האם יצא לכם לדווח על שכנים?

האם יצא לכם לדווח על שכנים?

האם יצא לכם לשמוע משהו חריג מהשכנים? שחוזר על עצמו?
אם כן - האם עשיתם עם זה משהו?

עברתי דירה לפני כמה חודשים ויש לי שכנים שיש אצלם כל יום צעקות...
האבא צווח על הילדים, לפעמים בווליום ממש מפחיד...
ואז הילדים בוכים ובוכים, הם בוכים הרבה...
הוא נותן להם סטירות, זה אני יודעת כי הוא מאיים לפעמים "תזהר ממני, אני אתן לך עוד סטירה"

לפני כמה ימים הוא צעק על הילדה שלו ביסודי "כלבה" והיא בכתה ממש...
יום אחר שמעתי את ההורים אומרים לילדה שאם היא לא תעשה שיעורים היא לא תקבל אוכל וצורחים עליה...
לפני כמה ימים מישהו צעק "אני אפרק לך את הצורה", נראה לי שזאת הייתה האימא, שגם צועקת אבל פחות...

רוב האנשים ששאלתי לא היו נחרצים שצריך לפעול, התלבטו והעדיפו "לא להתערב", פחדתי לפעול לבד...

אבל בסוף החלטתי לדווח (כשסיפרתי לשותפה שלי שדיווחתי היא אמרה: "אמרתי לך שאני לא מסכימה!!"), שלחתי מייל לרווחה באיזור. הקטע העצוב הוא שיש התעלמות מוחלטת...
לא ענו לי למייל, שלחתי עוד 2, לא עזר... וזאת לא פעם ראשונה שאני מתאכזבת מהרווחה!!

אנשים חושבים שאם פונים לרווחה ישר היא עושה דרמות, עוצרת אנשים, מוציאה ילדים, אולי בגלל זה אנשים מפחדים לפנות... אבל האמת - שום דבר דרמטי הם לא יעשו...

זה רק מראה איך החברה אדישה, הרי סיפורים כאלה יש בכל שכונה... והרבה פעמים אנשים מעדיפים להתעלם, כי אולי "זה לא נשמע מספיק חמור", או שמכירים את השכנים ולא נעים, או שמוצאים כלמיני סיבות שמצדיקות את הצעקות וכו', לדוגמא - יש להם ילדה ממש בעייתית וכדו'... או שחושבים שזה לא יעזור... וכלמיני תירוצים בלי סוף...
ומצד שני יש את הרווחה והמשטרה שכנראה מוצפים בפניות ולא מצליחים לטפל בהרבה מהן... וכנראה שעם השנים הרבה מהם פיתחו אדישות וראש קטן...

אני לא יכולה לשמוע כבר את הסיפורים האלה בחדשות, אני מקווה שלפחות זה המריץ כמה אנשים לדווח...

כאילו קראת את מחשבותיי....

לפני שנתיים ככה עברה משפחה לדירה מעליה...
3 ילדים קטנים...
הילדים מאוד מרעישים...רצים בלי נעליים(שומעים את הבום על הריצפה בכל שעות היום), צועקים וכו...
כמעט כל לילה אני שטמעת את האבא מקלל אותם קללות נוראיות וצורח...גם אישתו צועקת אבל פחות...
אמא שלי פעם ירדה וראתה את האישה בוכה בלובי...
בקיתור משפחה מאוד לא נעימה(האישה זרקה חפץ על המנקה כי היא אתיופית וקראה לה "מלוכלכת"...)

לפני כמה ימים אמרתי לאמי שאולי כדי לקרוא למשטרה בפעם הבאה שנשמע צעקות...אמרתי לה מה נגיד אם חסוחלילה יקרה משהו...
שמענו צעקות אבל לא היה נעים להתערב...

הבעיה היא, שגם אני ואבי היקר זכרונו לברכה היינו רבים, צועקים, מקללים ואחכ משלימים כאילו כלום...אני הייתי חוצפנית בעיקר בגיל ההתבגרות...וגם אחריו :)
אני חושבת שאולי גם השכנים שמעו אותנו וחשבו עם להזמין ניידת...

אז, מה עדיף?

