האם חברה לשעבר יכולה להתלונן שהכיתי אותה?

איש אחד7

New member
האם חברה לשעבר יכולה להתלונן שהכיתי אותה?

שלום לכולם, לא מזמן יצאתי ממערכת יחסים עם אישה גרושה, במהלך המערכת יחסים שלנו נתגלו מצידה סימני אלימות כלפי, הראשון היה לפני שנתיים , היינו אמורים לנסוע לטייל - לפני שיצאנו התקשרה אלי חברה לשעבר מהעבר הרחוק לאחל לי חג שמח, לא היה לי שום קשר איתה עד אותו יום, לאחר שסיימתי את השיחה החברה הנוכחית שאלה אותי עם מי דיברתי - סיפרתי לה והיא התחילה להיכנס לסרטים שאני בוגד בה והכניסה לי סטירה, כמובן שנסתי להרגיע אותה ובסוף סלחתי לה והיא סלחה לי... וכך זה המשיך, כל מיני ריבים שהיו - היא הייתה שוברת לי דברים, מאיימת שתבגוד . 3 שנים סבלתי את היחס המשפיל שלה, לפני חודשיים עבדתי על פרוייקט חשוב מאוד במחשב הנייד שךי ובגלל ויכוח קטן ושטותי היא חטפה לי אותו מהידיים והכניסה אותו לתנור (שהיה מכובה למזלי) במהלך העימות שהיה לי איתה תפסתי לה את היד בחוזקה ע"מ לשחרר את המחשב ממנה - כתוצאה מכך היא קיבלה סימן כחול שעבר מהר מאד, אפשר לומר שהיא תמיד לחצה אותי לפינה כדי שאני אכה אותה -ובחיים לא עשיתי זאת - אם הייתי מתעצבן אולי הייתי שובר דברים (ששייכים לי) אולי הייתי צועק - אבל מעולם לא הרמתי יד. לפני שנפרדנו היא טענה שהיא בגדה בי וזה מבחינתי היה הקש האחרון - לא שלטתי בעצמי ודחפתי לה את הראש מכיוון העורף - כמו שעושים לילד שלא רוצים להכניס לו סטירה - כמובן שזה לא כאב לה וכמובן שלא נגרם שוב נזק - עכשיו שנפרדנו היא מאיימת עלי שאת הצ'קים שנתתי לה לשכירות היא תעביר לשוק אפור ( שאותם ביטלתי לאחר שנפרדנו) כמו יכן היא אמרה שאם אני לא אשלם לה סכום כסף מסויים - היא תפנה למשטרה ותגיד שהכיתי אותה, יש לי כמובן אס אמ אסים שמורים - מעולם לא הרמתי יד על מישהו אז גם אין לי שום רישום פלילי.... אני אחרי תואר ראשון ועובד בעבודה מסודרת.. אני מציין את הפרטים האלה כי באמת שאני לא בן אדם מכה.... ורציתי לקבל חוות דעת האם יש לה בכלל כייס כאן? האם נשקפת לי סכנה?

תשובה

ראשית חשוב מאוד ששמרת תיעוד בדמות מסרונים. הייתי מעדיף גם הקלטה שלה. תשומת ליבך שאם אתה מקליט אותה חשוב שתקפיד גם על הגרסה שלך למה שכן קרה אם בכלל. הרי זה ברור לך שאם אתה תקליט אותה מאיימת להתלונן במשטרה זה עדיין לא מספיק שכן אתה תמיד תשאל: "טוב בסדר היא מאיימת אבל אתה תקפת או לא". מבחינת החוק אסור לגעת איש ברעהו. ויש החמרה במערכות יחסים שבינו לבינה - מי כמוך קורא עיתונים ועוד. צריך לעשות הערכת מצב מושכלת לאחר בחינת כל התרחישים והעדיפות היא לתת לה להרגיש שליטה אבל יחד עם זאת להרחיק אותה מזמן אמת של האירועים. לסיכום: הסכנה נשקפת. ושוב, חשוב שתעשה הערכת מצב יסודית לפני שתמשיך ו/או תיצור עימה קשר נוסף. ייתכן שכל התקשרות תוביל לבזבוז מצב ו/או החמצת מידע וכו'.

איש אחד7

New member
במידה והיא תחליט להתלונן - מה אוכל לעשות?

אין לה שום הוכחות שהכיתי אותה.... השאלה היא מה הערך של מילה שלה מול מילה שלי..... מה גם שהיא תקפה אותי ראשונה....... אני התגוננתי...

תשובה

כעיקרון בית משפט יכול להכריע אך על סמך גרסתה של הגברת. הנטייה תהיה לחפש ראיית חיזוק אבל אין חובה לכך ותדירות לבקרים בתי משפט מרשיעים אך על סמך "מילה"=עדות יחידה. לגבי החלק השני. "...אני התגוננתי" כאן כבר יש "על מה לדבר" אבל הגנה עצמית צריכה לעמוד בקריטריונים משפטיים ואם למשל הייתה לך ההזדמנות לברוח די בכך בכדי שלא לאפשר לך את ההגנה. אני מניח שאתה מבין שלא די בעובדה שמישהו תקף אותך לפני כרבע שעה בכדי שאתה תוכל להחזיר לו כעבור שעה. אני חוזר ואומר שצריך לעשות שחזור מדוייק - "אין האוס" - למה שהתרחש ואז לנסות ולהבין מה בדיוק היא עשתה לך וכיצד הגנת על עצמך ו/או ניסית להדוף את התקיפה ו/או להתרחק מהמקום ועוד ועוד כי אני עד לשלב הזה לא הבנתי מה בדיוק!!! קרה. ואם היא תחליט להתלונן אני ממליץ לך להתייעץ עם עו"ד לפני שאתה מגיע לחקירת משטרה והדבר עדיף שעה אחת קודם.

למעלה