האם הרכיבה בירידה היא אומדן?

Mont Ventoux

New member
האם הרכיבה בירידה היא אומדן?

בהמשך לדיון על המנטליות של רוכב/מנהיג (שפג תוקף ההקפצה שלה
), תהיתי: האם אתם חושבים שביצועי הרכיבה בירידה (descending) יכולים להוות אומדן לכושרו המנטלי של רוכב? אחרי יום ארוך, העייפות מורגשת, המוח כבר מוחפף משהו, מי מהיר, מי סוגר בירידה, מי לוקח סיכון, מי עושה טעות ומתרסק...? ארמסטרונג, אולריך, בלוקי, פופוביץ, דוד אצ'בריה, לאנדיס, וויראנק, ואלוורדה, כונגו,... אנא, גרדו בפדחת והבו דוגמאות ליורדים טובים (או לא) ונראה אם ההשערה הזו שווה משהו.

cipo 1

New member
מי שלדעתי "מוגדר" כ - DESCENDER

המטורף ביותר הוא ללא ספק פאולו סולבודלי. זוכר אותו יורד בג'ירו של 2000 מפסו - פרודאי בדולמיטים. מאוחר יותר באותה שנה היתי שם וירדתי את אותה ירידה באוטו. במילה אחת טרוף . ואני בטוח שיש כאלה שגם זוכרים את המרדף שלו באותה ירידה אני לצערי לא זוכר את הפרטים,זוכר רק איך עצרתי את הנשימה מדהים . עודד

בשליפה ללא מחשבה מרובה

עולים לי שמות של כמה רוכבים שמצטיינים בדיסנט (גלישה מפסגות). הראשון והמצליח מבינהם הוא אלכסנדר וינוקורוב, מי שזוכר את וינו מנצח בטור. הוא ניצח בדיסנט מפחיד, כאשר הצמד שרדף אחריו (לאנס ובלוקי) לא הצליח להתמודד עם הדיסנט באותה יעילות. גם בפריס-ניס הוא בדר"כ מאוד מרשים בגלישות האמיצות שלו. השני הוא "וינו הקטן", דניס מנצ'וב. שהראה כמה פעמיפ את היכולת שלו בתחום הזה (בעיקר בטור הבאסקי). השלישי הוא רוכב שמגיע מתחום אופני ההרים (אלוף עולם לשעבר), מיכאל ראסמוסן. הוא מנצל את הטכניקה שלו, ומצטיין בתחום הזה. יכול להיות שגם ואלוורדה יכול להיכנס לרשימה הזו, אני לא יודע אם זה בגלל היכולות הטכניות שלו או בגלל שהוא פשוט לא מפחד מכלום. קונאגו מאוד דומה לואלוורדה בנושא, והוא ניצח השנה בצורה מרשימה קטע בג'ירו (פתח שם כמה דקות על המתחרים), קטע בו ניצל את הדיסנטים בצורה מרשימה.

natyh

New member
זהו שלא

הגולש הטוב ביותר בקלמה הוא לא וולורדה הוא דוקא קרלוס ובירידה לכיוון גרנדה ראינו מה סנטי פרז עשה לכולם . וולורדה בקטע בולטה ניסה לנער את היראס מעליו ולא הצליח . וסנטי פרז כאמור הוא גולש מדהים .

נתי יש הרבה רוכבים שיודעים

לגלוש, השאלה מי מהם הוא גם רוכב עם יומרות לנצח. ואלוורדה הוא כזה, אמנם כתבתי שאני לא יודע אם הוא גולש טוב בגלל היכולות הטכניות שלו או בגלל שהוא לא מפחד מכלום. אבל התכוונתי להדגיש את העובדה,ושאלוורדה לא פוחד מכלום, ובגלל זה הוא מסוכן בדיסנט. אם הוא צריך, הוא יפתח מבערים ולא יחשוב יותר מדי על הסיכונים. וסנטי פרז הוא סנטי פרז הוא סנטי פרז הוא סנטי פרז הוא סנטי פרז הוא סנטי פרז הוא סנטי פרז הוא סנטי פרז הוא סנטי פרז הוא סנטי פרז.אני מקווה שאמרתי מספיק פעמים סנטי פרז, כי כנראה שלא ייצא לנו ב-2005 להזכיר את שמו יותר מדי פעמים בכל מה שקשור למרוצי הפרו-טור.

Mont Ventoux

New member
דסנדר שד

הסלבודלי הזה. גם עשה על זה קופות נאות. במחשבה שניה, פופוביץ-סלבודלי יכול להיות שילוב קטלני בג'ירו. בכלל, אם במירוץ בד"כ העליות מקבלות הפוקוס, אז לטעמי פעמים רבות דווקא קטעים שנגמרים בירידה הם הרבה יותר מותחים בגלל המרדף בירידה והסיכון שבא יחד עימה. ואולי דווקא בגלל הסיכון, זה חלק שהרבה פעמים לוקה בכיסוי.

