ל- aequitas
קודם כל בלי קשר לתגובה שלך אלא בעקבות הדיון שהתפתח אני רוצה להגיד שזה פשוט לא בסדר מה שהולך פה, כשאני מסתכל על אדם אני לא בוחן את המוצא שלו ולכל תרבות יש מאפיינים שמייחדים אותה, אם תסתכלו עלי בהגדרה אז כן אני יהודי ממוצא אשכנזי אבל אני מעריץ של התרבות היהודית- מזרחית (בנימה אישית יותר אני חייב לומר שזוהר ארגוב שולט!), וכן כמו שנאמר פה, מה שעושה אותנו כל כך מיוחדים זה עירוב כל התרבויות האלו ליצירת תרבות אחת- התרבות הישראלית. עכשיו באשר לתגובתך aequitas אני קצת מסתייג מההגדרה שלך למדינה מערבית כי אם תסתכל על שאר מדינות העולם אז תראה שהם לא כל כך שונים מאיתנו, נכון שרק בישראל יש את הבילבול עקב הביטוי "מדינה יהודית" ומה עושים עם אזרחי ישראל אבל!, אם תשים לב כל מדינה סובלת מאותה בעיה. קח לדוגמה את מדינות אירופה, חלקן גם כובשות וגם נתקלות בבעית אזרחויות לדוגמה צרפת וספרד- לשעבר מדינות אימפריאליסטיות שעכשיו נאלצות להתמודד עם זרם מהגרים בלתי פוסק מאותן מדינות שעליהן הן שלטו ועל פי החוקים שלהם הם בעבר השתייכו למדינה לכן מגיעה להן אזרחות וזה יוצר קונפליקטים בתוך המדינה. קח לדוגמה את ארה"ב וזרם המהגרים המקסיקנים הלא פוסק, גם שם נתקלים בדילמות קשות, האם לתת אזרחות. לכן בהגדרה שלך מדינת ישראל היא מדינה מערבית ללא סייג, גם באשר לאזרחיה, כמו מדינות מערביות אחרות גם לנו יש בעיות במתן אזרחות אבל זה לא שונה ממדינות אחרות.