האם זה באמת נכון...?

האם זה באמת נכון...?

היי...האם זה באמת נכון שמשהו מצפה לנו בשנת 2012....כמו ...סוף העולם...ובלה בלה בלה? ועוד משו...אני ראיתי תוכנית....והיה שם בן אדם...שכיכול..."תיקשר" עם חייזרים...ואמר שעד סיום...עשרת השנים הקרובה...(2000-2010) מצפה לנו הפתא של חייזרים...שיבואו לכדור הארץ.... בעע... באם זה נכון....משו מכל הדברים שאמרתי...?

כריסטין

New member
סתם שטויות...

אף אחד לא יכול לחזות מראש דברים כאלו "תחיה את השניה הקרבה ותו לא..." משפט מאת כריסטין

Gilliana

New member
2012

התחזית המדעית היחידה שקיימת לשנת 2012 היא התרחשות של מה שנקרא - היפוך קטבי כפול, מצב שבו הן כדור הארץ והן השמש יהפכו את קטביותם. בשנים האחרונות נמדדה החלשות משמעותית של השדה המגנטי של כדור הארץ, דבר שעשוי להעיד על ההיפוך המתקרב. ישנן מדידות נוספות המעידות על אפשרות זו, ריבוי רעידות האדמה (מאות בשבועות האחרונים) אף הוא מהווה ראיה מסויימת למגמה זו. יחד עם זאת, היפוך שכזה אינו מתרחש בבת אחת והוא מתרחש בהדרגה כאשר התהליך צפוי להסתיים לקראת 2012.

HUhybrid

New member
לוח השנה של תרבות המאיה

מסתיים כמשוער סביב ה-21 בדצמבר של 2012. אני נוטה לראות בכך מיתוס ותו לא, המקביל למיתוסים דומים שהתפתחו בתרבות האנושית, כמ אצל היהודים- שאז זה החנוכה (עם "נס" פך השמן שהספיק לעשרה ימים, בימים שבה כביכול חודר פחות אור לכדור-הארץ בתקופה זו של השנה בחצי כדוה"א הצפוני) או אצל הנוצרים (האגדה של לידת ישו והופעת הכוכב מעל בית-לחם). לדעתי את מבלבלת בין מיתוס המאיה לבין טענות אחרות, שלא אוששו עד היום. מהיכן את מסתמכת על תהליך שכזה, שיסתיים ב-2012 עם היפוך קוטבי כפול של השמש ושל הפלנטה? זה נכון שיש שינויים בקטבים שלנו, זה קרה וקורה כל הזמן. כעת ידוע שהקוטב הצפוני בנדידה מסויימת לכיוון קנדה. אך מאיפה המידע שהבאת? היפוך קוטבי (ועוד פתאומי כמו שאת מתארת) הוא נדיר מאוד, ופירושו שינויים קיצוניים במזג-האויר של כדוה"א והמטת אסון גלובלי על רוב מערכות החיים, בצורכם להסתגל במהירות לתנאים חדשים לחלוטין של אקלים, גאוגרפיה ומחיה. היפוך קוטבי, כלומר נדידת הקטבים ב-180 מעלות, פירושו לפי הפרמטרים הנוכחיים, כמו נטיית ציר הסיבוב של כדוה"א, שקו המשווה החדש יחצה בין השאר את ישראל, אגב. ללא ספק מדובר בשינוי קיצוני תיאורטי, שיוביל גם לכשל בגידול תבואה ומזון ובהופעה עצומה של מוטציות (גם בדנ"א שלנו) ומחלות חדשות וקטלניות.

Gilliana

New member
אני ממש, אבל ממש לא מבלבלת...

"מיתוס" המאיה (כפי שבחרת לקרוא לו) כנראה מבוסס על הידיעה המוקדמת לגבי ההיפוך הצפוי. מחקרים רבים תומכים בתאוריה זו (אתה כמובן לא חייב לקבל אותם אך קח בחשבון שחלק גדול מהקהיליה המדעית כן מקבלת אותם). בנוסף, אתה טועיה טעות מרה בהערכה שקו המשווה יחצה את ישראל - חצי הכדור הצפוני יהפוך לחצי הדרומי וההיפך וקו המשווה ישאר בדיוק במקומו - איך בכלל הגעת לרעיון המשונה הזה? ומאיפה ההערכות הבלתי מבוססות לגבי מוטציות וכדומה? נגון שישנן השלכות רבות להיפוך שכזה אבל הקיצוניות שלך היית אומרת קצת מוגזמת. אני מציעה לך לקרוא את המחקרים וללמוד את הנושא קצת יותר לעומק - המידע מבוסס על מחקרים רבים שנעשו בשנים האחרונות וניתן למצוא חומר רב אודותיהם ברשת עם קצת מאמץ, לא יותר מדי. ומעבר לכך - מכיוון שאף אחד עדיין לא ניחן ביכולות ראית הנולד (חוץ מאשר אתה יודע למי), ואפילו רעידות אדמה קשה לחזות מראש, נצטרך לחכות בסבלנות ולראות. רק קחו בחשבון שהאפשרות הזו קיימת.

