האם זה נכון ש...

PingPong18

New member
האם זה נכון ש...

דקת זמן אוויר = 12 ש´ ? אם כן, אז לדוגמא (וזאת רק דוגמא! יכולתי באותה מידה לבחור חברה אחרת) : תוכנית ORANGE TO-GO מחיר דקת זמן אוויר - 56 אג´... כלומר - דקת דיבור = 60 ש´ 12 נכנס ב-60 5 פעמים - אז 56 אג´ * 5 = 2.8 ש"ח עכשיו השאלה - למה קבעו שדקת זמן אוויר היא רק 12 שניות - למה דקת זמן אוויר היא לא דקה שלה ? יש למישהו תשובות ? אייל.

נוגל

New member
תשובה לאייל!!!!!!

אתה ממש לא מבין בענייני סלולר!!!!!!!! תוכנית TOGO של אורנג´ זה 56 אג´ לדק´ זמן אויר, כשזה כולל אינטרקונקט לבזק . כלומר, דקה = 60 שניות (ולא 12!!!!!) , אם תדבר דקה לבזק/אורנג תשלם 56 אג´. החלוקה ל-12 שניות זה הכי פייר שיש. יפה הסברת שכל דקה מתחלקת ל-5 יחידות של 12 שניות , אך לא כל אחת מהן עולה 56 אג´!!!!!!!!!!!!!!!!! אלא- כל 12 שניות= 56/5 , שזה בחשבון פשוט 0.11 אג´. אם תדבר 10 שניות, זה מתעגל ל-12 ותשלם 11 אג´. מובן? יקר? לא נראה לי... אז תעשה את השיקול הנכון לתחום הסלולרי, ובאמת ובכנות מדובר בחברה אמינה שדבריה לא משתמעים לשתי פנים.

PingPong18

New member
מה??? לא הבנתי מה אתה רוצה ממני...

אמרתי שאורנג´ היא רק דוגמא!!! למה אנשים כאן לא קוראים דברים שבסוגריים!?!?! לא היית צריך להיות כל כך עצבני כי כולה שאלתי שאלה... ומה זה צריך להיות "לא מבין בעינייני סלולאר"??? אני חייב להבין כל תחום בעולם? לא! בגלל זה אני שואל... נראה לי שאני אנקוט את הגישה של ידידנו Geostant ופשוט אתחיל לשתוק כי אפילו אם שואלים שאלה כאן כולם מתעצבנים! אייל.

פגעסוס

Well-known member
נוגל....

כפי שאני בטוח שאת/ה יודע/ת, כולנו כאן בני אדם. וכבני אדם אנחנו ממש לא אוהבים כשמטיחים בנו ביקורת בפנים ובצורה מזוויעה שכזאת. אם מישהו טעה בהבנת דבר מסויים אפשר להסביר בצורה יפה ולא לפתוח מייד בביקורת שהינה כל דבר חוץ מביקורת בונה. איך את/ה היית מרגיש/ה אם מישהו היה פנה אלייך לאחר ששאלת שאלה ואומר "את/ה ממש לא מבין/ה בזה!!!!!". עוד דבר הוא שלא צריך להדגיש את הכול עם "!!!!!!". באינטרנט זה בד"כ מתפרש כצעקה וזה מאוד לא מנומס. תודה מראש על ההבנה... GYXOIO

פגעסוס

Well-known member
לא מדוייק....

דקת זמן אוויר היא דקה כמו כל דקה אחרת. יחידת מניה היא 12 שנ´, מה שאומר שאת תדבר שניה אחת בלבד זה יחשב בחשבון כמו 12 שנ´. אם תדבר 11 שנ´, זה יחשב כ 12 שנ´. אם תדבר 13 שנ´, זה יחשב כ 24 שנ´. 56 אג´ לדקה אומר שבעבור דקה אחת אתה משלם 56 אג´. אם תדבר שניה אחת תשלם בעבור 12 שנ´... כלומר 56 אג´ לחלק ל 5 (כ 11 אג´...). GYXOIO

PingPong18

New member
תודה ... הבנתי...

שיטה זו נהוגה בכל חברות הסלולאר נכון ?

פגעסוס

Well-known member
אם לאמר את האמת...

אני אל יכול לאמר לך בוודאות כי אני מכיר רק את שיטת החיוב של אורנג´... אבל אני מניח שזו השיטה הנהוגה בכל חברות הסלולר כי זו שיטה הגיונית ונוחה... GYXOIO

PingPong18

New member
אוקיי- תודה בכל זאת

זה היה נושא שחשבתי עליו הרבה ולא היה ניראה לי מאוד הגיוני איך שחשבתי עליו... אז אני שמח שהסברתם לי את זה ... אייל.

