לחוק?

קיבלתי דוח חניה על סך 250 ש"ח משוטר בקרית שמונה. הרכב חנה בכחול לבן (בקרית שמונה מותר להחנות בכחול לבן) כשהפגוש חוצה את הקו הלבן. השוטר נתן לי דוח בטענה שאני חונה על המדרכה ועל אדום לבן, למרות שהסבתי את תשומת לבו לכך שהרכב חונה בכחול לבן ולא על המדרכה, מאחר ואין זו מדרכה. הרכב לא הפריע לתנועה. אני מעוניינת להגיש בקשה להשפט מאחר, האם נכון לבקש? כמו כן, באיזה בית משפט יתקיים המשפט בהנחה שאגיש בקשה להשפט? אשמח לתגובות. זה דחוף לי כי הזמן למשלוח הבקשה מוגבל. (אני שואלת בשביל חברה שלא מחוברת לנט).

נשמט משפט: מעוניינת להגיש בקשה להשפט

מאחר ואני משוכנעת כי השוטר טעה בכך שנתן לי דוח. כאמור רק הפגוש עבר את הכחול לבן ואז לכל אורך הפגוש היה אדום לבן. רואים בבירור בתמונה (שצולמה במצלמה של פלאפון) שאני לא מפריע לתנועה. כמו כן, האם מותר לשוטר להדביק את הדוח לרכב כשאני נמצא לידו מבלי שכתב את טענותי? הוא זעם על כך שהסבתי את תשומת לבו שאני חונה בכחול לבן ואפילו לא המשיך לרשום דוחות לאנשים שכן חנו בניגוד לחוק. תודה.

be_roo

New member
מהתמונה שהעלת לא ממש ברור

לגבי צבע אבני השפה, לא ניתן לראות מהו צבע המדרכה במקום בו הרכב חונה, אלא רק בהמשך (וגם שם זה לא ברור עקב איכות התמונה, אבל היות ומדובר בכניסה לחניון, מן הסתם ניתן להסיק שמדובר באדום לבן) אם אדום וכחול "חולקים" את אותו סימון לבן אפר לטעון כי הלבן "שייך" עדיין לחלק המותר בחניה, לפחות כל עוד אין הפרעה לתנועה. גם הפרעה לתנועה לא ממש ניתן להבין אם יש כאן, אבל בהחלט ניתן לראות הפרעה להולכי רגל על המדרכה, וזו בהחלט מדרכה על פי ההגדרה. גלגלי הרכב נוגעים באבני השפה, וחלקו הקדמי בולט כחצי מטר לתוך המדרכה עצמה במקום שהוא צר למדי מלכתחילה. השורה התחתונה, מהתמונה הנ"ל לא ניתן לטעון לכאן או לכאן, אין פה הפרעה בוטה, אבל בהחלט ניתן לטעון שהרכב בולט מספיק לתוך המדרכה כדי להוות הפרעה.

למעלה