HUhybrid

New member
האפשרות הזאת קיימת

כמו אינסוף אפשרויות אחרות. את שוכחת גם את תנועת היבשות עצמן על גבי הלוחות של כדוה"א, ומה שאמרתי מסמתך על תחזית תיאורטית שכזאת. אני מוכן לספק לך קישורים לידיעות וסיכומי מחקרים בעניין מתוך מקורות מהימנים ברשת (כמו מאתרים של חוקרים באקדמיה), אך גם אם תיאותי את להפנות אותי למקור המרחיב לגבי התחזית המדעית, שאת טוענת שקיימת. זה שהקטבים עצמם נודדים - זה ברור. המצפנים לעולם לא יצביעו על אותו כיוון, ואף מותקן בהם תיקון (האם את מכירה את ההבדל בין קוטב מגנטי לבין קוטב גיאו-פיזי? אני מתכוון לכל אורך שיחתנו לזה הגיאו-פיזי). אך ההיפוך שאת טוענת לגביו- יהיה בעל השלכות קטלניות, ולא יסתכם רק בסדרה של רעידות אדמה כפי שאת אומרת.

AdonAsda

New member
היא מדברת על היפוך הקטבים המגנטיים

מה שאמור להתרחש באלף השנים הבאות ולא ב4. החלק הבעייתי ביותר בזה יכול להיות איבוד השדה המגנטי של כדה"א לזמן מסוים.

Gilliana

New member
לא, ו... לא

לא אמור להתרחש ב-1000 השנים הבאות אלא - במהלך מאה השנים הקרובות, כאשר ישנה הערכה בקרב חוגים מסויימים שמדובר בשנים המאד קרובות. שנית - לגבי אבדן זמני של השדה המגנטי - מאד לא סביר, אבל אני לא רוצה להכנס להסברים הגאולוגיים למה זה לא סביר. אחרי הכל - אנחנו לא פורום גאולוגיה וזה לא שייך הנה.

HUhybrid

New member
הנה כתבה בגארדיאן

על ההיחלשות הדרמטית של הקטבים המגנטיים, מה שמאפשר בין השאר גם חדירת-יתר של חלקיקים שבאים אלינו בהתפרצויות סולריות של השמש, ובכוחם לשבש טכנולוגיה אלקטרונית.

AdonAsda

New member
למה לא?

האתר הבא שניקרא גם Poler reversal טועון שההיפוך יתרחש בעוד כמה מאות שנים, מקום אחר טען שזה יקרה עוד 2000. "Satellite imagery suggests that compasses will point south within a few thousand years,"

HUhybrid

New member
בשורה התחתונה אני חושב

שאף אחד לא יודע מתי בדיוק זה יתרחש שוב. קח למשל בתור דוגמה (מעט חריגה, עלי להודות) את ננסי לידר, אשה בת 50+ שטוענת שכבר בילדותה פגשה ביצור תבוני חוץ-ארצי שבא ממערכת זטא-רטיקוליון, אותו פגשה באגם ביצתי שבתוך יער. היא טוענת שהיא מתקשרת קבוצה של התרבות הזאת מאז 1993, שמזהירה אותה לגבי היפוך קוטבי קטקליזמי שכדוה"א שלנו הולך (אמור היה לפי דבריה) לעבור ב-2003. היא טוענת שמאז שהם יצרו עימה קשר טלפתי נרחב על בסיס יומיומי, היא הפסיקה לעבוד בתור מהנדסת מחשבים בכירה (מזכיר לי קצת את הסיפור של אדריאן דביר...) למען הגילוי הנאות, תרגמתי בעבר חלק מן האתר שלה בצורה סבירה יחסית לעברית, שהועלה לשרת הראשי (יש כמה מראות). הנה החלק העוסק בהיפוך הקוטבי. כבר אז העליתי ספק לגבי הניבוי המדוייק שזה יקרה ב-2003 (ליתר דיוק, ב-15 במאי 2003), אך - ויישמע מוזר ככל שזה יהיה- מאז פרסמה ספר שבו מתארת את המפגש שלה עם אותם חוצנים ומאז שהעלתה ת האתר ופרסמה טענתיה בשאר מקומות- התחברו אליה כל מיני מאמינים, גם אנשים "רציניים" ומקצועיים יותר, חלקם מדענים ואסטרונומים. הם הקימו קבוצה בשם Troubled Times, ופרסמו מידע באתר הזה, שמופיע בתוך האתר ZetaTalk, ובו גם מביאים עצות מקצועיות כיצד להתכונן ולשרוד את השינוי בהמלכו ואחריו ומהם המקומות הבטוחים והמסוכנים להיות בהם במשך השינוי (לדבריהם, אגב, ישראל לא נמצאת במקום בטוח כלל וכלל, ותסבול בעיקר מהתפרצויות געשיות מהצפון ומהצפות ערי-חוף. במצרים, לעומת זאת, יהיה יחסית בטוח הרחק מהים התיכון, ולכן אני ממליץ לרדת מחדש מצריימה
אגב, המקומות שידועים היום כאיראן ועיראק דווקא יהיו מבין הספורים שהם הכי בטוחים על כדוה"א, ודווקא יהיה גם מה לאכול ולשתות שם, לפי המחקר שעשו. אולי זה יכול להסביר את התהליכים הפוליטיים הפולשניים-משהו של המעצמה הגדולה באיזור לאחרונה...) כך או כך, כבר עוד לפני 2003, וכמובן ככל שהתקרב התאריך המיוחל, הלך והתלהט העימות שלה עם חוקרים ואחרים, לא רק עם זכריה סיטשין הידוע במחקריו על התרבות השומרית. וכשחלפה שנת 2003 ושום דבר תהפוכתי לא קרה מבחינה גיאופיזית, טענה ננסי שהכל חלק מתרמית ומהטעייה מכוונת של הממל, ועדיין מוספיה לעדכן את האתר ולטעון בלהט שההיפוך עלול להתחיל בכל רגע ורגע. במבט לאחור, יש שם באתר לא מעט מידע מטריד, שחלק ממנו מתאמת היום יותר מתמיד, בד-בבד עם המידע הפחות מדויק או נכון שם וההזוי יותר...

