האם זה בתחום הפלילי?

הבהרות

לפני חודשים ספורים מונה החשב למנכ"ל בפועל, והנהיג החתמת כרטיס גם לעובדים לפי שעות; זמן מה הביע חוסר שביעות רצון ממני וחודשיים מהפעלת השעון "קרתה" התקלה. רק הוא והכפוף לו מוסמכים להזין נתונים לשעון. בתלונה למשטרה - האם עלי לבחור על אילו סעיפים פליליים אני מבקש להתלונן, או שהמשטרה תחליט לפי פרטי המקרה? אציין שהחשב הפגין חוסר תום לב בהצהירו שאם אגיש את התפטרותי תחילה - אקבל פיצויי פיטורין.

האם זה בתחום הפלילי?

שלום אני עובד לפי שעות. בשעון הנוכחות נראה כאילו החתמתי כרטיס ביום בו לא עבדתי. הזמנים היו עגולים מדי, הואשמתי שהחתמתי כרטיס בלי לעבוד. הדבר הוביל להפסקת העסקתי. כאשר דרשתי שיבדקו מי הזין את הנתונים (ניתן בעיקרון להזין נוכחות לעובד אשר שכח כרטיס - ההזנה נעשית על ידי החשב) - נאמר לי שהתוכנה ישנה (דוס) ואי אפשר לאמת את דרך ההזנה. -- האם מדובר בדיני עבודה גרידא, כלומר אי הסכמה בין עובד למעביד, או שיש כאן נושא פלילי (התחזות? הונאה? זיוף? אחר?)? --האם ידוע למישהו אם תוכנות כרטיסי נוכחות יכולות באמת להיות כה ישנות עד שלא ניתן יהיה לדעת מה מקור המידע: העובד או ההנהלה? תודה על כל תשובה

תשובה

השאלה נוגעת הן בתחום דיני העבודה, קרי, השלכות האירוע על עבודתך במקום בפרט. ובנוסף, למשל באם אתה עובד מדינה אז יש חשיפה גם לנציבות שירות המדינה או עובד רשות מקומית ועוד. והן בתחום הפלילי, קרי, ניסיון לקבל דבר במרמה וכו'. רצוי לגבש קו אחיד לשני התחומים. למשל אם לא עבדת ייתכן ותוכל לשחזר היכן היית ולחפש הוכחות אובייקטיביות לכך. מאידך, אולי עובד אחר הודה שהחתים עבורך לבקשתך או שמישהו מהעובדים התבלבל והחתים את שלך בטעות ולא דיווח או שבמקום שלו ולא שם לב או בנוסף ועוד.

תודה, והבהרות

תודה עופר הכרטיס לא מש מידיי. שאר ההחתמות היו מספרים לא עגולים, אך ההחתמה המדוברת היתה מאוד מלאכותית בשעות, התאימה למשך עבודה אידיאלי. אני מבין התחזות והונאה כסעיף אישום: המעביד זייף נתונים כדי לטפול עליי רמייה. לאילו סעיפים פליליים מעשה כזה מתאים? הרי אם אלך להתלונן במשטרה, עלי לבחור מה היא ההאשמה שבתלונה.

למעלה