האם ישראל היא מדינה מערבית?

ne ro

New member
וחוץ מזה

יהודי אירופה אינם שמים, מה להם ולזהות השמית?? יש למצוא שם אחר לרדיפות שידעו במהלך ההיסטוריה שלהם ולהפסיך לנחס שמות של קשורים אליהם.

הם לא ערבים...

אתה שוכח שיהדות זה לא רק דת, יהדות זה לאום. כל היהודים בעולם, הם לא רוסים, מרוקאים, צרפתים אלא הם יהודים. זה שהם במקרה נולדו במדינה זרה ולא מדינת היהודים והם דוברים שפה אחרת מעברית לא עושה אותם פחות יהודים. אני לדוגמא, לא יהודי רוסי, אני יהודי נקודה. זה שנולדתי ברוסיה ואני דובר רוסית רק מראה על מוצא גיאוגרפי אבל בדתי, במסורתי, בהיסטוריה שלי, וכו...אני שייך לעם היהודי.

a e q u i t a s

New member
../images/Emo45.gif

בדיוק, כמו שרשמתי בהודעה אחרת בשרשור, הגדרה היהודית ללאום היא רחבה יותר ומיוחדת, משאר הגדרות של לאומים אחרים בעולם.

מה הקשר למוצא?, גם 10% מתושבי

ארצות הברית הם שחורים ו20% הם לטינים - בני תעורבת של אינדיאלנים וכיבוש הספרדי-פורטוגזי, הם לא פחות מערביים. אנחנו דמוקרטיה מערבית, יש כאן שמירה יחסית על זכויות המקובלות במערב, הנורמות הן מערביות, התרבות מושפעת מערכי המערב, כלכלית אנחנו מדינה מערבית (אולי לא הכלכלה הכי מצליחה אך מערבית, אפילו מערבית "מידיי", אנחנו יותר ויותר קפיטליסטים).

Son Gocu

New member
ברור שאנחנו קפיטליסטים

מי היה בשלטון ב - 30 האחרונות? האידיאולוגיה הקפיטליסטית הרוויזיוניסטית של הליכוד.....

למרות שניתן להיות מערבי בלי להיות

קפיטליסט, גם מדינות סקנדינביה הן מערביות למהדרין והן מדינות רווחה.

Mikael101

New member
nero מצטער להגיד לך אבל אתה

לא יודע כלום על המרוקאים וצפון אפריקה אתה יודע שכל המרוקאים כמעט חונכו בתרבות צרפתית שהיא כןןןןןן מערב אירופאית?וזה גם תוניס אלג'יר וכל אלה ומה אין לנו תרבות?מה אנחנו צריכים להיות אשכנזים פריקים כדי להיות "מערבים"?????

matan115

New member
ל- aequitas

קודם כל בלי קשר לתגובה שלך אלא בעקבות הדיון שהתפתח אני רוצה להגיד שזה פשוט לא בסדר מה שהולך פה, כשאני מסתכל על אדם אני לא בוחן את המוצא שלו ולכל תרבות יש מאפיינים שמייחדים אותה, אם תסתכלו עלי בהגדרה אז כן אני יהודי ממוצא אשכנזי אבל אני מעריץ של התרבות היהודית- מזרחית (בנימה אישית יותר אני חייב לומר שזוהר ארגוב שולט!), וכן כמו שנאמר פה, מה שעושה אותנו כל כך מיוחדים זה עירוב כל התרבויות האלו ליצירת תרבות אחת- התרבות הישראלית. עכשיו באשר לתגובתך aequitas אני קצת מסתייג מההגדרה שלך למדינה מערבית כי אם תסתכל על שאר מדינות העולם אז תראה שהם לא כל כך שונים מאיתנו, נכון שרק בישראל יש את הבילבול עקב הביטוי "מדינה יהודית" ומה עושים עם אזרחי ישראל אבל!, אם תשים לב כל מדינה סובלת מאותה בעיה. קח לדוגמה את מדינות אירופה, חלקן גם כובשות וגם נתקלות בבעית אזרחויות לדוגמה צרפת וספרד- לשעבר מדינות אימפריאליסטיות שעכשיו נאלצות להתמודד עם זרם מהגרים בלתי פוסק מאותן מדינות שעליהן הן שלטו ועל פי החוקים שלהם הם בעבר השתייכו למדינה לכן מגיעה להן אזרחות וזה יוצר קונפליקטים בתוך המדינה. קח לדוגמה את ארה"ב וזרם המהגרים המקסיקנים הלא פוסק, גם שם נתקלים בדילמות קשות, האם לתת אזרחות. לכן בהגדרה שלך מדינת ישראל היא מדינה מערבית ללא סייג, גם באשר לאזרחיה, כמו מדינות מערביות אחרות גם לנו יש בעיות במתן אזרחות אבל זה לא שונה ממדינות אחרות.

