האם זה באמת נכון...?

Gilliana

New member
יפה - אז איפה בעצם הויכוח בינינו?

עד כמה שאני מבינה - לגבי משך הזמן להשלמת ההיפוך. שים לב שאמרתי שההיפוך התרחש לפני 750,000 שנה (כאשר במחזורים קודמים ההיפוך התרחש פחות או יותר כל 250,000 שנים) - לא שהוא התמשך על פני 750,000 שנים. אבל יש לי הרושם שאנחנו נכנסים לתחום שלא שייך לפורום הזה ולכן אולי לא כדאי להמשיך את הדיון במסגרת הזו.

HUhybrid

New member
לגבי המגנטיים אין לי כל מחלוקת איתך

אבל מה שאת מתארת לא נוגע אליהם. תוצאות חיפוש בגוגל של wandering pole canada מתייחסות לאלו המגנטיים, ושם אגב גם אין כל התייחסות לתרחיש קיצוני שאת מתאתר, של היפוך, בזמן הקרוב.

Gilliana

New member
פה בדיוק הבעיה...

אני מעולם לא דיברתי על נדידת הקטבים המגנטיים, שזוהי תופעה בפני עצמה ולא בהכרח קשורה. קיימים אין ספור מאמרים וכתבות בנושא ההיפוך הקטבי ב-2012 ודי אם תכניס לגוגל את הערך: polar reversal 2012 כדי להתרשם ולו מרק חלק קטן מהם. הנה אחת לדוגמא.

Chocoholic

New member
יש קשר בין הנדידה וההיפוך

שהרי שניהם תוצאה של תהליכים בלתי פוסקים שמקיימים את השדה המגנטי. עדיין לא מצאתי בספרות תיאור מפורט של תהליך כזה והשפעתו על החי והצומח; מה שכן קראתי הוא שתהליך כזה אורך, באופן גס, כאלף שנים (Cosmical Magnetic Fields: Their Origin And Their Activity, של E.N.Parker, 1979) ובמהלכו יש שינויים בשטף וקטבים יכולים להופיע לפרק זמן יחסית קצר, במקומות שונים. מקורות אחרים מציינים שתהליך ההיפוך יכול להתמשך כמה אלפי שנים. אני לא בא לשלול את הטענה אבל אני מניח שאם אמור להתרחש היפוך ב 2012, כבר היינו רואים אורורה באיזור קו המשווה...

זה מה שכתוב על 2012

באליין שיפט. http://www.alienshift.com/id119.html והנה בקשר למה שננסי אמרה על הפול שיפט, שהיה צריך לקרות ב-2003, ועל הפול שיפט בכלל בשנת 2012. http://www.alienshift.com/id1.html

וכדאי לציין

שמי שלוקח דברים ברצינות, אולי לא כדאי שיקרא את זה. לא משנה אם זה נכון או לא, זה סתם יכול להטריד.

eddie699

New member
שיבוא בכיף החיזרים..

חחחחחחחחח שיבואו בכיףףףףףףף...הייתי רוצה לנסות לזיין חיזרית!!......

ןאם אצליהם זה ה...

חייזריות מזיינות את החייזרים...(נקבה את זכר...)... נגיד....אז אתה אכלת אותה....

FREEZERO

New member
LOL כולם פה משועממים (כולל א) כנסו

כודם כול בוא נילך לפי התורה (ואינ לא הולך רק לפי התורה היודית אני הולך גם לפי התורה הנוצרית והמוסלמית) . לפי התורה יש לעלום אז עוד 1217 שנים לחיות עד גוג או מגוג (או מה שהיה). אבל כן יש רמזים בתורה על שינוים בכדור שאיפשר לאומר שזה על מה שכולם מדברים (שכול המדענים מדברים) על שהיה עידן קרח 2 (מה שצריך לצאת בקולנוע המבין יבין) שלא היה קיץ רק חורף שזה אומר מחלות בקשים כלכלים אבל זה לא יקרה בזמן הקרוב ככה לפחות כתוב. עכשיו עם אתה כבר מדבר על חיזרים אז באמת יש מצב שיש חיזרים (ארי למה לאלוקים לעשות 7 יקומים) וכן יש מצב אפילו שאתורה מדברת על חיזרים למה אני אומר את זה אז ככה:כולם יודעים שהתורה הולכת לפי סדר (לפי הפסוקים ולפי הגדולי היהדות למשל שיש כודם את ''שמות'' ובשמות כתוב איך ה' ברא את העולם ואז את מי הוא ברא ומה הוא עשה ואיך הוא עשה) אבל עם ניסתכל טוב אז איפשר ליראות שהתורה מלחילה באות ''ב'' אופססס מה קרה לתורה היא לא יודעת את הסדר? לא זה לא זה לפי מדענים שחקרו את התורה (לא רק היודית גם הנוצרית והמוסלימת וכל התורות שיש) אומרים שיכול להיות שיש תורה ''א'' שבזה אלוקים כתב ואמר מה יש ביקום וזה התורה שמושה שבר (ולמי שרוצה לדעת את המחקר של הדענים אני לא ממצי זה היה בנשל ה גיוגראפיק) יום טוב לכולם וחיים טובים

