האם יש בגידה מוצדקת?

1precious1

New member
כן

ואחרי שבטח זעזעתי אותך, אני אסביר

גם לדעתי ברוב המקרים אם הייתה גדולת רוח אצל בני הזוג, אולי ואפשר היה "לדבר על זה" ו"לטפל בזה" וכזוג לבדוק מה לא בסדר בזוגיות ולנסות למצוא 1001 פתרונות שאשר ללכת ולבגוד.
אבל זה כאמור "ברוח המקרים", באותה מידה אני יכול להבין ולקבל שיש מקרי קיצון שבו הבגידה היא (כמעט) ובלתי נמנעת ו/או לפחות מוצדקת.

לגבי מדוע בוגדים, יש יותר מידי סיבות (ולפחות פורום וחצי בתפוז) שניזונים מהסיבות לבגידה.
לא לשוא אותו פורום הוא אחד מהפורומים הכי פעילים והכי נצפים בתפוז...
ומכאן ברור שיש מספר סיבות כמספר הבגידות.

סיגלית 2014

New member
מנהל
חבר, לא זעזעת אותי

ואני די מסכימה עם דבריך אבל עדיין אני חושבת, ואני אכתוב את זה שוב, בגידה אינה מוצדקת כי לדעתי היא לא פתרון. ואם היא כן, אז היא פתרון זמני.
כי לדעתי בגידה היא פשוט בריחה! נקודה!
ושוב אני מציינת כי איני רוצה להכליל וישנם מקרים בהם בגידה היא בלתי נמענת, ישנן מצבים בהם אין שיח או יש שיח בין בני הזוג אבל אין הסכמה לשינוי, אין ניסיון להבין, ואחד מבני הזוג ממש סובל, אז ברור שהוא יחפש לעצמו נחמה בחוץ בצורת אהבה, בצורת סקס.. you name it.
אבל לדעתי ברוב המקרים בהם מתרחשת בגידה, לא משנה מהי הסיבה, אין שיח. יש רצון לשינוי אבל אין רצון להוביל לשינוי (ויש הבדל). בעיני זה פשוט עיוורון.
ושיהיה ברור אני לא מאשימה אנשים בחוסר אכפתיות. אנו בני אדם וזהו הדפקט של רובנו: כאשר אנחנו במצוקה אנחנו עיוורים למצוקתו של השני. אנחנו שקועים בבועה שלנו. אז איך אפשר לדבר? איך אפשר לנסות להבין את השני? איך אפשר להוביל לשינוי? איך אפשר לשקם?
אי אפשר. אני לא רוצה לקרוא לזה עצלנות אלא אני מעדיפה בריחה. אנשים לא בורחים לסמים? ולאלכוהול? לבילויים?
בגלל זה הפורום ההוא כל כך נצפה בתפוז.
וזה עצוב.....

ד ר ל י

New member
בגידה לא יכולה להיות מוצדקת

הצירוף "בגידה מוצדקת" הוא אוקסימורון, כי בגידה מבוססת על שקר ורמאות והמילה מוצדקת מבוססת על צדק. איך זה יתכן להגיד את שניהם ביחד?
השאלה היא אם יש תירוץ טוב לבגידה, תירוץ כזה שאם תיתפס שבגדת, תוכל להציג אותו וגם אתה וגם בן/בת הזוג שלך יבינו ולא יכעסו. יש כזה דבר? זה תלוי בבני הזוג ובגישה שלהם כלפי הנושא.
אם יש הסכמה לא מפורשת ורשמית על זה שכל אחד יכול לקיים יחסים מחוץ למסגרת, בלי לספר אבל גם בלי לרמות ולשקר, אז זאת לא בגידה לדעתי, כי בגידה כוללת שקר ומירמה. בגידה זה לרמות את האדם שאיתך, שהוא חושב שאתה נאמן לו ומצפה ממך להיות כזה, ואתה עושה את ההיפך. בגידה יכולה להיות גם לא מינית. אם האדם שאיתך לא מצפה ממך להיות רק איתו מבחינה מינית ואין לו בעיה עם זה, זאת לא בגידה.

ברור שיש בגידה מוצדקת

יש המון סיבות שמצדיקות, למשל
שהיא לוקחת את השלט ומעבירה ממשחק הכדורסל של מכבי ברבע האחרון כשיש שוויון לטובת איזו סידרה הזויה, כאילו מה נשאר לבן אדם לעשות במקרה כזה אם לא לבגוד ?

סיגלית 2014

New member
מנהל
ממממממ.....

