האם התחסנתם נגד שפעת?

PooKiPsiT

New member
לא.

אין איזשהו רציונל עמוק מאחורי זה. אולי שילוב של עצלנות + הפעם האחרונה שחליתי בשפעת ממש הייתה כנראה בבית ספר יסודי. אני גם לא כל כך מפחדת מלהיות חולה במחלות "סטנדרטיות". מה יש? שהמערכת החיסונית תעבוד קצת. המקרים בהם יש הדרדרות כזו הם די נדירים.

אני מניחה שאם הייתי בהריון כן הייתי מתחסנת, כי בכלליות מחלות בזמן הריון כשיש מלא תרופות אסורות נראה לי מעיק ומעצבן. אני מניחה גם שבכל מקרה שבו הייתי שייכת לקבוצה כלשהי עם מערכת חיסון חלשה יותר הייתי מתחסנת, כי להיות חולה מידי פעם זה בסדר, אבל לא בא לי על שבועיים במיטה עד שזה עובר

m i r u s h i

New member
לא.

לא התחסנתי, לא מתחסנת ולא מתכוונת להתחסן גם בעתיד.

גם אני בקבוצה ההיא שטוענת שלחיסון הזה יש יותר מדי תופעות לוואי.
בתקופת הצבא וגם עכשיו כשאני עובדת בביה"ח, ראיתי המון אנשים שעשו את החיסון ההוא ופשוט נוטרלו לשבוע ואפילו יותר בגלל חום מטורף שהם פיתחו בעקבותיו.
גם במשפחה לא הגיבו לזה באופן חיובי, אז אני מעדיפה להמנע מזה.

ותודה לאל,
, המע' החיסונית שלי לא מאכזבת אותי כשמגיעה העונה הנוראית הזאת..
וגם אם אני מקוררת, חום אני מפתחת לעיתים ממש ממש נדירות וכל העניין עובר דיי מהר.
לא צריכה להכניס לגוף שלי וירוס מומת בחלקו כדי להרגיש מוגנת... בטח ובטח חיסון כזה שמיועד לסוג מסויים של שפעת ולא בהכרח זה שמתפשט באוכלוסיה.

בקיצור,
לא.

בריאות לכולם, הכי חשוב.

בעד, לא התחסנתי

האמת שהתחסנתי רק פעם אחת בחיי, לפני שנתיים או שלוש וזה כי הייתי חולה אצל הרופא וכבר ניצלתי את עובדת היותי בקופ"ח והתחסנתי.
באותה השנה אמא שלי התחסנה לפני וסבלה בטירוף מתופעות לוואי, לי לעומת זאת לא היה כלום.
להגיד שזה עזר? המשכתי לחלות פה ושם אבל לא בקטע מטורף.
מאז לא יצא לי להתחסן, אין לי זמן, אני לא באיזור כשהאחיות עובדות ולפני איזה שנה או שנתיים עד שכן באתי להתחסן, האחיות אמרו שבשל מיעוט חיסונים מחסנים רק את אלה שבקבוצת סיכון.
אני כל שנה מקבלת הזמנות למייל הפונות לאמא וסבתא שלי להתחסן כי שתיהן חולות כרוניות בקבוצות סיכון השונות.
אם היה לי זמן, הייתי מתחסנת.
אולי בשנה הבאה...

nata86

New member
לא התחסנתי מאז צבא אף פעם וגם בבית ספר לא

התסנתי.

בצבא שירתי בצפון והיה שם קור חזק כל חורף, אז זה היה חובה להתחסן, בלי ששאלו.
אחרי חיסון שכזה חליתי בשפעת קשה של שבוע עם חום גבוה ומאז אני נגד חיסון. בחורף ראשון לשירות שלי הגעתי לבסיס שבבסיס חיילים כבר עשו חיסון ואותי לא חייבו לעשות כל חורף היה לי מקסימום נזלת קלה ושיעול קל בלי חום בכלל. בחורף שני פעם ראשונה בחיים שלי עשיתי חיסון וכבר סיפרתי מה היה, לפחות זה היה בצבא וקיבלתי גימלים לשבוע:).

מאז אני לא עושה חיסונים נגד שפעת.