להזמין את הניידת לחינם ולצאת בהרגשה לא נעימה ע השכנים או ללא לעשות כלום ואחכ חס וחלילה להתחרט??

זהו

שגם מהבית שגדלתי בו היו צעקות ובכיות ומריבות ובלאגן ומכות... ששמעו בכל השכונה ואני עדיין מאוכזבת שאף אחד לא התערב... או שאולי דיווחו והייתה התעלמות...

במקרה שלי, אני שמחה שאף אחד לא התערב :)

כי אני ואבא שלי רבנו כי הינו מאוד דומים...

אולי זה ישמע מוזר אבל זה אחד הדברים שאני מתגעגעת אליהם הכי הרבה...
הינו רבים וצועקים ואחרי שניה...מישהו היה בא ומבקש סליחה והינו שוב החברים הכי טובים...

זה סיפור אחר...

במיוחד אם את מספרת על זה בחיוך ומתגעגעת...

זה מה שמסבך את כל העניין...

מתי כן לדווח? מתי לא?

גילושיט

New member
ברור שלהזמין משטרה

קללות ומכות לילדים ביסודי? זה נשמע לך נורמלי???
עדיף שתגיע ניידת וירגיעו את האבא (או אפילו יאיימו עליו קצת) וזה בטח יעזור לו לשלוט בהתנהגות שלו.
מה זה הקטע הזה של נעים? את רוצה על המצפון אם חס וחלילה הוא מעיף על הילד איזה כסא שישתק אותו? שיזרוק אותו מהחלון? לא חסרים סיפורים מזעזעים. אם את לא בשום קשר קרוב להורים אין לך יותר מידי ברירות. חוץ מזה שאני כמעט בטוחה שאם את מזמינה משטרה אף אחד לא יגיד לאבא או לאמא שזו את הזעקת אותם. בפעם הבאה שאת שומעת צעקות כאלה מלחיצות - לחייג מאה.

Optimistic Girl

New member
עיני עירך קודמים -זה ממש לא ברור!!!!!!

יש דבר כזה שנקרא פיקוח נפש
בהסבר פשוט זה אומר שאדם צריך לדאוג לחיים שלו עצמו.

ראינו בכתבתה שאבא רצח ילדים שלו
ומי בדיוק מבטיח שהשכן לא ירצח את הכותבת פוסט?!?!
במדינה שלנו הכל יכול לקרות

אולי זה קיציני אבל אם נחשוב בהיגיון זה בהחלט יכול לקרות כשהשכן האלים ידע שהיא זאת ש'הלשינה'

אני יודעת שזה כואב... יש פתרונות אחרים ואנונימיים.
ואם כבר להזמין משטרה אז רק בטלפון ציבורי ואנונימית!!!! זה יכול לעלות לה ביוקר

גילושיט

New member
מה?

אל תעלבי חלילה אבל לפעמים אני קוראת תגובות שלך פה ותמיד הן כ"כ קיצוניות, מוגזמות ומנופחות שאני מתקשה להאמין שאת לא ילדה בת 11.

תקראי שוב - לא אמרתי שאין בפעולה שלה שום סיכון בכלל, רק ציינתי שחשוב כן לדווח, אפילו באנונימיות למשטרה או למי שצריך, שכן יפעל (לא כמו מי שהיא שלחה אליהם מייל ולא טרחו לענות או להתייחס).
הילדים שם עלולים להיות בסכנה מתוך הדברים שלה, ואני בטוחה במיליון אחוז שהיא לא רוצה את זה על המצפון שלה. ואם אין ברירה - אז כן, חייבים להתערב לדעתי.

ואגב, זו ממש לא ההגדרה של פיקוח נפש..

לי אישית זה לא קרה אבל...

לפי מה שאת מתארת, עשית את הדבר הנכון, רק לא לגוף הנכון. הרווחה מן הסתם מוצף בפניות וכל הזמן מקצצים לו את התקציב, בלי דברים קונקרטיים חד משמעיים, אני מתאר לעצמי שהוא לא יגיב.
פניה למשטרה נשמע לי כמומשהו אידיאלי יותר, אבל גם כאן יכולה להיות בעיה, כי את יכולה להחמיר עם המצב במידה ולא יוצא מזה כלום.
הדרך של החברה היא באמת להתעלם, כמה פעמים את רואה סיטואציה מעט אלימה (ממש מעט) ברחוב ולא מגיבה? מעדיפה להתעלם ולא להיכנס לעניינים לא שלך.

