האם זה כל כך נורא שיש עניים ונזקקים?

baudrate

New member
עזרה לאנשים - מרוויחים מזה כסף?

תחרותיות זה דבר מעולה, כל עוד בסוך היום דואגים לעוד משהו חוץ מאשר רווחיות.

Avi85F

New member
ברור שמרוויחים כסף מעזרה לאנשים

הרי מישהו סיפק לך את המחשב לא?
המחשב עוזר בלצע דברים ביותר קלות מידע נגיש וכו...

baudrate

New member
מדובר על אנשים שאין להם את הכסף לקנות

את מה שהם זקוקים לו. אל תיתמם.

Avi85F

New member
נו הראש הסוציאליסטי....

הוא מחשיב שקירות עדיפים על אוכל אז ככה זה צריך להיות ואם אני מחשיב שעדיף אוכל על פני קירות מה אז?
כמובן שהפתרון הסוציאליסטי הוא מאוד פשוט:
לי יש אוכל
לו יש קירות
הרי יש פה אי שוויון ואפליה שזועקת לשמים לכן נפנה לסוציאליזם לפתרון המצב האבסורדי הזה:
האליטה הסוציאליסטית תיקח לו את הקירות בשם שוויון הזדמנויות וצדק חברתי ולי הם יקחו את האוכל כי הרי אני חזיר לי יש אוכל ולמסכן ההוא אין אוכל כמו שאמרתי אי שוויון שזועק לשמים!!
התוצאה: לי אין אוכל ולו אין קירות ועתה הוגשם החלום הסוציאליסטי וכולנו שווים.

תשאל את Avi85F

Avi85F מתמחה בדוגמה הבולשביקית הדיקטטורית הסובייטית.
בברית המועצות היה חוק: "מי שלא עובד - לא אוכל".
למעשה, המשפט הנ"ל היה רק סיסמה, שורה מתוך שיר.
אבל היה קיים שם באמת חוק פלילי
לפיו אנשים שלא רצו לעבוד - נשלחו לגולאג

Avi85F

New member
אני אומר מה שאתם שהסוציאליסטים שמפגינים עם

תמונת רוצח ההמונים צ'ה גווארה עשיתם.

baudrate

New member
ראיתי אותך שם בהפגנה מניף דגל אדום

טיגרס1

New member
אז אני ילך בהמשך לדבריך

מי צריך עניים בעולם,מי צריך נכים וחולים?????
באו וניקח את מה שהגרמנים אמרו לא צריך חולים,לא צריך נכים ,לא צריך הומוים,לא צריך יהודים .
אז יאלה שלך לך תבנה תאי גזים או משהוא כזה ותשמיד אותם !!!!
אדון נכבד אתה בטוח שאתה יודע על מה אתה מדבר ?????????????????

מתכNET

New member
תגובה אופיינית לשמאלן פאשיסט!

אתה מגחך את דבריי בכך שאתה מעלה דוגמאות קיצוניות
אבל אתה שוכח שלא אני הצעתי את מה שאתה מציע!
ככה עושה שמאלני פאשיסט אופייני זה ממש דפוס אצליכם!
לא אמרתי להרוג אותם ולהשמיד אותם
רק אמרתי שצריך לחשוב האם בגלל שיש עניים צריכים לשנות את כל המערכת הכלכלית שסך הכל משרתת את רוב הציבור העמל והחרוץ

seretaxer

New member
הנה תגובה של ימין יהודי וקיצוני

אנחנו יהודים!
העם היחיד שיש לו את הכוח של אהבת כל יהודי ובעיקר גמילות חסדים!
כי רק ביחד אנחנו נצליח בכל דבר שנעשה.
כל אחד לבד לא קיים!
אחדות!
ודאגה לזולת! איך אתה יכול לישון בשקט על ערימות של כסף?
כשאתה רואה ליד פח הזבל ילדים קטנים ורעבים לאוכל.
אם אתה יכול לישון בשקט כשדברים כאלה קורים ליהודים, בני עמך...
אתה גוי , והתבוללת ונמשכת אחרי תרבות המערב.
גמילות חסדים וצדקה וחמלה ואהבה לכל יהודי באשר הוא.

ESPS

New member
ואין ערבות הדדית. זה בדיוק העניין

ואנשים כאן בכלל לא יהודים.

אני לא מדבר על כל הזבל המיובא שהביאו לכאן, אלא דווקא על הזבל מ"תוצרת מקומית", ה"זבל הצברי", שנולד כביכול "יהודי" כשר למהדרין.

מה שיש להם בראש זה רק אייפונים, אייפדים, ג'יפים יוקרתיים, דירות במגדלי יוקרה, מצעדי גאווה של הומואים לסביות, תכניות ריאליטי על בישול, רכילות על דוגמניות והשד יודע מה עוד.
זה יהודים? העיקר שעשו להם ברית מילה ובר מצווה... טפו !
כולם אתיאיסטים שמאמינים במוצא מן הקוף, קוראים לעצמם יהודים הדרעקים האלה...
מדינת יהודים עאלק.
זה מדינת קקי.

baudrate

New member
השאלה האם אתה צריך את היושב במרומים

על מנת להבין שבמובן מסויים כולנו באותה הסירה. ושאם לא נעזור זה לזה הסירה תטבע.