a e q u i t a s

New member
הבעיה נובעת מצורת הגדרה של לאום

הבעיה בעיקר נובעת מהגדרה של ל"לאום" והבלבול שיש בקרב רבים בעניין היהודי, שכן יהודי הוא גם לאום כלומר קבוצה אנשים בעלי זהות משותפת במסגרת של מדינה ריבונית ובזיקה ללטריטוריה מסיומת, אך בנוסף יהודי הוא גם דת ותרבות. אני מאמין שאתה טועה, שכן מדינה מערבית שאיננה מבוססת על לאום בהגדרה היהודית של המילה, תעניק אזרחות לכל אדם אשר עמד בקטריונים אזרחיים מסוימים, ואילו פה בישראל יש בעיקר אספקט דתי/תרבותי - כך שיש פה לגמרי סתירה מהותית מהמקור.

ne ro

New member
לא נכון.

למשל בישראל חי העם הישראלי- שמורכב משלוש דתות: *יהודים *מוסלמים *נוצרים. הערבים הם גם נוצרים וגם מוסלמים. אבל היהודים הם לא עם. למשל: בצרפת חיים יהודים. הם נקראים צרפתים יהודים. הם צרפתים ואין להם עניין ביהדות או בישראל.

a e q u i t a s

New member
../images/Emo132.gifכן נכון ואני גם הוכיח לך ../images/Emo22.gif

אני אנסה לשחק איתך משחק מילים קצר, אני מקווה שזה יוכיח את טענה שיהודי זה גם לאום וגם דת.
אתה יכול להגיד העם היהודי?
אתה יכול להגיד הדת היהודית?
אתה יכול להגיד העם הצרפתי
אתה יכול להגיד העם הנוצרי? אין העם (אומה) נוצרית או מוסלאמית? אבל אתה כן יכול להגיד העם היהודי?! ולכן כמו שאמרו לפני הגדרה של לאום בהקשר היהודי הוא נרחב יותר ולא קונצוואלי...

ne ro

New member
וחוץ מזה

הדעות שאתה מביע כאן הן דעות ימניות. ולא, אני שמאלני ואני לא מתבייש בכך.

a e q u i t a s

New member
../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

מה הקשר? לא בדיוק הבנתי? ובטח שיש העם היהודי?!

Lilac Wine

New member
לפי הגדרותיה של ממשלת ישראל

או כל גוף אחר השייך להנפקת תעודות זהות : יהודי=לאום הסתכל בבקשה בתעודת הזהות שלך ותגיד לי אם רשום שם הלאום: יהודי יותר נכון הסתכל בתעודת הזהות של אחד ההורים המשך יום נעים:]

a e q u i t a s

New member
אתה גר ב"אחר" ../images/Emo3.gif

הגדרת העם היהודי כלאום ודת - זה מן סוג של אקסיומה, זה נכון בכל הגדרה שלא תבחר, אקדמית מחקרית, פוליטית, היסטורית ותרבותית.

למעלה