האם יש בכלל מקום ל-MMA בישראל?

האם יש בכלל מקום ל-MMA בישראל?

חברי הפורום היקרים שלום,

לפני מספר חודשים ישבנו (שי כץ ואיתי ליבוביץ) ודיברנו על סצנת ה-MMA והג'יו ג'יטסו הברזילאי בישראל.
זה לא סוד ששנינו חיים, אוהבים ומתפרנסים מהתחום וניסינו לראות איך אפשר להעלות אותו לתודעה, להעשיר ולפתח את התחום הארץ.

באותה התקופה כבר נפתח בלוג ה-MMA של איתי בוואלה והחלטנו להתחיל לצלם תכנית שתעסוק בנושאים אקטואליים וחדשותיים. כמובן
שאין כרגע ערוץ שמוכן להרים תכנית מסוג זה מפאת קהל האוהדים המצומצם והאופציה היחידה הייתה לצלם תכנית עצמאית ולעלות אותה
ליוטיוב.

תוצאות התכנית הראשונה היו מעולות ולמרות שהתכנית הייתה ארוכה ובוסרית היא משכה כ-2000 צפיות. מאז השתפרנו והשתכללנו (כמובן
שהדרך עוד ארוכה. מאד) אך כמות הצפיות הולכת ויורדת. פתחנו דף פייסבוק, הצענו פרסים והיינו עקביים עם תכנית לכל אירוע UFC (לאחרונה
אף העלנו תכנית קצרה שעסקה בסוגיית היכל התהילה ללא קשר לאירוע ספציפי).

לאחר כל תכנית אנו מנתחים את דפוסי הצפייה וקוראים פידבקים ופוסטים כדי להשתפר ולתת לקהל הצופים את התכנית הטובה ביותר שנוכל.
אחד הדברים ששמנו לב אליהם הוא שכמעט ואין התייחסות בפורום לתכנית, למרות שהיא מפורסמת פה.

ברגעים אלה מתנהל דיון בפורום על חשיבותו של אגו טוטאל לסצנה בארץ.
אנו מעונינים לשמוע את דעתכם על מקומה של תכנית מסוג זה בארץ. יש לה מקום? יש לך ערך?
האם אנחנו מבזבזים את זמננו או שהתכנית נותנת מענה מסויים לדרישות הקהל בארץ?
האם חברי הפורום צופים בתכנית? אם לא, למה?
האם יש דברים שתרצו שנעשה? נשפר? נשנה?

אנחנו מקווים שהתכנית תעזור במתן מענה לדרישות הקהל בארץ ובחשיפת התחום לקהל נוסף (כבר עכשיו הבלוג של איתי גדל ועזר לפתוח את עמוד ה-MMA הראשון בארץ - הצפיות בבלוג עומדות על אלפים מדי שבוע) אך הכל מתחיל בכם, האוהדים הקיימים.

מצפים לתגובותיכם.

שי ואיתי

Vizmo

New member
דעתי

אני חושב שמה שדווקא פוגע בתוכנית ובהתפתחות הספורט היא העובדה שמדובר על קהל מצומצם.
א. היא לא מצליחה כי הקהל הקטן והנאמן שלנו נמצא פה בפורום, ומקבל מקום לדיון, מידע, צחוקים על הספורט וכו'.
ב. יושבים פה מומחים לא פחות מכם. לא מזלזל כן ? התוכנית שלכם מצויינת (אך לא דחוף לי לצפות בה) ואת הבלוג אני קורא קבוע. אבל תאכלס, אני לא לומד ממנו על הספורט אלה פשוט נהנה מהקריאה ולומד קצת היסטוריה (החלק של מה קרה באותו יום לפני 5 שנים וכאלה). בפורום כאן אני מקבל גם את כל הסקופים וגם דיעות מגוונות ומלומדות יותר ממני.
ג. לדעתי מה שימנף את התוכנית ויתן לה רייטינג זה פשוט זמן. וזאת הבעיה. אם אין תקציב ואמונה שלאורך זמן זה יתפוס, כנראה שזה לא ישנה כמה התוכנית שלכם אטרקטיבית כי היא תהיה במעגל סגור.
אולי כדאי לנסות להביא אותה לערוץ הספורט. הרבה יותר נגיש ופונה לקהל יעד ענק. שלא נדבר על סאגמנטס בין תוכניות שם, אולי בהפסקות של משחקי כדורגל/כדורסל... הרבה פעמים מגיעים אורחים ומדברים על תחומי ספורט שונים ומשעממים. למה שאני אקשיב לבחורה שמדברת על החוויות שלה באולימפיאדת טרמפולינה אם אני יכול לראות קטעים של סילבה וג'ונס ולשמוע מתי אפשר לראות אותם לייב...