לא יודע אומדן למה זה אבל הדסנדר

המוכשר והמהיר מכולם הוא ללא ספק ידידנו משכבר הימים רישאר ויראנק אין רוכב שיורד מהר ממנו, לא יודע אומדן למה זה אבל וויראנק הוא טיל שיוט בגובה נמוך כמדובר בירידה מגובה רב. לגבי סבולדלי, כנראה כולם זוכרים לו את נסיון הבריחה כאשר החזיק בכידון מלמטה... לא זכורות לי בריחות הירואיות אחרות שלו. וויראנק, לעומת זאת, גם כשהוא לא בורח אפשר למצוא אותו בתחתית הפסגה כמה עשרות שניות לפני כולם.. קר הרוח מכולם?? התשובה ברורה, תראו לי עוד רוכב שרואה את זה שלפניו מתרסק לו לתוך הגלגל הקדמי, מצליח להסיט את הכידון לכיוון הנכון, לרדת בתוך שדה חרוש בלי ליפול, להתנתק מהקליטים, לשים את האופניים על הכתף לדלג מעל התעלה ולחזור כדי להצטרף לקבוצת הרדיפה..... אנד דה ווינר איז..... נכון, האיש בצהוב...

לפי סדר...

1. פאולו סאבלדלי - היחיד שזכה לכינוי בזכות יכולת הגלישה שלו - "קאמיקאז המורדות" והוא עשה זאת בהרבה מרוצים ולא רק פעם אחת בג'ירו. את אותו ניצחון בקטע ה 14 של הג'ירו 1999 הוא ניצח ולכן כולם זוכרים. אבל גם הפעם הראשונה שראיתי את יכלותיו בירידות, בטור דה פראנס של שנת 1996 (קטע 5), אני זוכר משום שהוא ניצל את יכולת הגלישה שלו. מה לעשות ואז זה הספיק לו רק למקום חמישי בקטע. סאבלדלי ניצח רק קטע בודד אחד בזכות יכולות הגלישה שלו אבל עשה עבודה מדהימה פעמים רבות בזכות העובדה כי ירידה עבורו היא לא יותר מזוית. לסאבלדלי אין הרבה ניצחונות בכלל (14 בכל הקריירה) והפעם האחרונה שהוא חצה קו סיום ראשון הייתה במאי שנת 2001. אפילו בג'ירו בו הוא ניצח (2002) הוא לא הצליח לנצח באף קטע בודד. 2. רישאר ויראנק - ציטוט של ארמסטרונג מסיום קטע באחד ממהדורות הטור (לא זוכר איזה) "היה ממש מפחיד לרדוף אחרי ויראנק, היה לי לחץ באוזניים" 3. מרקו פאנטני - גולש מדהים ולמי ששכח ארמסטרונג פתח עימו בשיחה באחת הירידות של טור 2000 כדי למנוע ממנו גלישה בקצב אישי. 4. ארמסטרונג בזכות תרגיל ההתחמקות מההתרסקות של בלוקי בטור 2003 ובמקום האחרון - האיש שלא יודע לרדת ויותר מפעם החליפו לו אופניים כדי שלא יגלוש לקו סיום עם אותם גלגלים שהוא מטפס עימם. קבלו את מי שהייתי רוצה לגלוש עימו לפחות פעם בחיים כדי שאוכל לומר כי ניצחתי מנצח טור בתחרות - יאן אולריך האחד ויחיד. ובמחשבה שנייה אולי גם אלכס צ'ילה לא הגולש הכי מדהים בעולם...אבל סידרו לו את המשקפיים אז אולי הוא כבר מצליח לזהות סיבובים.

מתוך הארבעה שבחרת רק

שניים פרשו, אחד כמעט ולא רכב בשנתיים האחרונות והשלישי רק במאי יודיע לנו אם נראה אותו בצרפת או לא. יאיר זרוק לנו גם כמה שמות של רוכבים פעילים (כמו וינו האגדי
). ודבר נוסף, צריך להבדיל בין דיסנדר אקטיבי, אחד שמנצל את הירידה כדי לתקוף. לבין דיסנדר פאסיבי, רוכב שיודע למנוע בריחה ממנו במורדות. ארמסטרונג עונה על ההגדרה השניה של הדיסנדר. וינו
(ואם אתם מתעקשים אז גם סאבלדלי) עונה על הראשונה.

תזכורת מעונת 2004

ככה בורחים בירידות, וינוקורוב ומנצ'וב (מיני וינו) בורחים בקטע האחרון של הפריס-ניס.

cipo 1

New member
יאיר לגבי סעיף 4 - ../images/Emo9.gif אבל אני..

מקווה שעוד נראה אותו בצהוב . שבת שלום !! אוףף היה קרררררררררררררררררררררר הבוקר !! עודד

bike3

New member
אם למישהו יש הנפילה של בלוקי מוקלטת

אני אשמח להיזכר. אני זוכר איך קפצתי מהכורסה. מה שארמסטרומג עשה היה פשוט מדהים.

חי, נושם ואפילו רוכב

אמנם היה לו מאוד קשה להתאושש מהפציעה. אבל אחרי התחלה מאוד קשה, זה נראה שבלוקי שוב בדרך הנכונה. לפני כמה שבועות הוא חתם על חוזה בליברטי סגורוס. ובכך הוא סוגר מעגל, אחרי שנה בה הוא רכב בבריוש לה בולג'ורה ואח"כ בסניור דובאל. הוא חוזר הביתה (ליברטי היא ממשיכת דרכה של אונסה) למנהל הספורטיבי האהוב עליו, מנולו סאייז.

טיראן מ

New member
תנסה כאן ... מקווה שזה יעבוד ...

הנה הקישור ... mms://wm.world.mii-streaming.net/media/oln/tdf2003video/14action8_300.wmv

natyh

New member
נראה לי

שהמצב קצת השתנה אצל הגרמני ,אם לשפוט לפי הטור האחרון וסגירת הבריחה של הגינגי , אותו קטע שארמסטרונג גנב בסופו של דבר לקלודן .

למעלה