צודק. אין לי תשובה לסיטואציה שתיארת. אין מנוס במקרה הזה.
נתתי לך אישור

(אם לא יכול לקנות טלויזיה חדשה, לך לראות/לרעות אצל השכנה
)

תודה

יש מצב שתעזרי לי לשכנע את השכנה שבגידה איתי זה הדבר הכי טוב בשבילה, בכל זאת יש המון יתרונות לקירבה הגיאוגרפית

סיגלית 2014

New member
מנהל
בבקשה

ולשכנע את השכנה זו כבר העבודה שלך, אדוני.
אני רק עוזרת להנפיק אישורים.

שאלה מורכבת ותשובה מורכבת לא פחות

אין שחור ולבן כמעט בחיים
&nbsp
אין בגידה מוצדקת
&nbsp
אבל אין הצדקה לחיות לא מאושר
&nbsp

הפתרון הוא...

לטפל.

זוג נשוי שונה מזוג חברים.
זוג חברים כשלא מתאים - נפרדים והולכים להם.
זוג נשוי - לא כך הוא. אלא עליהם למצות את הכל, לפני שמפרקים את הקשר.

מכאן תביני שעצלות (למעלה בחרת לא לציין מילה זו אלא "בריחה") היא בהחלט אחד הגורמים לבגידה וגירושין (פזיזים...).
התעצל/ה. התייאש/ה. בחר/ה להאשים ("גם ככה הוא/היא לא מקשיב/ה לי...", "לא יעזור כלום איתו/ה") וללכת בדרך ה"קלה".

שוב ,אם לאחר טיפול

הדברים לא מסתדרים
ולא ניתן לפרק את החבילה
מהרבה סיבות (גם פחד היא סיבה)
והריגוש לחיים בעולם המקביל ,אינם מובילים אותנו מראש והרבה

ושוב ,אין הצדקה ,רק מה שאנחנו מצדיקים לעצמנו

לאחר טיפול...

אם הדברים לא מסתדרים - מפרקים את החבילה.

אין מציאות כזו בנושא זה של "לא ניתן". יש קושי. אך אין הדבר אומר שאין זה אפשרי.
נתת דוגמא: פחד. יש לך פחד? לך/לכי לטפל!

פירוק חבילה - גם הוא נעשה בצמוד להדרכה. כי גם לפרק צריך לדעת.

לא יודע אם מוצדקת - אבל מובנת

כשהייתי צעיר יותר הייתי מזדעק למשמע המילה בגידה. היום אני בן 34 (בזוגיות מאושרת) ועדיין
מאמין שבגידה רק משום תאוות הבשרים היא רוע ט-ה-ו-ר. אך מה קורה שהבעל המניאק שכח כי
הוא נישא לאישה, שרק לפני כמה שנים הבטיח לה הרים וגבעות, והיום אפילו לא אומר לה מילה טובה?
ומה קורה כאשר האישה עושה הכל כדי להזניח עצמה, או שסקס הופך למטלה של פעם בשבוע?
שוב, אני לא מצדיק בגידה (בטח שלא רומן מתמשך), אך לפני שלוקחים את הבחירה הזאת - צריך להניח
על השולחן את כל הבעיות שהובילו לכך.

סיגלית 2014

New member
מנהל
אני מכירה זוג

שהבעל בוגד באשתו ואשתו ניראית כמו בובת ברבי.
אני לא חושבת שזה קורה רק בגלל שאישה מזניחה את עצמה. רוב הנשים רוצות להיראות ולהיחשב מושכות, גם בעיני גברים אחרים.
אני עובדת בעבודה ש-95 אחוז ממנה הוא כח עבודה נשי והן ניראות מטופחות ויפות (והמבוגרות אפילו יותר יפות מהצעירות). אז אני יכולה להיות רגועה שאף אחת מהן לא נבגדת?

למרות שסקס הוא סוג של תקשורת בין בני זוג, ותקשורת מאד חשובה, לא הכל מתחיל ומסתיים שם. לפעמים המחסור בו הוא רק סימפטום לבעיה יותר עמוקה.
ו... הי , גם גברים צריכים לטפח את עצמם, לא?
אגב, גם אני לא יכולתי לשמוע את המילה הזו בעבר. היום (לאחר ניסיון של כמעט 15 שנה באותה מערכת זוגית) אני מנסה להבין מדוע זה קורה, כי זה קורה למרות מה שאנו חשובים.
מסכימה עם המשפט האחרון שלך.
ותבוא לבקר... נחמד כאן....

למעלה