האם חברתי א-מינית לדעתכם?

• פותח הנושא eddy7
  • פורסם בתאריך

Berethor

New member
טוב אוליי כתבתי תכנוי שלך פעם אחת יותר מדיי

זה היה רק כדי להציג תהבדלים בגישה והשקפות שלנו, ו'הבחור המפוחד' הבין אותי נכון וכמו שהוא אמר שאנחנו מייצגים שני ראיות מנוגדות, זה הכל. לא שהכנסתי לך דברים שלא אמרת, למעשה זה דברים שרשמת פה. ההבדלים ביננו הם מפה ועד לירח,
אבל זה לא בכלל לא מה שדברתי עליו, דברתי על ההבדלים בגישה לנושא הספציפי הזה. אוליי אני מסתובב עם סימני קריאה, זה בהחלט עדיף מלסתובב עם סימני שאלה מבחינתי, לפתוח אפשריות אני לא צריך, אפשריות שיש ואין לי כרגע מספיקות לי. אני לא חושב שאני יודע הכל ותמיד יש מה לשפר וללמוד, ואני לא קורא מחשבות של אף אחד, אני פשוט רואה מה כותבים וקורא בין השורות פלוס רואה לפי מה שהם כותבים ומייצגים מי הם. כל העובדות לא יכולות להיות מונחות לפניי, זה לא עובד ככה, זה כמו חקירה, זה כמו תאוריה מדעית, אם אני שופט לפי מה שאומרים אין סיבה שאני יטעה הרבה, כמובן שיכולים להטעות או לשקר או שאני יכול לא לפרש נכון אבל זה הסיכונים שצריך לקחת. ככה זה בשבילי לפחות. גם אני חושב שהוא לא צריך להסיק מסקנות מהר, פשוט אמרתי לו במידה וכן, וגם כדאי לא לבדוק שום תזוגיות מחדש בגלל כל חוסר ההתאמה המינית, ואפילו אם היא לא א-מינית יש לי הרגשה שאין פה התאמה, לפי דבריו ולפי התאורים שלו. כמו שציינתי ואפילו הסכמת, היא גם יכולה לעשות את זה רק בשבילו ואפילו תוך פגיעה בעצמה ובו שלא במודע. את מייצגת תגישה שאהבה יכולה לשנות הכל ולתפתור הכל, ושלא צריך התאמה מינית בכלל, איפה בדיוק הטעות שלי בהשוואות בין שני הגישות שלנו. אני רואה שהבחור לא רוצה לפגע, הם רק בתחילת הקשר והוא לא "מאוהב מעל הראש", הוא מסתכל על הבעיה בצורה מאוד רציונלית, עם כל הפחד שלו הוא מבין שיכול יהיות יותר גרוע. אז כן שיבדוק וכן שינסו לפתור תבעיה פה אנחנו מסכימים, אבל במידה והם לא מתאימים ובמידה שהיא א-מינית, והוא כבר אמר שהוא לא יכול להיות בקשר אם היא א-מינית, אז שיעשה תדבר הנכון בשביל שנהם. לא צריך להציג את זה כמבחן אהבה או לשכניע אותו להפוך לא-מיני. בהחלט שלא שמעתי תצד של חברה שלו, גם לא שמעתי תצד של הבעלים של שני הנשים שהיו כאן, משום מה אין לי הרגשה שאני ישמע תצד שלה. אבל מה שכן, קראתי תתאורים שלו עליה, ותתאורים שלו במקומות אחרים, כמו שציינתי, שם הוא ציין שהיא לא נהנת ממין ולא מעוניינת בו, לא מבינה וכו. אם הוא היה חוזר על הדברים שהוא אמר במקומות אחרים וכמו שאמרתי היה מפרט על החברה כמו שהוא מפרט פה על מין, שזה בכלל לא מעניין ורלוונטי. אז אוליי הייתה מבינה שהיא בהחלט נשמעת א-מינית לפי התאור וההתנהגות שלה, זה שהיא משתפת פעולה איתו ומסכימה לעשות דברים מיניים שהיא לא נהנת ואוהבת אותם, לא אומר הרבה, נראה לי ששנהם סובלים מזה. ו'אהבה' זה לא סיבה להמשיך. אין דבר כזה רציונלית מדיי, וכן את צודקת אין לי לב
.את מעדיפה לפגע ואני מעדיף להקדים תרופה למכה, ולסתכל על סכויים להצלחה ואם יש לדברים עתיד בכלל. שיאהבו, אבל צריך בסיס רציונלי, בלי סבל וחוסר התאמה מיותרת, ככל שיטפסו יותר גבוע, יפלו יותר חזק, עדיף שיבדוקו הכל עכשיו מאשר לצטער אחר כך. ואני לא חושב שאם היה טוב להם הוא היה בא לפה. אז מבלי שאני ישמע תצד שלה, אני יודע ש50% מהקשר הזה לא תקין, בגלל הצד שלו. כולנו נתבגר, אני שקול יחסית גם עכשיו, במיוחד בדברים החשובים באמת, ויש הבדל בין ויכוח לבין תוקפנות, תוקפן אני למי שצריך אל תדעגי, אני לא רואה באיפוק ללא סיבה למול היריב ושתיקה שלא לצורך שיש לי אפשרות או טעם להגיב כחיסרון, להפך, ושוב זה כמובן לא המקרה שלי אתך, כאן זה בהחלט רק ויכוח בין דעות שונות. בנוגע ללפתוח תלב, אני לא יודע איך זה מסתדר עם העובדה שאין לי לב
, אוליי אם מישהו ישוט לאיים הקריביים לחפש אותו ולהכניס בו סכין אחר כך, אני יפתח אותו
. אבל מה זה משנה אם אנחנו נפתח או לא , זה במלא חסר משמעות בשבילנו ובטח בשביל אנשים אחרים. "no one care". "please give me more hate"
.

