כאן (לצערי לא מצאתי את פסק הדין המלא; הקישור הוא לקטע בלבד מתוך גזר הדין).
הנושא בכללו, אגב, כבר נדון בהרחבה בפורום זה לפני כשש שנים (פה), ולפני כחמש-עשרה שנה בפורום שכן, ששבק חיים בינתיים (שם).
ואז משפר ומגיש אז זה בסדר? זה שימוש סביר?
עוד מעט תתבע את וויז כשותפה לרצח כי הרוצח השתמש באפליקציה להגיע לכתובת מסויימת.
אם זה שמכר אמר לקונה שלא יגיש אותה כדי לצאת ידי חובה, אז זה בסדר?
האחריות לדעתי היא על הקונה.
על זה שהקונה אשם אם הוא עושה בעבודה שימוש פסול אין ויכוח
השאלה היא אם למוכר יש אשמה כלשהי וזאת שאלה גם בנושא המוסרי וגם בנושא החוקי.

הטענה היא שגם אם המוכר לא יודע בודאות שהשימוש שהקונה מתכוון לעשות בעבודה פסול אז הוא לא יכול לעצום עינים כשיש חשד סביר,והוא צריך לנקוט אמצעים כדי למנוע מהקונה לעשות בעבודה שימוש פסול.

אמצעי אפשרי הוא אם המוכר אומר לקונה שהוא מתכוון לשתף את העבודה גם עם האוניברסיטאות כעבודה שהכין עבור מישהו בלי לחשוף את זהות האדם שהעבודה הוכנה בשבילו.

במקרה כזה לקונה שלא מתכוון לעשות בעבודה שימוש פסול(ואין לי ויכוח שיכול להיות קונה כזה שפשוט רוצה לראות עבודות אקדמיות טובות על נושאים שמעניינים אותו ולא רוצה לעשות בהן שימוש פסול) אין מה לחשוש.
לדעתי זה נופל בעברה על תקנון וכללי אתיקה של המוסד האקדמי
זה לא נראה לי סביר שבתחום הפלילי, ובהנחה שאדם מוכר את העבודה שהוא עצמו כתב (בניגוד להפרת זכויות יוצרים) , אני גם לא רואה כאן עילה לתביעת נזיקין.
אבל... אם אותו אדם שמכר עבודה הוא בעצמו סטודנט או איש סגל, ייתכן מאוד והוא חשוף להעמדה לדין משמעתי של אותו מוסד וסנצקיות , כגון ביטול הכרה בלימודים או בתואר, או פיטורים.
הסנקציות לדעתי רלבנטיות רק למי שכיום סטודנט או איש סגל
אם אני מבין נכון.
לא נראה לי שאפשר לבטל לאדם הכרה בתואר על בסיס עבירות שביצע אחרי שהשיג את התואר או שיעמידו לדין משמעתי איש סגל לשעבר על עבירות שביצע אחרי שכבר הפסיק להיות איש סגל.
בנושא דומה יש מי שאפילו לא מתביישים לפנות אלי כדי שאעזור
להם במבחן בזמן המבחן.
בקשה אחרונה שדחיתי היום היתה ממישהי שאמרה לי שיש לה בוחן באינפי במועד מסויים ,ואם אני אוכל לעזור לה בזמן הבוחן.
אני מעולם לא פרסמתי שאני מוכן לעשות דברים כאלו,והשאלה היא אם לא רצוי בעתיד להסכים לדברים כאלו רק כדי להתלונן על אלו שעושים את זה בפני האוניברסיטאות.
העצות שקיבלתי מאלו שהתייעצתי איתם היא לסרב להצעות כאלו ולא להתלונן(כך שאני לא מתכוון להתלונן ובודאי לא להסכים כדי שיהיו לי הוכחות ,ואחר כך להתלונן).
יחד עם זאת לדעתי היה רצוי שסטודנטים שפונים למורים פרטים כדי לרמות ידעו שיש סיכוי סביר שהאדם אליו פנו יסגיר אותם,והם גם יצטרכו לשלם לאדם שפנו אליו על הפניה.