האם יצא לכם לדווח על שכנים?

Brombit

New member
נראה לי שהשוטרים באים רק כשלא צריך

אני כבר מתחילה לחשוד שהשוטרים שיערו שזה מה שקרה, ורצו לראות

Optimistic Girl

New member
לשלוח מייל זה פשוט לא רעיון טוב.

אל תשאלי למה
ככה זה.
יש שם צמצומי עובדים ואף אחד לא טורח לקרוא מיילים.

את צריכה להקליד מכתב אנונימית ולשלוח להם
להנהלה של רווחה.
הן כן יענו!

אבל אם יעשו משהו זה כבר בעיה אחרת..

אגב
כל הכבוד שלך
אדם אדם טוב
ואיכפת לך בימנו זה לא מובן מעליו

אני ממליצה לך לפנות גם למרכז לאלימות במשפחה בהודעה הבאה אשלח לינק

SupermanZW

Well-known member
הם יענו "קיבלנו את מכתבך"

ואז בליל מילים חסרות משמעות שלא מתחייבות לשום דבר ובסוף באמת לא יעשו שום דבר (אלא אך ורק אחרי שיקרה האסון), אבל אשרי המאמין.

גם לנו יש שכנים כאלה, הזמנתי כמה פעמים משטרה

אבל הבעייה היא שעד המשטרה באה, זה נפסק, גם לא תמיד אני יודעת מאיזה דירה הצעקות, כך שקשה ככה לדווח.

מייל זה לא כלי טוב לדווח דרכו

רוב הסיכויים שזה פשוט לא הגיע לאף אחד.
ואם זה הגיע אבל עכשיו כולם בחופש עד אחרי החגים, אז זה יאבד בין מיילים אחרים.
צריך לכתוב מכתב, להדפיס אותו, ולמען אותו למנהלת מחלקת הרווחה. לשלוח אותו במעטפה עם בול.
או לחילופין, מיד לאחר החג (כי בחול המועד ברוב העיריות לא עובדים) להתקשר ולדווח טלפונית.

כן, דיווחתי מספר פעמים

כשגרתי בירושלים היו לנו שכנות, כנראה אחיות, שאחת מהן הייתה עם איזו בעיה שכלית ונפשית. השנייה רדתה בה כל הזמן, צרחה עליה בטירוף, מכה אותה, מקללת, והיא הייתה כל כך בוכה שזה שבר את הלב. אחרי שהייתי בטוחה שהיא מכה אותה, צלצלנו למשטרה כמה פעמים כשהיינו שומעים את הצרחות האלה. המשטרה הייתה באה, אבל לא עשו הרבה, אפילו שוטר אחד תחקר את החבר שלי אחרי שצלצל והם באו, אחרי שהמריבה נגמרה... הוא גם אמר שהוא בטוח שיש שם בעיה, אבל אין לו הוכחה כי הם באו מאוחר מדי...
אני חושבת שברגע שזה עובר צעקות נורמליות של בית, ומגיע לקללות וכמובן שלמכות, חייבים לדווח. ולא לרווחה, אלא ישר למשטרה שאפשר לעשות באופן אנונימי אם מפחדים. הם כבר ידאגו לרווחה, אם צריך.

orelie

New member
לא כל צעקה הופכת להתעללות

וכששכן מכניס ככה ללא בדיקה קודמת רווחה או משטרה הוא רק גורם לנזק יותר גדול למשפחה שיש אצלה צעקות

זה לא טיפול בבע"ח,

זו אלימות מילולית ולא צריך פנס בעין כדי שמשטרה תצטרך להתערב.

ועצוב שאנשים בשנת 2013 לא מבינים שאלימות זו אלימות זו אלימות.

גם אני קיבלתי כמה פליקים בזמני, אבל אני אפרק אותך כלבה לא היה בלקסיקון. יחי ההבדל הענק!

אמיתמי

New member
להזמין משטרה או להתקשר למוקד עירוני 106

אמורה להיות שם פקידת סעד בכוננות. שליחת מייל היא צעד לא יעיל בכלל. יתכן והמייל הספציפי שיש לך לא פעיל. הכי מומלץ להתקשר כשזה קורה (100 או 106) או להתקשר ללשכת רווחה, לדבר עם עובדת סוציאלית . לא להרפות עד שיש מענה אנושי.

kiwigirl

New member
באתי מהראשי, סליחה שנדחפת..

אבל מה שאת מתארת בהחלט מצדיק פנייה למשטרה. גם לא חייבים להזדהות ואף אחד לא יידע שזו את.
יש הבדל גדול בין משפחות שסתם צועקות לבין התעללות, בייחוד בילדים קטנים (אויש זה שוב מעלה דמעות בעיניים, פשוט נורא!)

אני גרתי בבניין מנייר (העיקר חדש מהקבלן..) שבו שמעו בערך הכל. מתחתינו גרה משפחה של...נו, שלוחים. הם פשוט צעקו בלי הפסקה. רק צרחות וצעקות כל היום. כן, גם על הילדים. אבל מהר מאוד הבנתי שזה האנשים, וככה הם מדברים- בצעקות. אז גם כשהם רבים או מתווכחים זה נשמע הרבה יותר חמור כי הצעקות אפילו מתגברות. אבל מעולם לא שמעתי משהו כמו התיאור שלך (ותכלס שמעתי שם כמעט הכל..), וזה בהחלט נשמע לי שצריך התערבות.
לרווחה עדיף תמיד לכתוב מכתב או לפנות טלפונית.
אני לא יודעת באיזו עיר את גרה אבל יש מקומות בישראל שאפילו ראש העיר זמין בפייסבוק ויכול לעזור. זו גם דרך לפעול.
בהצלחה, אני מקוה שהאסון הבא יימנע בזכות עירנות ומעורבות.

ALIsuperstar

New member
את רק אחת ונשמעת היסטרית מידי

בעיניהם זה יהיה מישהו אימפולסיבי שמתכרבת בדברים שהיא לא צריכה. סחטיין על הכוונה שלך... אבל לא כל מי שצועק במשפחה או מכה הוא רוצח מתאבד... ובכל מקרה הרווחה לא תזיז אצבע כי את לבד... במקום להתקשר לרווחה, תתקשרי למשטרה ותזמיני ניידת... לא תרצי להראות את הפנים שלך להרבה זמן, גם תעברי דירה... סבבה על הכוונה אבל את צריכה לחשוב לפני שאת ממהרת. היום הרווחה והסעד הם מטרה לא מוצדקת, במהלך השנתיים האחרונים הממשלה החליטה שהתקציב שהרווחה קיבלה הוא גדול מידי ולא מוצדק ולכן הורידו דרסטית כדי להוסיף לתקציב הבטחון. יש מבינה עכשיו? זה לא הרווחה זה לא העובדת שלא אכפת לה... זה הממשלה שלא מאמינה שהם עשו עבודת קודם. ועכשיו תראי מה קורה, בלאגן אחד גדול!

אני מפחדת...

לקח לי זמן לאזור אומץ לשלוח מייל לרווחה ואני מפחדת לעשות משהו רציני יותר...

מפחדת מהשכנים... שינסו לברר מי דיווח עליהם...

מפחדת שיתנכלו לי...

מפחדת מהאבא...

מפחדת לעשות נזק במקום לעזור...

מה עושים??!

למעלה