האם זה נכון ש-7 זיתים שווים לביצה? (לחלבון)

ביצה - מזון מושלם? לא ממש

אמנם ביצים מספקות חלבון מלא, אבל זה ממש לא הופך אותן למזון מושלם:
חלבון מהחי (שמייצר חומציות במערכת העיכול ובדם, מזיק לעצמות ועוד...), כולסטרול.
וזה עוד לפני כל ה'בונוסים' כמו אנטיביוטיקות והורמונים שהגידול המתועש תורם לעניין.
 
pH זה מדד כללי לרמת החומציות (לא רק בגוף)

נמוך (ככל שקרוב לאפס) = חומצי, גבוה (ככל שקרב ל14) = בסיסי
הסולם הוא לוגריתמי כך שלדוגמא הפער בין 1-2 או בין 5-6 הוא לא אחד אלא פי 10.

חלבון מהחי יוצר הרבה יותר חומציות ממזונות אחרים.
שלא לומר שיש מזונות שיוצרים תגובה בסיסית בכלל.

וכן הגוף יודע לשמור על רמת החומציות/ הpH שלו על ידי סתירה של החומציות עם בסיס.
הבעיה היא שיש לזה מחיר:
(1) הנזק שנגרם מהחומציות עד לתגובה עם הבסיס.
(2) המחיר של סתירת החומצה: שימוש בזרחן שמקורו בעצמות, והפרשת הסידן בשתן.

בלשון פשוטה זה אומר פגיעה בכלי דם, באיברים פנימיים ובעצמות.

נשמע ממש כיף, לא?
 

פולספגן

New member
רק חבל שזה לא נכון (בעצם לא חבל
)

בשר מגיב חומצית בגוף האנושי?

לגבי הפסקה: "חלבון מהחי יוצר הרבה יותר חומציות ממזונות אחרים.
שלא לומר שיש מזונות שיוצרים תגובה בסיסית בכלל."

אני לא מבינה את ההגיון הכימי של קביעתך, האם זה מאושש מדעית? למשל- בדיקת pH בדם לפני אכילת שווארמה לעומת בדיקת pH בדם אחרי אכילת שווארמה, והשוואה מול קונטרול, וכמובן גם לבצע מדידה מקבילה על אדם שאוכל עגבניה לפני אחרי ושוב להשוות לקונטרול.

ועכשיו שאלת השאלות מבחינתי: מהו המנגנון הביוכימי שבו בשר גורם להחמצת המערכת?
 

izackv

New member
שמעתי פעם שמועה, שבתקופת הצנע

כשהייתה הקצבה למזון, אפשר היה לבחור האם לקבל 7 זיתים או ביצה...
לא יודע עד כמה זה נכון.
אבל זה יכול להסביר מאיפה כל פעם מגיעה ההשוואה הזאת בין זיתים לביצים.
כי אחרת באמת קשה להבין למה הייתה כוונת המשורר ב 7 זיתים = 1 ביצה.
 

lir0500

New member
מזל שאני לא חיה בתקופת הצנע. אבל מסתבר שזית

זה דבר משביע.
 
למעלה