inbardaf

New member
גם בשביל לשנוא צריך לב... זה סוג של רגש.

"טוב אוליי כתבתי תכנוי שלך פעם אחת יותר מדיי " - כתבת אותו 4 פעמים יותר מידי! לא היה צורך באף אחד מהאיזכורים שלו. יכולת להביע את דעתך האישית ללא קשר אלי. הוא היה מבין את זה מספיק טוב והיית נמנע מליחס לי אמירות לא נכונות או לא מדויקות, שנובעות בעיקר מהבנה לא נכונה שלך את דברי. אין שום צורך להסביר את ההבדלים ביננו. אני מביע דיעה ואתה המביע דיעה. שכל אחד יתחבר למה שמתאים לו. זה היתרון בפורום. בפעם הבאה אני אנסה לפרט יותר, כדי למנוע אי-הבנה. אני לרוב מנסה לא להסחף יותר מידי במלל. אולי זו טעות. "את מייצגת תגישה שאהבה יכולה לשנות הכל ולתפתור הכל, ושלא צריך התאמה מינית בכלל, איפה בדיוק הטעות שלי בהשוואות בין שני הגישות שלנו" - זו בדיוק הטעות. אני מציגה את הגישה שאומרת שאהבה יכולה לשנות הרבה! וכן, 'להפוך עולמות' במובן כזה או אחר. אני לא חושבת שאהבה פותרת הכל, וכבר כתבתי את זה. המציאות והפערים בין אנשים, הרבה פעמים מונעים את היכולת להיות בקשר, למרות האהבה. למעשה, הם לרוב הורסים משהו ברגש האהבה עצמו. בגלל התסכולים והקשיים שנוצרים. לגבי התאמה מינית, כבר אמרתי, עוד מההודעה הראשונה, שאני כנראה לא מבינה את הצורך הזה בגלל היותי א-מינית. אני מרגישה שאנשים מיחסים לזה חשיבות גדולה מידי והופכים את זה לנושא המרכזי בזוגיות. זה תמיד הפריע לי. שוב, אני מניחה שזה נובע מהיותי א-מינית. בכל אופן, לא נסיתי לשלול את זה או לומר לו שיתעלם מזה. פשוט ציינתי, שאני לא מתחברת לזה. אני וכנראה שאני בלבד..
"ההבדלים ביננו הם מפה ועד לירח" "גם אני חושב שהוא לא צריך להסיק מסקנות מהר.." "כמו שציינתי ואפילו הסכמת" "וכן את צודקת אין לי לב" כנראה שהירח קרוב לפה יותר ממה שחשבתי...

p019

New member
רק היא יכולה לענות על השאלה הזו

ממה שכתבת אין שום דבר שיצביע על כך שהיא א-מינית או שהיא מינית. בסופו של דבר רק האדם עצמו יכול לענות על השאלה הזו

AL212

New member
לדעתי לא

זה נשמע שהיא אפילו לא קרובה לזה. פשוט יותר נהנית מפרקטיקות מיניות מסויימות מאשר אחרות.

eddy7

New member
מה זה אומר?