אלכס נ

New member
ממש לא

במירס אני מחוייב לפי מאיות השניה, לדוג´ בחודש האחרון הופיע שדיברתי: 538.73 דקות - זה מחושב בדיוק לפי 57 אג´ לדקה (רק בסוף מעגלים את זה לאגורה הקרובה). דוג´ - אם דיברתי שנייה + מאית שניה (נגיד רק התקשרתי וניתקתי), אני משלם רק אגורה, ולא 11 אג´ כמו שציינתם.

אלכס נ

New member
התשובה:

מסכנים היו האנשים אם שיחה היתה דקה ולא 12 שניות. תתארו לעצמיכם: כל השיחות שלכם הם 61 שניות. ונגיד דקת שיחה עולה 56 אגורות. על השיחה שלכם היתם משלמים 1.12 ש"ח, על שיחה של דקה ושניה. זה יכול להגיע עד פי 2. אני אישית עזבתי את פלאפון בגלל ה 12 שניות שלהם. הייתי בצבא וכמעט תמיד דיברתי 25 שניות (הרבה מאוד פעמים ביום). לקחו לי חשבון על 36 שניות כל פעם - זה הגדיל לי את החשבון פי 1.5 וזה המון, תאמינו לי. עכשיו עברתי למירס - ´מדבר´ שנייה, משלם על שנייה. מדבר 25 שניות, משלם על 25 שניות.

m e i r

New member
כן, אבל

בהתחשב בעובדה שלמירס יש כ-220.000 לקוחות, יש להניח שיוצא לך להתקשר די הרבה למנויי חברות סלולאריות אחרות. כשאתה מתקשר לחברה סלולארית, לא יעזור איך האמיגוס שלך מחשבים זמן שיחה, על כל תחילתה של תקופת 12שניות אתה תשלם 10אג´+מע"מ. בנוסף, בהתחשב בכך שבכל אלת מהחברות האחרות יש לפחות מאסה של 1.5מיליון לקוחות, יש להניח שגם אם תחויב על קבוצות של תריסרי שניות ולא פר-שניה, עדיין ייצא לך חשבון זול יותר, שכן מספר בדקות שלך בתוך הקשת יהיה גדול יותר, באופן סטטיסטי.

m e i r

New member
התבלגן לי הסוף אז אני מתקן

בנוסף, בהתחשב בכך שלכל אחת מהחברות האחרות (סלקום, פלאפון, פרטנר) יש לפחות מאסה של 1.5 מיליון לקוחות, יש להניח שגם אם תחויב בהן על קבוצות של תריסרי שניות ולא per שניה, עדיין ייצא לך חשבון זול יותר, שכן מספר הדקות שלך בתוך הרשת יהיה גדול יותר, באופן סטטיסטי.

אלכס נ

New member
כן אתה צודק, אבל...

אני לא בן אדם שיושב ועושה סקרים. אני אסביר את עצמי: אם לסלקום יש 40 אחוז לקוחות (לדוג´) זה לא אומר שאני מתקשר 40 אחוז מהשיחות לסלקום. לא זה לא כך. המשפחה שלי והידידים נמצאים במירס (או בבזק בבית), אז רוב השיחות שלי הם אליהם. אם באמת היתיי מתקשר כמו ההתפלגות של הרשתות בשוק, אז היתי קונה את הרשת שיש לה הכי הרבה לקוחות. וחוץ מזה יש לי הרבה שיחות של 25 שניות. אני לא רוצה לשלם על 36 שניות. ועוד משהו - בזק לוקחת לפי שניות בודדות (מעגלים כל שיחה לשניי הקרובה).

אלכס נ

New member
ועוד משהו

אחרי שניסיתי את האיכות של אמיגו, אין מה שיגרום לי לעזוב. אפילו אם הם יהיו פי 5 יותר יקרים מחברות אחרות (אבל זה לא יקרה - הם ישארו יותר זולים מהשאר), עם איכות שיחה כזאת, אף אחד לא יגרום לי לעזוב אותם. שום שיכנוע.

אלכס נ

New member
דווקא לא

אני מתקשר לרשת אחרת פעם ב... 95 אחוז מהשיחות שלי הם למירס (זמן אויר חינם), 4 אחוז מהשיחות הם לבזק (גם זמן אויר חינם + 6 אג´ לדקה). אחוז אחד בלבד לחברות אחרות. תראה - החשבון שלי אף פעם לא עבר את ה 30 אגורות בחודש, למרות שאני מדבר 10 שעות בחודש בערך (חצי שעה ביום בלי שבתות). אני נמצא רוב הזמן בבית, ואם אני צריך להתקשר לחברה אחרת, אז אני עושה את זה מהבזק - 66 אג´ לדקה לכל החברות בכל שעות היממה. או מהסלקום שלי או מהפלאפון שלי (אבל הוא נמצא רוב הזמן בשימוש ע"י אחד מבני המשפחה). לאורנג´ אני מנסה לא להתקשר בכלל כי בכל פעם (וזה לעיתים רחוקות בלבד) שיוצא לי לדבר עם מישהו באורנג´, אני מקלל בתוכי את הבן אדם שהמציא את החברה ואת האיכות הזו.

למעלה