FashionKitty

New member
אני מדווחת

אבל מדווחת למשטרה. לכל הפחות יהיה קצת שקט לכמה ימים. לשמחתי, במקרים שכן דיווחתי, השוטרים היו מאוד רציניים, אפילו שלא ידעתי לכוון בדיוק - אמרתי להם מאיזה חלון נשמעו הצרחות ומה בדיוק, ונתתי את מלוא הפרטים. הם לוקחים את זה ברצינות רבה.

Black Balloon

New member
בטח שלדווח

לצערי אני גרה כרגע מתחת לבנאדם שנשמע מאוד אלים (מילולית לפחות), צורח כל בוקר, 5 בבוקר, מקלל את אשתו, צורח גם כשאין אף אחד בבית. משהו נוראי (הנה, גם עכשיו אני שומעת אותו...). דיווחנו לבעל הדירה שהשתיק אותו לכמה חודשים, וכבר יצא לנו להתקשר למשטרה פעמיים. ואף פעם הם לא עשו כ-ל-ו-ם. יותר מזה, הם באו לחבר שלי בטענות ש"הם זוג מבוגר ושקט, הם לא עושים רעש בכלל" ושלא נטריד אותם יותר. אתם קולטים?! המשטרה באה אלינו בטענות. זה בלתי נסבל, ונראה שרק לחבר שלי ולי זה מפריע למרות ששומעים אותו בכל השכונה.

עצוב לשמוע שהדברים האלה נפוצים ואף אחד לא מטפל, ואח"כ מתפלאים שיש הרבה מקרי רצח.

לדווח - בלי לחשוב פעמיים

כל כך הרבה ילדים היו ניצלים מהתעללות במשפחה אם למישהו מהשכנים היה מספיק אכפת כדי לעשות את המעשה הקטן הזה ולהרים טלפון למשטרה.

בדיוק קראתי על קמפיין שאיזו עמותה שנלחמת באלימות נגד ילדים עשתה בספרד - יש שלטי חוצות שרואים בהם תמונה של ילד קצת עצוב וכתוב 'לפעמים התעללות נראית רק לעיני הילד בו מתעללים' , שזו אזהרה למבוגרים , שיפקחו עיניים וישימו לב אם יש סביבם ילדים שעוברים התעללות. אבל מה שמיוחד בקמפיין הזה זה שמדדו את הגובה הממוצע של ילדים עד גיל 10, ומצאו מרחב של 30 ס"מ, שרק ילדים עד גובה מסוים רואים מהגובה שלהם, ומהזווית הזו רואים שהילד מוכה וכתוב מספר להתקשר אליו אם הילד הזה עובר התעללות.

בקיצור - אל תחכי לרצח הבא של ילדים בידי ההורים, תעשי משהו, היום.

SupermanZW

Well-known member
תמימות זאת מחלה

את עדיין לא נרפאת.

ספרד אינה ישראל, אך גם בספרד המצב הולך ונעשה יותר גרוע.

במשפחה ממוצעת ההורים מאיימים שיפרקו את הצורה

לילדים? קוראים לבת שלהם כלבה? מאיימים שייתנו סטירות?
אם זו משפחה ממוצעת בישראל מצב החברה שלנו חמור מאוד..

אני לא יודעת באיזה בית גדלת

ולא אתיימר לשער השערות, אבל דברים כאלה הם מאוד לא תקינים ומאוד לא נורמטיביים..

AnarchistPhilosopher

Well-known member
מה לא גדלת בבית שהאבא צועק ומרביץ

מכות אם לא עושים מה שהוא אומר לך לעשות?

זה די נורמטיבי, וגם אבא שלו נתן לו מכות וכן הלאה.

NEO83

New member
WTF

תגיד אתה רציני?

זה לא נורמלי שהורים מרביצים וצועקים ומאיימים על הילדים במכות רצח.

למעלה