מה ז"א "נהנית מפרקטיקות מיניות יותר מסויימות?" המשפט שנתת נשמע שטומן בחובו הרבה אבל הוא סתום לא מובן. בא לך לפרט יותר כדי שאבין מה למעשה ההשערה שלך?

AL212

New member
לפי התיאורים שלך

היא נהנית ממין, מין ממש, לא רק ביטויי אהבה. אנשים כאלה בד"כ אינם מגדירים את עצמם כאסקסואלים. יכול להיות ש"לקבל" מהצד השני לא עושה לה את זה, אולי זה מלחיץ אותה, או מבייש אותה, ולא מאפשר לה להנות. לא כל אחד אוהב כל דבר בסקס, והיא קראה לזה אפילו "נחמד". בקיצור, אני לא מאמין שזה הכיוון. מציע לך לקבל אותה כמו שהיא ולהקשיב לצרכים שלה. אין חוק שכל אישה צריכה להנות מאותם דברים.

inbardaf

New member
אם היא היתה נהנת

באמת במובן של מין, לפחות מבחינה ביולוגית, היא היתה צריכה להירטב. זה לא קרה. זה כמו גבר שיגיד שהוא נהנה מבחינה מינית אבל לא יעמוד לו. זה הרבה יותר נשמע כמו משהיא שלא יודעת מהי, ורוצה מה שנראה לה כטוב. אלא אם כן יש לה בעיה ביולוגית. אני עצמי הייתי בסרט דומה. כל הזמן חשבתי שאם אני יעשה את זה אם האדם הנכון בצורה 'הנכונה' אני יהנה. ונחש מה? זה לא קרה. הפורום הזה גאל אותי מיסוריי ומתחושת ה-מה דפוק בי? גם אני חושבת שדברים מסויימים הם נחמדים. נחמד זה תיאור יבש משהו לאקט מיני. זה כמו לקרוא לבחור נחמד. כשבחורה רוצה לומר על מישהוא שהוא בסדר אבל לא יותר מזה, היא לרוב תגיד: נחמד. והם נסו יותר מסוג אחד של מין. לא הבנתי מאיזה פרקטיקה לדעתך היא נהנת אם היא הגיבה לכולם באותה הצורה. הכי קל לבצע ניסוי קטן. שהבחור יחליט שבמשך שבוע הוא מתנזר ממין. נוגעים מחבקים וכו', אבל בלי מין ממש. אם הוא יצליח, שישאל אותה אח"כ איך היה לה. אם זה בכלל היה חסר לה. זה יעיד הרבה על נטיותיה. ומסכימה עם סוף דבריך: "מציע לך לקבל אותה כמו שהיא ולהקשיב לצרכים שלה. אין חוק שכל אישה צריכה להנות מאותם דברים."

eddy7

New member
תגובה לענבר

לצערי אני נוטה להסכים איתך, ענבר. רעיון ה"למנוע מין" הוא משהו שחשבתי עליו אם כי לא הצגתי אותו לחברתי עדיין. השאלה מה למנוע מאיתנו? רק מין או גם כל עינוג מיני נלווה? האם היא יכולה לרדת לי או לענג אותי? האם אני יכול לענג אותה? האם לנסות להמנע רק ממין מלא? פשוט גם אם לא נשכב במשך שבוע או יותר איזו תגובה כבר יכולה להיות לה? מה היא כבר יכולה להרגיש? אני כבר יכול לחזות שהיא תתגעגע למגע ולקרבה ולחיבוקים ולעבודה שאנחנו עושים סקס ולהרגיש אותי בתוכה ודברים כאלה. אני לא יודע אם היא ממש תהיה חרמנית כמו שאדם הטרוסקסואלי יהיה. היא לא הייתה חרמנית 21 שנה, למה שתתחיל עכשיו? אני לא בטוח לאילו תגובות היא\אני יכולים לצפות כדי לבדוק מה היא מרגישה....

