מעניין וחביב, אבל יש לי מה להגיד
קודם כל, הסברים יפים מאוד. ועכשיו לתשובות: אז מה אם אני בן 13? (ד"א אני בן 14 עוד חודשיים! חחח) 1. כן, כן ידוע, ובעברית המפץ הגדול. אבל לא הבנתי עדיין איך זה מלמד שהוא עיגול. ז"א, בהנחה שעיגול הוא אוסף הנקודות בעלות מרחק שווה מנקודה מסויימת, זה הגיוני. אבל- פיצוץ זה אין אנו יודעים רבות על אודותיו ולכן אנחנו לא יכולים להעיד על אופיו של הפיצוץ, שדרך אגב אירע לפי המשוער בתנאים שלא מוכרים לנו, לפני שנוצר היקום (ובעצם יצר אותו), וגם לא על כך שכל הגלקסיות מרוחקות מרחק שווה ממרכז היקום. חוץ מזה, קיימת ההשערה שהיקום הוא אינסופי, מה שמבטל לחלוטין כמובן את האפשרות שהוא עגול 2. הערכות, השערות, ניסיונות. מהירות התפשטותו של היקום נתונה בגדר השערה ולכן אין זה מחויב שהוא מתפשט במהירות של שנת אור לשנה. 3. וכאן מגיע הטיעון שלי. אם אכן קיים בורא (ואני לא טוען בהכרח שקיים), מן הסתם אני יוצא מנקודת הנחה שהוא גם האלוקים שלהם, וזה הבסיס לטיעון שלי. כנראה מקומות כמו הר סיני וציון מוחלפים אצלם בסמלים אחרים או במקומות אחרים, המהווים בשבילם את קבלת התורה או whatever. 4. הזיות המאמינים הוא כמובן מושג חילוני בבסיסו ואין לייחס אותו בהכרח למציאות כיוון שאני לייחס בהכרח את הבורא למציאות, ואני לא רוצה להיכנס לפרטים כיוון שאני מרגיש שאני מתייחס רק לצד אחד ואני לכן צריך שוב להבהיר שאני רק משתמש בהיגיון, ודעתי לגבי בריאת העולם לא מבוססת.