Gilliana

New member
לא לדאוג - העולם לא ייחרב

יהיו לכך הרבה השלכות בדמות רעידות אדמה ושאר "הפרעות" אבל בהחלט לא מדובר על הרס העולם - לא להבהל.

HUhybrid

New member
מבחינה תיאורטית

אם יתרחש בהדרגה, והכוונה היא שמאוד בהדרגה, אז לא. אחרת, אם יקרה בפתאומיות או תוך זמן קצר (כמו עשרות, מאות ואף אלפי שנים), התוצאות תהיינה קטלניות. אך אל דאגה, לתרחיש שכזה אין עד היום כל הסטוריה או כושר ניבוי מדעי, ואם אתה כל-כך מודאג מזה, עליך להיות הרבה יותר מודג מתסריטים אפוקליפטיים שנראים מציאותיים הרבה יותר כיום- כמו מלחמה גרעינית\אלקטרונית בשירות הטרור ומעצמות תבל, או השלכות הנזק המתמשך שבני-האדם גורמים לאקולוגיה של כדוה"א, כמו אפקט החממה. אגב, לשמש יש תקופות מחזוריות שבהן היא פעילה יותר, ואז היא משחררת מה שמכונה Solar Flare (סופת-שמש). המקרה האחרון שבו זה קרה, ותועד כשיא ונכנס לשיאי-גינס, גרם לשיבושים זמניים במערכות תקשורת אלקטרוניות ברחבי-העולם כמו לווינים. בכל אופן, סופות-שמש ככלל הן שכיחות מאוד ואין, לפחות לא באלפי השנים הקרובות, מה לפחד מהן. מה שכן אינני מבין, זה הבוהק הרב הנגרם או נרה כביכול מהשמש בעשור האחרון.

Gilliana

New member
סליחה - אתה מאד טועה

לתרחיש הזה יש היסטוריה מוכחת. קצת רקע בגאולוגיה לא היה מזיק כדי לדעת שמזמן הוכח שהיפוכים כאלו כבר התרחשו בעבר של כדור הארץ יותר מפעם אחת.

HUhybrid

New member
התכוונתי ספציפית

להיפוכים רדיקליים. להם אין כל הסטוריה.

Gilliana

New member
מה נקרא אצלך רדיקליים?

ההיפוך האחרון התרחש בערך לפני 750,000 שנה ומעבר לזה - אני לא מבינה מה אתה מנסה לומר.

HUhybrid

New member
הסברתי

רדיקליים- על גבי רצף זמן אנושי של לא יותר מאלפי שנים. קנה המידה שאת מתארת, איפוא, איננו נחשב לרדיקלי ובהחלט אפשרי (שרידי המוסטודונים, למשל, מעיד על כך. וככל גם מחקרים הנערכים באנרקטיקה, שהיא בעצם ארכיון הסטורי מדהים של מערכות-חי קדומות).

HUhybrid

New member
תיקון: עשרות-אלפי

ומן הסתם בני המאיה הגיעו לאמריקה "רק" לפני אלפי שנה (לאחר נדידה ארוכה שחצתה את אסיה, ככל הנראה).

למעלה