inbardaf

New member
ל-eddy7

א. כמו שכבר ציינתי: אני חושבת שהדבר הראשון והנכון ביותר לעשות הוא לערב אותה במחשבותיך/תחושותיך ולחשוף אותה לרעיון הא-מיניות בכל דרך שתראה לך (הפורום, מאמרים וכד') ולשמוע את התגובה שלה. כל דבר אחר, יהיה ניחוש, וכטיבו של כל ניחוש, יכול להצליח או לא. אתה יכול לספר את הדברים מהזווית שלך, אנחנו יכולים לנחש מהנסיון/ידע שלנו. זה עדיין ניחוש. 'המקור' ממש לידך. למה לא ללכת פשוט אליו? ב. לגבי הההצעה שלי: כל מה שאני יכולה לתת זה מהנסיון האישי שלי. מדברים שחוויתי, פגשתי, שמעתי. בתור משהיא א-מינית שהיתה נשואה 8 שנים מבלי לדעת, אני רק יכולה לספר על מה שחשתי/חשבתי/הרגשתי וכו'. אם החברה שלך תתחבר לזה, זה יכול לתת לכם נקודת פתיחה כדי לראות מה עושים הלאה. אם לא, תצטרכו לחפש בכיוון אחר (אולי יעוץ מיני כמו שציינת) אז למה התכוונתי ב'ניסוי' (רק שלא יאשימו אותי בניסוי בבני אדם...
): כשאמרתי לך לנסות להימנע לתקופה של לפחות שבוע מסקס, לא התכוונתי להימנע ממגע וחיבוקים. להיפך!!! בעיני, הדרך הכי טובה לבחון א-מיניות של אנשים רומנטיים, היא ע"י קירבה פיזית גדולה מבלי לעשות סקס בשום צורה שהיא. אני יכולה לספר לך, שזה מה שאני הייתי רוצה. אני גם יכולה לספר לך, שאני מבינה שאם יש לי בן-זוג מיני, יש לו את הצרכים שלו והדברים שהוא אוהב, וכל עוד הוא לא כופה את עצמו ומוכן לקבל את זה שתהיה שם קירבה גם בלי מין, אני מוכנה ובשמחה להיות שם בשבילו. ההנאה שלו היא ההנאה שלי. יש כל כך הרבה דברים בזוגיות והורות שאנחנו עושים למען האחר, שבחיים לא היינו עושים אחרת. תשנו ביחד, תתחבקו, תתנשקו, תלטפו, תביעו אהבה בכל דרך, חוץ מלעשות סקס מלא. אם קשה לך, היא יכולה לענג אותך בכל צורה שתתאים לכם, כל עוד אתה לא מענג אותה מינית. כמו למשל ביחסים אוראלים. מה שחשוב הוא, שלא תנסה לספק אותה מינית, אבל כן תרעיף עליה אהבה ולא תתרחק ממנה, כי ברור שהמרחק יפריע לה אם היא אוהבת אותך. אם גם אז, היא לא תרגיש שזה חסר לה, זה בהחלט מעיד על א-מיניות. אולי היא א-מינית סוג ב'. אולי היא חשה דברים ולא נרתעת ונגעלת ממין (כמו חלק מהא-מיניים) ואף מגלה עניין שכלי בנושא, אבל עדיין יכולה לחיות מצויין בלעדיו. ואולי היא פשוט לא גילתה את המיניות שלה עד עכשיו. גם זה יכול להיות. זה שהיא בתולה לא אומר כלום. השאלה היא למה היא בתולה. בחורות דתיות יכולות להיות מאוד מיניות ובכל זאת להיות בתולות עד החתונה. גם אם החתונה בגיל 21 וגם אם בגיל 30 וכד'. בחורה ששומרת על עצמה, לא בהכרח א-מינית. וזכור שזה סתם ניסוי ואתה יכול לשתף אותה בו. המטרה היא לעזור לה להבין מה היא מרגישה. אתה לא אמור לצפות לשום דבר. זה הרעיון בניסוי. שלא צופים את התוצאות, אחרת זו נבואה שמגשימה את עצמה. בגלל מה שעברתי, אני מרגישה שחשוב לדעת שקיים דבר כזה א-מיני, ולהבין אם היא כזו. זה יכול למנוע הרבה תסכול לשני הצדדים. באותה מידה, יכול להיות שיספיק לה לקרוא משהו בנושא כדי להבין שהיא כזו. בכל אופן, זה לא אמור להגיד כלום על הזוגיות שלכם. וזה אולי הזמן לשאול, מה בעצם מפריע לך כ"כ? אתה מרגיש לא מסופק? כי נשמע שהיא מוכנה לעשות כל מה שיספק אותך. למה זה כ"כ מטריד אותך, למה אתה מתכוון כשאתה מדבר על התאמה מינית? שהיא תאהב מין כמוך בדיוק? השאלות האלה נראות לי חשובות לא פחות. ועוד הערה אחת קטנה שלא קשורה לנושא: את השם שלי מאייתים: עינבר (עם י'). זה חשוב לי. (לפחות באנגלית אין לי את הבעיה הזו..)

