תשובההאם זה משנה היכן מגישים את ההסכם
על מנת שיקבל תוקף משפטי? הכוונה האם להגישו בבית הדין לענייני משפחה או בבית הדין הרבני?
הייתי היום ביעוץ משפטי מטעם נעמ"תהאם זה משנה היכן מגישים את ההסכם
על מנת שיקבל תוקף משפטי? הכוונה האם להגישו בבית הדין לענייני משפחה או בבית הדין הרבני?
לאור1הייתי היום ביעוץ משפטי מטעם נעמ"ת
סיפרתי לה שאנו בהליך של גישור ,היא שאלה אם המגשר הוא עו"ד ואמרתי שלא , כיוון שכבר בפגישה הראשונה הוא הבהיר לנו שאינו עו"ד. אבל הוא אומר שהוא טוען משפטי היא אמרה לי שאין כזה דבר טוען משפטי אלא רק טוען רבני. האם המגשר שלי משקר??? אני לא יודעת מה לעשות.
עכשו זה מאוד מטריד אותילאור1
אכן, אין דבר כזה "טוען משפטי". מומלץ לך מאוד לפני שאת חותמת על ההסכם להראות את הטיוטה הסופית לעו"ד. אל תעשי "קיצורי דרך" בענין זה, ואל תחתמי על שום דבר לפני שאת מוודאת שהכל מנוסח בצורה ראויה, ברורה והגיונית. אשר לאישור ההסכם - אינני ממליצה לך לאשר את ההסכם בבית הדין הרבני, אלא רק בבית המשפט לענייני משפחה. דפדפי אחורה בפורום זה ותראי דיון בענין ההבדלים בין בית המשפט לענייני משפחה ובית הדין הרבני בכל הנוגע לאישור הסכם.
אל תהיי מוטרדתעכשו זה מאוד מטריד אותי
מדוע הוא מציג את עצמו כטוען משפטי. מה עלי לעשות? האם להמשיך את ההליך איתו? האם לעזוב ולעבור לעו"ד עבור שני הצדדים?
תודהאל תהיי מוטרדת
האם לא סיימתם כבר את הליך הגישור? הבנתי מהודעותיך שאתם ממש בסוף. אם זה כך - נותר לך רק לקחת את ההסכם ולבדוק אותו אצל עו"ד. אם אתם עדיין במהלך הגישור, ואינך חשה בטוחה אולי כדאי שתניחי את חששותיך בפני המגשר, תשאלי אותו למה בדיוק הוא התכוון שאמר שהוא טוען משפטי וכיוצ"ב. אם את עדיין לא בטוחה לגמרי וחשה חוסר אמון - תפני לעו"ד שהוא גם מגשר (כמו שהמלצית לך בהתחלה....).
הערהלאור1
אכן, אין דבר כזה "טוען משפטי". מומלץ לך מאוד לפני שאת חותמת על ההסכם להראות את הטיוטה הסופית לעו"ד. אל תעשי "קיצורי דרך" בענין זה, ואל תחתמי על שום דבר לפני שאת מוודאת שהכל מנוסח בצורה ראויה, ברורה והגיונית. אשר לאישור ההסכם - אינני ממליצה לך לאשר את ההסכם בבית הדין הרבני, אלא רק בבית המשפט לענייני משפחה. דפדפי אחורה בפורום זה ותראי דיון בענין ההבדלים בין בית המשפט לענייני משפחה ובית הדין הרבני בכל הנוגע לאישור הסכם.
ממש לא כדאי לדעתי...הערה
ליתר בטחון הייתי מוסיף הערה שמחלוקות בענין ההסכם יתבררו בביהמ"ש לעניני משפחה. נראה לי, שבתנאים אלה, גם לדעת המחמירים אפשר לאשר את ההסכם בביה"ד הרבני.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.