האם זה משנה איך אתה מאושר?

noamgk

New member
הנה דוגמא למה שיסב לי אושר:

אם תפנה אותי למישהי שאתה מכיר והשאיפה הגדולה בחייה היא להביא עשרה ילדים, "בלי שאיפות לשום דבר מעבר, רק לעשות את הילדים וגמרנו" - אני אהיה מאושר. ואני אפנה אליך בשאלה, כיהודי טוב, ובעיקר מפני שהבאת דוגמאות לדבריך: מאיזה מעמד בדיוק אתה מגיע, כאשר אתה חושב שתוכל לקבוע למישהו אחר מהו "אושר אמיתי"? או, במילים אחרות, למה אתה חושב שלמישהו יהיה יותר טוב להכיר באמת-כביכול שאתה מאמין בה, כאשר יש כל כך הרבה דעות אחרות, וכמובן - כאשר הוא מאושר? (אגב, דוגמאות של משטר טוטאליטרי ובעל מתעלל הן משהו אחר - דברים כאלה צריך להפסיק בלי קשר לאושר של האזרחים/האשה - זה פשוט מצב מקולקל.)

אייני

New member
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

אוקיי, א' - אני עצמי לא מגלה מי אני בפירוש בפורום הזה, מלבד שם פרטי, אז שאני אתחיל לפרט לך כאן אנשים? תודה רבה באמת. אני יכול להבטיח לך אבל שמדובר בידידה שלי. דתיה אגב, כן. וב' - הרסת אותי מצחוק. אומר באותה נשימה "למה אתה חושב שלמישהו יהיה יותר טוב להכיר באמת-כביכול שאתה מאמין בה, כאשר יש כל כך הרבה דעות אחרות, וכמובן - כאשר הוא מאושר" - וישר במיידית מגיב "אבל דוגמאות של משטר טוטליטרי ובעל מתעלל זה מצב מקולקל"XDDDDDDDDD כלומר, אני רואה שאתה מחזיק בדעות האלה כל עוד אותם אלה שאסור לי לסתור בדעותיי - דעותיהם דומות לשלך. אם דעותיהם שונות, אז מותר לי לסתורXD

noamgk

New member
אתה נחנק? שתה מים.

א. לא מאמין. מצטער. ב. אתה באמת משווה רצון להביא ילדים לעולם לרצח המוני, דיכוי והכאת נשים? יש דברים שלא קשורים לאושר - כמו שבדיון על חשיבות המזון במדינות מסויימות, אנחנו לא נאמר שצריך לבטל משטרים טוטאליטאריים כי הם לא מספקים לתושביהם מזון די הצורך (סתם הנפצה). תתעלה על עצמך קצת.

אייני

New member
ואו, איזה צירוף מקרים משעשע

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3748989,00.html אהבתי במיוחד את הציטוט "כן, עוד לפני שאנחנו מצמיחות שכל מדומה שאומר לנו שגם אנחנו צריכות להגשים את עצמנו" ודיברתי פה אי פעם על סתם רצון להביא ילדים? לא, אז כבר על ההתחלה מסתבר שכתבת קשקוש. חבל, תנסה להשתפר פעם הבאה כשאתה דוחף לאחרים מילים לפה. בסופו של דבר - בשני המקרים מדובר בערכים שמישהו מאמין בהם ובגללם חיים של אנשים אחרים נפגעים. מדינה טוטליטרית או סתם לחנוק את האישה בבית.

noamgk

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

זו הדוגמא שמצאת ל"נשים ביהדות" ש"השאיפה הכי גדולה שלהן זה שיהיו להן 10 ילדים וזהו. בלי שאיפות לשום דבר מעבר, רק לעשות את הילדים ווגמרנו."?! יעל משאלי???
תעבוד קצת על הרקע לסטיגמות והדעות הקדומות שלך, כך הן תשמענה קצת יותר מבוססות ותלויות-מציאות.

מקווה שתסלח לי אם אענה בקצרה

למרות שהשקעת וכתבת הודעה די ארוכה :p בחתימה שלי יש משפט שמביע את דעתי על הנושא בצורה די חלקה- "לעשות את מה שאתה אוהב זה חופש. לאהוב את מה שאתה עושה זה אושר." נכון, החברה היום מאפשרת חירות לכולם, אבל כמות האנשים שמגדירים עצמם כמאושרים קטנה מאי פעם (אם אני לא טועה, קיים מחקר שמעיד כי אחוז האנשים המדוכאים בחברה המודרנית גבוה יותר מבעבר) ולכן השאלה שעומדת על הפרק היא- חירות או אושר? ניתן להתווכח בנושא, הדעה שלי מבוססת על האמונה שממילא בני האדם לא באמת חופשיים, וגם הבחירות שלנו נובעות ממניעים שאין לנו, ברמת המודעות האנושית, שליטה עליהם. לכן אני חושב שהאושר עדיף.

בארבאבא

New member
זה לא בהכרח מתוך אושר..

הדברים שציינת נובעים בעיקר מתוך פחד.פחד לאבד את הילדים,את הבעל,הפחד מלהיות אבוד בלי מנהיג. לחלק מסויים יכול להיות שטוב להם עם זה והם באמת מאושרים,אבל אני בעיקר חושבת שזה בגלל החברה. מה שהיא הרגילה אותנו.אם אמרו לנו שלגדל ילדים זה תפקיד חשוב וטוב,כמובן שנשמח מזה. אם יש מישהי שבאמת מאושרת מלחיות בין 4 קירות,עם שישה ילדים ובעל מכה,אז..אחלה לה. למרות שזה מגיע למצב של הרס,ואני בעד התערבות. הסיבה להתנגדות היא הפחד.כי אף אחד לא יודע מה יקרה..גברים נמנעו מלתתלנשים זכויות,מהחשש שהן יהפכו לעצמאיות ולא יעשו את "התפקיד" שלהן.אני לא באמת חושבת שיש מישהו שבאמת מאושר במצב כזה. כמו שאמרת,זה עניין של שטיפת מוח..אבל בתת מודע האדם הזה עדיין לא יהיה באמת מאושר.

למעלה