eddy7

New member
תודה

תודה רבה עינבר (הנה עוד כמה יודים על כל הפעמים ששכחתי - יייייי ועוד אחץ - י) P-: אני מעריך את התגובות והפרספקטיבה שלך ואת הזמן שהקדשת בלכתוב פה כל הודעה. אני לוקח ללב את הנאמר, אחלוק את זה איתה, כמובן, ואני מקווה שנגלה שאני והיא יכולים להיות מאושרים יחד מכל הבחינות ובכל הצורות. אני יודע שאהבה אינה מספיקה וזוג צריך להתאים במישורים רבים (מינית, חברתית, תיקשורתית וכולי) ולכן אני מאמין שננסה להשיג חוות דעת מקצועית ולראות מה אנחנו יכולים לעשות היות ואני חש שפערים גדולים הולכים להפתח בקטע המיני ואין לי מושג איך ואם בכלל ניתן לגשר עליהם. תודה על האינפוט ואני בטח עוד אחזור לפורום הזה. :)

מסכימה עם רוב דברייך, אבל מסתייגת מהניסוי

כי התוצאות שלו לא בהכרח ישקפו את המצב: א) אם המגע המיני יחסר לה, זה לא אומר שהיא לא א-מינית. אולי זה יהיה כיוון שזה משהו שהיא תרגיש ש"צריך" להיות ופתאום הוא לא שם, והיא תחשוב שזה "לא בסדר" או "לא תקין" ולאו דווקא כיוון שהוא באמת יחסר לה ברמה הפיזית, נגיד. אבל זה עוד הכיוון הקל; הכיוון השני מסובך יותר – ב) אם זה לא יחסר לה, האם זה בהכרח מעיד על א-מיניות? למה? הרי כל העניין הוא שמדובר במשהו ש(נכון לעכשיו) היא לא מצליחה ליהנות ממנו, נכון? אז מלכתחילה הסיכוי שהוא יחסר לה באמת (כלומר, מתוך צורך פיזי שלה, ולא כי היא חושבת שצריך) נמוך למדי. אנחנו לא מרגישים שמשהו ממש חסר לנו אלא אם אנחנו אוהבים אותו באמת. נגיד, למשל, שהיינו אוכלים כל יום במסעדה שמגישה קינוח. אם היה מדובר בעוגת שוקולד מפנקת במיוחד, סיום מדהים לארוחה, שמשאירה אותנו עם טעם מתוק בפה ומצב רוח טוב לכל היום, היינו כנראה מפנטזים עליה כל הארוחה ומחכים לה ומתאכזבים מאוד אם פתאום היו מפסיקים להגיש אותה. אבל אם זה היה איזה מוס מרגרינה סתמי כזה, אז אם היו מגישים היינו אוכלים, ואם לא – לא ביג דיל. כל הנקודה כאן היא שאי אפשר לדעת אם היא לא אוהבת קינוחים, או שאולי עוד לא מצאת את המתכון המתאים... אני מרגישה קצת "אשמה", כי קראתי הודעות של אדי בפורום אחר, והתכתבנו שם, וסיפרתי לו על הפורום הזה, ואני מרגישה שאולי הלחצתי אותו מהר מדי, בפרט שרק עכשיו קראתי שהם מקיימים יחסי מין שבועיים, שזה ממש כלום זמן (ואני לא יודעת כמה הם הספיקו מתוך השבועיים האלה). על אף שהם מכירים זמן רב עוד לפני הזוגיות, ועל אף שהם יחד כבר 3–4 חודשים וכבר ניסו כמה דברים, אני חושבת שמדובר עדיין ביחסים בתהליך של למידה הדדית. לוקח זמן לבנות אינטימיות, להכיר, להשתחרר, לדעת מה עושה לך נעים ומה עושה נעים לבן הזוג שלך. בפרט כשאתה יוצא עם מישהי חסרת ניסיון שאין לה מערכות יחסים קודמות להסתמך עליהן ואין לה היכרות מספקת עם עצמה ועם מה שעושה לה טוב. אולי היא לא משוחררת מספיק כדי ליהנות, אולי היא נהנית מדברים אחרים שבנות אחרות שהיית איתן נהנו מהם ועוד לא מצאתם את הדברים שעושים לה טוב. יכול להיות שיש לה מחסומים פסיכולוגיים, יכול להיות שמדובר במשהו פיזי שמפריע לה, ובדיקה רפואית יכולה לאתר ולטפל (למשל, יובש בנרתיק). זה הרבה יותר מדי מוקדם לקפוץ למסקנות. אני מסכימה עם כל מי שאמר שצריך לדבר איתה על זה ולשמוע מה היא חושבת.

