האם זה חוקי/מוסרי?

מצב
הנושא נעול.

collie

New member
האם זה חוקי/מוסרי?

האם זה חוקי/מוסרי?
היי לא יודעת עד כמה זה קשור לפורום הזה. אם לא קשור מצטערת. בעבודה שלי הנוכחית (אני עוזבת עוד שבועיים) בניתי איזה אתר. יש בחורה חדשה שעובדת גם עבודות פרטיות והיא רוצה שאני יעתיק לה את האתר שהיא תוכל להשתמש בזה. אמרתי בסדר אבל אחר כך חשבתי על זה ולא נראה לי שהדבר הזה בסדר. היא מאד אבל מאד כועסת עלי. קודם כל איך שהיא מדברת איתי עכשיו בזמן שאני כותבת זה ממש תת רמה. אבל היא כן אמרה עכשיו משהו שזה נקודה למחשבה: אם היו מבקשים ממני לבנות אתר כזה בעבודה פרטית האם לא הייתי משתמשת בזה? האמת שיתכן שכן הייתי נעזרת בזה ומשתמשת בכמה קודים. מה הייתם עושים? זאת גם בחורה שאני לא סומכת עלי ואין לי שום קשר איתה. בכלל זה חוקי לעשות דבר כזה?

collie

New member
עוד דבר: זה מבוסס על אתר שקיים

האם זה חוקי/מוסרי?
היי לא יודעת עד כמה זה קשור לפורום הזה. אם לא קשור מצטערת. בעבודה שלי הנוכחית (אני עוזבת עוד שבועיים) בניתי איזה אתר. יש בחורה חדשה שעובדת גם עבודות פרטיות והיא רוצה שאני יעתיק לה את האתר שהיא תוכל להשתמש בזה. אמרתי בסדר אבל אחר כך חשבתי על זה ולא נראה לי שהדבר הזה בסדר. היא מאד אבל מאד כועסת עלי. קודם כל איך שהיא מדברת איתי עכשיו בזמן שאני כותבת זה ממש תת רמה. אבל היא כן אמרה עכשיו משהו שזה נקודה למחשבה: אם היו מבקשים ממני לבנות אתר כזה בעבודה פרטית האם לא הייתי משתמשת בזה? האמת שיתכן שכן הייתי נעזרת בזה ומשתמשת בכמה קודים. מה הייתם עושים? זאת גם בחורה שאני לא סומכת עלי ואין לי שום קשר איתה. בכלל זה חוקי לעשות דבר כזה?
עוד דבר: זה מבוסס על אתר שקיים
ברשת שאפשר להוריד אותו בחינם.

שיר ורד

New member
אסור לך לעשות זאת

האם זה חוקי/מוסרי?
אסור לך לעשות זאת
אם האתר נבנה, כחלק מעבודתך ועל חשבון שעות עבודתך, כל הזכויות באתר שייכות למעסיק ולך אסור להשתמש בקוד של האתר לעסקים פרטיים, ובודאי שאסור לך לתת זכויות לצד ג. אלא אם כן, הוגדר אחרת בהסכם העבודה שלך. מותר לך להשתמש בידע שצברת ולפתח אתרים אחרים דומים, כל עוד לא תפגעי בזכויות יוצרים של המעסיק הקודם שלך.

collie

New member
היי.

אסור לך לעשות זאת
אם האתר נבנה, כחלק מעבודתך ועל חשבון שעות עבודתך, כל הזכויות באתר שייכות למעסיק ולך אסור להשתמש בקוד של האתר לעסקים פרטיים, ובודאי שאסור לך לתת זכויות לצד ג. אלא אם כן, הוגדר אחרת בהסכם העבודה שלך. מותר לך להשתמש בידע שצברת ולפתח אתרים אחרים דומים, כל עוד לא תפגעי בזכויות יוצרים של המעסיק הקודם שלך.
היי.
אין לי הסכם עבודה איתם. לא אמרו לי מה מותר ומה לא כמו בעבודה החדשה שלי. אבל בכל זאת האיגיון שלי אומר לי שגם אם זה חוקי זה בוודאי לא מוסרי-לא משנה שהמנכ"ל הוא בן אדם ממש לא נחמד וזה לומר במילים יפות-אבל זה לא הנקודה. גם כך הוא לא שמח שאני עוזבת ופתאם שוקל לעלות לי המשכורת בהרבה אבל כבר מאוחר מדי-אז אני לא רוצה שהיא יגלה שנתתי לה את כל האתר והתעצבן. חלק גגול מי האתר מבוסס על אתר חוקי שאפשר להוריד ולהשתמש בו בחינם אבל החלק הניהולי של האתר אני בניתי את זה לבד על חשבון העבודה ובשביל העבודה. אמרתי לבחורה הזאת שאני לא מרגישה נוח עם זה- ואם היא רוצה שהיא תוריד את האתר שיש ברשת. התרגזה ואמרה לי שהיא לא רוצה ושהיא רוצה שאני יעתיק את זה למרות שהיא יודעת שזה לא מוסרי!!!!!!! אמרתי לה אם זה לא מוסרי למה שאני יעשה את זה אז היא ענתה ' כי אנחנו חברות' (לא יודעת איך היא הגיע למסכנה הזאת כי אנחנו ממש לא ). אמרתי לה שהחברות שלי לא היו מבקשות ממני לעשות דבר לא מוסרי. התחילה לצחוק עלי אבל לצחוק ממש לא יפה שאני איזה צדיקה ובקיצור אמרה דברים ממש לא יפים ולא במקום. טוב נשחפתי קצת עם כל הפרטים שלא קשור לפורום.

מצב
הנושא נעול.
למעלה