טיגרס1

New member
חן חן על הדבקת תוית מוזרה

לא רק שאני לא שייך לשמאל הרגיל ולא לשמאל הקיצוני !
אני גם לא ימני חלילה אני אזרח רגיל ומרגיז אותי שישנם יצורים קטנים שחושבים רק ליפות את העולם
ולא לראות את העובדות שהם לא נעימות לפעמים .
כשאומרים צדק חברתי זה צדק חברתי לכ-ו-ל-ם כך למדתי בחיים .
אז מי שמדבר על צדק חברתי שידבר גם על עניים ולא רק על עשירים ואם צריך לשנות את הכלכלה הרקובה
שלנו כדי שיהיו פחות עניים אז לעשות זאת .
אתה משייך את עצמך לחלק העובד והחרוץ אז כל הכבוד אני מאריך זאת אבל זכור דבר אחד ישנם הרבה
מאוד אנשים שעובדים כמו חמורים ושכרם מינימום וזה בהרבה מגזרים כך שלפני שאתה מדביק תויות תלך ותכין שעורי בית
לפני שאתה כותב .אני למשל עבדתי במקום מאוד מוכר עבדתי כמו חמור לפעמים 19 שעות ביום ולפעמים יותר
מסיבות שלא אפרט אותם כאן אבל כשהלכתי לבנק לראות כמה נכנס לי במשכורת ...... תבין לבד מה ראיתי
שכר עם וספת השלמת שכר !!!!! .

baudrate

New member
גם מצוקה של מישהו אחר היא מצוקה שלך

ואם לא תטפל בה זה עלול לגבות גם ממך מחיר.
בניסוח אחר, רמת החיים של כל אחד מאיתנו היא פונקציה של החברה בה אנחנו חיים.

baudrate

New member
כמובן - כל מה שאחרים עושים למענך

ואתה אינך עושה בעצמך, או לחילופין כל מה שאנשים עושים ועשוי לפגוע בך.

hoshe

New member
כשיש הרבה עניים אין שוויון הזדמנויות

מי שגדל במשפחה עם מצוקה כלכלית גוברים סיכוייו, עוד כילד, להיות חשוף להזנחה, בורות, תזונה לקויה, אלימות בתוך המשפחה ומחוצה לה, פשיעה ועוד.

כמובן שאנשים רבים גדלו במשפחות עניות והגיעו להישגים מרשימים בכל התחומים.
אבל סטטיסטית ילד שגדל כעני סובל לא רק ממחסור חומרי, אלא מהרבה מאוד בעיות שנלוות למחסור הזה, וסיכוייו לקבל "שוויון הזדמנויות" מהותי קטנים לעין שיעור מסיכוייו של ילד ממעמד בינוני-גבוה. טענה זו מגובה באינספור מחקרים.

גם מבלי להיכנס לענייני מוסר, אלא רק מזווית הראייה של כלכלת המדינה או "טובת הכלל" - עוני הוא בהחלט תופעה שלילית מאוד בפני עצמה, וגם מהווה קטליזטור לעוד שלל בעיות כלכליות וחברתיות. לכן, בין היתר, בין זוכי פרס נובל לכלכלה יש כמה "חוקרי עוני" חשובים כגון אמרטייה סן ההודי.

העוני גם מונע מחלקים נרחבים באוכלוסייה ממימוש הפוטנציאל שלהם לתרום לחברה ולכלכלה, וגם משית עלויות חברתית וכלכליות אדירות: פשיעה, העלמת מס, עומס מיותר על מערכות הבריאות והרווחה, פגיעה בדמוקרטיה ובסוברניות המדינה (למשל תופעת ה"פאבלות" בברזיל, שכונות עוני שנשלטות ע"י ארגוני פשע: הניסיונות האחרונים להשלטת סדר בסיסי בהן דרשו הכנסה של לא-פחות מאשר דיביזיות של הצבא!) ועוד.

אתה טועה בכך שאתה מפיל 100% מהאחריות לעוני על האדם העני עצמו. ברוב המקרים עוני הוא רב-דורי, וגם כשזה לא כך לא חסרים מקרים של אנשים שהתדרדרו לעוני ללא עוול בכפם.
בנוסף אתה טועה בהנחה שלך שהעשיר "השיג את כספו בעבודה קשה" בעוד העני הוא בטלן. רק לאחרונה התפרסם שרוב הבוגרים העניים בישראל כן עובדים. לא בטוח שאתה היית מוכן לעבוד בחלק מהעבודות הקשות שלהם, עליהם מרוויחים שכר רעב. יצא לך למשל לעשות משמרת של 12 שעות בבית דפוס?

Avi85F

New member
כן כולנו ראיונו שהסוציאליזם יושם בברית

המועצות היה גן עדן על האדמות אזרחים דפקו על הגבולות ממדינות החזירים הקפיטליסטים כמו ארצות הברית כדי לזכות
לקצת שוויון הזדמנויות וצדק חברתי.
אזרחי הגן העדן הסוציאליסטי חיו בעושר ובאושר שוויון הזדמנויות היה כל כך מתקדם שם שכל אזרח היה סיכוי שווה לנפוש בגולג על חשבון המדינה (כמובן!) ויותר מזה שוויון וצדק חברתי היה שם ערך כל כך חזק שהמדינה אפילו סיפקה את הרצון לנפוש בגולג.

למעלה