inbardaf

New member
טוב, אני שונאת את זה (eddy7 - זה גם עבורך)

כל העסק מיותר לחלוטין. אנחנו מדברים, מנתחים, מציעים רעיונות, מתפלספים ומתדיינים על מישהיא, מבלי לשמוע אותה הכלל. זה דבילי. נסיתי לעזור וכנראה שחרגתי בדיוק לנקודה שממנה נסיתי להמנע כל הזמן. מצטערת. אני חוזרת: "א. כמו שכבר ציינתי: אני חושבת שהדבר הראשון והנכון ביותר לעשות הוא לערב אותה במחשבותיך/תחושותיך ולחשוף אותה לרעיון הא-מיניות בכל דרך שתראה לך (הפורום, מאמרים וכד') ולשמוע את התגובה שלה. כל דבר אחר, יהיה ניחוש, וכטיבו של כל ניחוש, יכול להצליח או לא. אתה יכול לספר את הדברים מהזווית שלך, אנחנו יכולים לנחש מהנסיון/ידע שלנו. זה עדיין ניחוש. 'המקור' ממש לידך. למה לא ללכת פשוט אליו? ואולי היא פשוט לא גילתה את המיניות שלה עד עכשיו. גם זה יכול להיות. באותה מידה, יכול להיות שיספיק לה לקרוא משהו בנושא כדי להבין שהיא כזו." לאורך כל הדרך נסיתי לומר מה שמשתקף מדבריו המעטים. ציינתי כל הזמן שיש בידינו מידע מועט ושבסופו של דבר הכי נכון פשוט לדבר איתה ושלאול אותה בעצמה. אני עדיין עומדת מאחורי הדברים האלו למרות הצעתי לניסוי. הוא כנראה באמת מיותר. שבועיים זה באמת כלום זמן ואני מסכימה עם כל מה שכתבת. (פרט לעובדה שבהצעת הניסוי שלי התבססתי על העובדה שהיא כבר טעמה 'קינוח' ויותר מאחד, כך שהתגובה למניע שלו, בדיוק כמו שכתבת בדוגמא שלך, מעידה על משיכה / אי-משיכה לדבר. ולכן במקרה כזה, הניסוי היה יכול להיות יעיל). ואני אכן סייגתי את תגובתי בניסוי לעובדה שאולי היא בכלל עדיין לא גילתה את מיניותה. בקיצור, eddy7, אני באמת חושבת שאתה 'עובר' לחוץ. כך את הדברים לאט ובסבלנות ובלי פניקה. פשוט תזכור מאיפה היא מגיעה. תן לזה עוד זמן ובלי מתח. מצטערת עם גרמתי לבלאגן מיותר ושוב - שיהיה בהצלחה!

AL212

New member
אני מבין שאת

יכולה להזדהות עם המקרה. אבל אני חושב שרוב הנשים שיוכלו גם להזדהות עם המקרה לא ייכנסו לקטגוריה של א-מיניות.

inbardaf

New member
עוד לא נתקלתי באישה מינית

שמגדירה סקס כדבר 'נחמד'. ואולי אני פשוט יותר מידי עם גברים ופחות מידי עם נשים

למעלה