N o R i K o

New member
מתחסנת כל שנה מגיל 15,

פרט לשנה אחת בין סוף הלימודים לצבא שבה דחיתי את החיסון כי ידעתי שאתחסן בבקו"ם, וחטפתי את שפעת חיי. שבוע הייתי מרותקת למיטה עם כאבי שרירים מטורפים, חום ונזלת... לא היה כיף

לא מבינה למה לא להתחסן. זה בחינם, זה קצרצר, זה לטובתנו... וזהו

raptor89

New member
לא מתחסן

גם ההורים לא.
לא רואה בזה טעם, כמעט ולא חולה בכלל...

דינדש

New member
אני לא מתחסנת...

באמונה שלי, אני לא דוחפת לגוף שלי תרופות וכדורים אם הן לא מאסט. לפי דעתי (וככה גם רופאים אומרים), ככה המערכת החיסונית מתפקדת ומתחזקת בצורה הטובה ביותר.
מבחינתי חיסון לשפעת הוא לא מאסט. במיוחד כשהיעילות שלו שנויה במחלוקת ויש שלל תופעות לוואי.

גם כשאני חולה, אם אני לא צריכה לתפקד בפעולה שצריכה אותי בשיא הכושר (לעבוד או ללמוד למשל), אני לא לוקחת כדורים או סירופים או כל תרופה כזאת או אחרת.

וגילוי נאות - טפוטפוטפו, לא הייתי חולה בצורה משמעותית כבר 7 שנים או אולי יותר. נזלת או שיעולים פה ושם כן, אבל ממש בקטנה.

החיסון הנ"ל לא תקף לגבי שפעת החזירים .. החיסון שכל קופות החולים דוחפות לנו בכוח לגרון הוא נגד השפעת הרגילה והפשוטה שלרוב או שלא באה בכלל או שעוברת מהר מאוד גם ללא כל הכימיקלים שבזריקה שלהם ...

אישית לא התחסנתי וגם לא ממהר לחסן את הילד שלי רק בגלל שבטיפת חלב (סליחה אבל אני לא מוכן לקרוא לזה "המרכז לאם ולילד" רק בגלל שאני מרגיש מקופח כאב גאה [גאה בילד שלי כמובן ולא גאה-"גאה" שכזה
]) עומדים על כך ...

EdisonGirl

New member
מסכימה עם דינדש - לא התחסנתי

אני לא אוהבת להכניס לגוף שלי כל מיני כימיקלים וחומרים שלא קריטי לי להכניס אותם. אפילו אם מאוד כואב לי, אני אשב בשקט ואחכה שיעבור. עד היום המערכת החיסונית שלי תפקדה בצורה יוצאת מן הכלל
למה שאפסיק לסמוך עליה היום?
יש דרכים אחרות להתחסן. אני לא אומרת שאני צדיקה בקטע הזה, אבל תזונה נכונה, פעילות גופנית ושינה הם החיסון הכי טוב שיש לנו נגד תחלואים שאפשר למנוע, או לפחות להפחית את האפקט שלהם.

Tsachi6

New member
אז אני רואה שרובכם הולכים בגישה שלי :)

אני זוכר עוד בצבא שסירבתי להתחסן ובאתי לחתום על הטופס וויתור הרופא נתן י הרצאה על כך שזו הפקרות מצידי ואני מהווה סיכון לחיילים האחרים סביבי. נו שווין.

עוד דרך טובה לשמור עליכם בחורף שעליה אני מקפיד -
להמנע ממקומות ציבוריים הסגורים ולא מאווררים כיאות. צריכים לעלות כמה קומות? בחורף, תמיד תעדיפו את מדרגות החירום. גם אם זה שש קומות אני עולה במדרגות. סה"כ אחלה דרך להתחמם בחורף. וזה טוב לסיבולת לב ריאה. מעליות זה אחד המקומות המסוכנים ביותר בחורף. אין לך מושג עד כמה.
או למשל באוטובוס, אחד מגורמי השפעת העיקריים. הרבה אנשים קשישים עם מערכת חיסונית חלשה לרוב משתעלים לידך ולך תדע מה הם מביאים איתם לאוטובוס. וכל המפונקים בחורף לא מעניין מהזיהומים באויר בתוך האוטובוס והם סוגרים את כל החלונות. אני תמיד דואג לפתוח את החלונות לידי לעיתים בוויכוחים לא נחמדים עם האנשים המפונקים שקר להם.
אנשים לא מבינים שזה לא הבריזה הקרה שעושה אותם חולים, זה המקומות הסגורים האלה.

למעלה