האם יש איזה שהן מסקנות

vizini

New member
רשת מחפשת משמעות...

ברשת רגילה, הכניסות והיציאות חסרות משמעות לרשת. מי שנותן להם משמעות הוא המפעיל. לעומת זאת, במכונה שאני תיארתי, המכונה עצמה היא שנותנת לקלטיה ולפלטיה משמעות, ומשמעות זאת לא תוכנתה לתוכה מראש.

דיזקן

New member
הצעה להגדרה

הייתי מציע שאנושיות מתבססת על צירוף של צרכים ויכולות. התחושות הראשוניות שלנו הן דרישה למילוי חסרים לגוף והתודעה שלנו היא היכולת להגדיר חסרים ולפתח טכניקות למלא אותם. מושג האלוהים זו טכניקה למלא חסרים מסוימים. רובוט יוכל להיות אנושי רק כשיסבול מאותם חסרים כמו בן אנוש ויוכל לפתח שיטות שימלאו אותם.

Lu Tze

New member
למה?!? מה הבעיה לטעון שמודעות לא

נובעת מקיום נשמה? בכל מקרה ל"נשמה" אין הגדרה אז אין שום בעיה לומר שנשמה נצאת רק אצל בני אדם. כמו שכבר אמרתי, מכיוון שאין לי שום מושג מהי נשמה לי (אישית, אני לא יודע איך אתאיסטים אחרים מתייחסים לזה. זה לא שאנחנו עורכים מפגשים שבועיים) אין שום בעיה אם גם יגידו שלי אין נשמה.

masorti

New member
אין שום בעיה לטעון שום דבר...

אני יודע מתחושה אישית מה יש לי, וברור לי שאת "זה" אין למכונה וגם לא יכול להיות. היות ומקובל לכנות את ה"זה" בשם "מודעות" - הרי שלמכונה לא תהיה מודעות. אם אתה רוצה לקרוא לסימולציה מוצלחת של אנדרואיד בשם "מודעות", אז פשוט נצטרך להסכים על שם אחר ל"זה" שיש לי ולשאר בני האדם (אך לא למכונות).

vizini

New member
איך ברור לך שלא יכול להיות?

מדובר באמונה אישית שלך, לא בשום דבר ברור.

masorti

New member
גם ההנחה שאתה קיים...

הינה מבחינתי אמונה אישית שלי. אין לי שום הוכחה לכך. אגב, איך ברור לך שאין יישות בוראת-עולם? מדובר באמונה אישית שלך, לא בשום דבר ברור. ולמרות זאת אינך מעלה על דעתך לפקפק ב"עובדה" זו.

דיזקן

New member
אם בספק אז עד הסוף

מקובל שאין אפשרות לקבוע אם יש או אין בורא עולם. אבל מזה נובע גם שאי אפשר להתיחס ברצינות לדברים שנאמרים משמו או אודותיו.

masorti

New member
טענה מגוחכת...

אם אי אפשר להתייחס ברצינות לדברים שנאמרים בשמו, מכאן נובע שהוכרע שאינו קיים. וזה בניגוד להנחת היסוד. (הרי אם יש סיכוי שהוא קיים, יש לקחת דברים הנאמרים בשמו ברצינות רבה.) לפי ההגיון שלך, אם אי-אפשר להכריע האם לסדאם חוסיין יש או אין נשק כימי וביולוגי.. מזה נובע שאין צורך לקחת ברצינות את הענין ואין צורך להכין ציוד מיגון.

למעלה