HUhybrid

New member
"הנבואה ניתנה לשוטים"

התזה כי "התורה היא נצחית", גם על הכתבים שהתווספו מאחור יותר כמו הנביאים, היא מודרנית יחסית והתפתחה רק במאות השנים האחרונות. אני לא מקבל גישה כזאת, שום דבר איננו נצחי- הכל משתנה. לכן גם אותו תסריט "גוג-מגוגי" יכול להשתנות, ומן הסתם פה זה בעיקר תלוי במעשי-האדם על הפלנטה. יתרה מזאת, אין בלעדיות של התורה, כמו שגם לסתריט ה"גוג-מגוגי" אין בלעדיות, וכמעט בכל דת אנושית יש תסריט "גוג-מגוגי" משלה, כשהם שונים זה מזה באופן שבו הם מבטאים את יכולת חופש הבחירה שלנו, האפשרויות של תוצאות התסריט וכדומה. התסריט של הסמסרה, למשל, מדבר באופן כללי יותר על ההוויה כולה כמשתנה- שבה המוות הוא ההתחלה למשהו חדש. התסריט הארמגדוני הוא למשל ספצפיי יותר לגבי גורל האדם ונתפס כפטאלי יותר. מהיכן אתה קובע שעוד כך וכך שנים תקרה מלחמת עולם שכזאת? זה יכול לקרות גם עכשיו, גם בעוד 40 שנה, ואף ייתכן שזה קרה בעבר ופשוט איננו זוכרים זאת יותר במודע שלנו (היפותזה לצורך העניין). אני חושב שמוטב ונסתכל על הדתות באופן יותר מעשי וגמיש, שנבחר לעצמנו מסרים יותר הומניים עם מכנה משותף כלל-עולמי מתוכם, להמשיך הלאה. להניח לנבואות הזעם למיניהן ולהתחיל לשלוט בחיינו. זו גם התפיסה האישית שלי בדבר משמעות המילה "גאולה". פעם אמרתי למישהו, הפוך את המילה "משיח". תוכל לראות כביכול שאתה מקבל חי שם. כלומר, כוונתי היא שאין טעם להשליך את דמות המשיח על משהו חיצוני מרוקח אי-שם ובל נתפס. ייתכן שהוא יותר קרוב אלינו מאשר אנו משערים. כך עם המילה "אלוהים". הפוך ותקבל "מיהו לא"
. זוהי כמובן סתם אנקדוטה משלי, אין צורך לייחס לה משמעות מיסטית או אחרת רצינית כלשהי. אבל כך אני רואה את פני הדברים מהסתכלות על חצי הכוס המלאה.

צודק הנבואה אכן ניתנה לשוטים:

כי השוטים לא מבינים מה שהם רואים, הם תמימים... החכמים ישאלו מיד שאלות וינסו להפריך או להסביר בצורה הגיונית את מה שהם ראו... אבל לגבי היפוך הקטבים: זאת לא נבואה, זה משהו ממשי שהמדענים טוענים שקרה פעם בעבר ויש סימנים לכך שזה יקרה בעתיד... בנוסף יש "נבואות" שונות שתומכות במדע שזה עלול לקרות בעתיד הקרוב מאוד וזה כבר התחיל לקרות בעצם, כל הרעידות אדמה שהיו בזמן האחרון והצונמי, כדור הארץ עובר זעזועים והשאלה היא מה גורם לזעזועים האלה בתדירות הגבוהה הזו, שלא הייתה אף פעם. בקשר לנבואות: אחת מהן אומרת שהודו תימחק מעל פני האדמה כשהשינוי הסופי יגיע... אחת אומרת שהמשיח עומד להגיע וזה חלק מהעניין- באקסום שבאתיופייה יש המאמינים ששם נמצא ארון הברית, בקוד התנ"כי מצאו בהקשר הזה, שבכוש יעלה ההר ואיתו ארון הברית, מה שיכול להיגרם מרעידת אדמה חזקה...שבאה כחלק מהיפוך קוטבי... אי אפשר לדעת מה יקרה בעתיד, אבל לפחות יש נבואות...וגם הוכח כבר שההיסטוריה חוזרת על עצמה...

Gilliana

New member
אוי נו באמת...

אנחנו במאה ה-21, לא בימי הביניים. אולי מספיק עם התורה וכל ה-jibber jabber של הדתות???

אני לא חושב שזה נכון

למרות שראיתי בערוץ דיסקברי תוכנית שבה אמרו שבעוד אלפיים שנה השמש תחמם את כל כדור הארץ וכולנו ממילא נמות עד אז.

למעלה