בכל מקרה מקווה שזה עוזר. הייתי שמח לשמוע שהתוכנית כן תצא לפועל ומאחל לכם בהצלחה.

Vizmo

New member
תאכלס אולי בחורות על טרמפולינות

יכול להיות מעניין.

איך גרמתי לכם לקרוא אה ?

jigoro

New member
דעתי

הפוסטים מצוינים, לגבי ה'תוכנית' וידיאו אין בה ממש צורך לדעתי, במיוחד שזה בערוץ אינטרנט.

ישראל זו פרובינציה לא יעזור כלום וה MMA הוא מאוד נישתי פה, גם לא עוזר שהאירועים הם בשעות ארה"ב רוב הזמן. אפילו אני בתור 'אוהד' ותיק עוד מימי הפרייד שרמפייג' הניף את ארונה באוויר וסאקרובה נלחם בגרייסים קצת פחות עוקב היום אחרי מה שקורה. מה שהייתי מנסה לעבוד עליו הוא פינה בספורט 5 או משהו כזה מדי פעם, יכול להיות שהם יהיו פתוחים לזה. סה"כ זה ספורט שמצטלם יפה. גם בארה"ב יש כל מיני פודקאסטים שאנשים לא ממש רואים, העיקר זה האירועים עצמם, לא הדיבורים לפני ואחרי.

זקס11

New member
בתור אחד שצפה בכמה תוכניות...

אני לא חושב שאמשיך לצפות בה. זה לא שאתם עושים עבודה גרועה. להיפך.
אבל בתוכנית שלכם אתם מספקים מידע שאני באופן אישי מעדיף לקרוא ב 10 שניות, ולא לשמוע אותו ב 5 דקות.

ודרך אגב, גם מסיבות עיתונאים של ה UFC אני לא רואה. אני מעדיף לקרוא את עיקרי הדברים בג'אנקי. הרי למה לבזבז 30 דקות על מידע שאפשר לקרוא תוך דקה?

iAsaf1

New member
בד"כ אני רואה אתם דווקא עושים עבודה טובה...

הבעיה שקשה לעקוב מפני שלא ניתן לעשות "סובסקרייב" כי זה לא ממש ערוץ ביוטויוב גם לא מאמין שתוכלו כי יש שם הפרת זכויות יוצרים לדעתי (הוידיאו מהקרבות) ואני ממליץ לשנות את התמונה שלכם בפייסבוק הגיע הזמן ללוגו נורמלי לתוכנית MMA מה זה הוונרדלי סילבה הילדותי הזה? אני משתף בפייסבוק שלי מאמרים שלכם אם לוגו כזה מי בכלל ייקרא את זה?

yair_bar

New member
מנהל
אין שום צורך בתוכנית. יש צורך שתכתבו בפורום

אנחנו לא נייטיוז שצריכים מישהו שיסביר לנו בעברית דברים. יש המון מידע וכולם חשופים אליו.

מה שכן יכול לעזור לכם ולענף זה לכתוב המון בפורום, להגביר את החשיפה שלו החוצה וכך אנשים יגיעו אליכם.

מאד פשוט

IamStalker

New member
לארגן מפגשיי אימונים משותפים זה יעזור

שאנשים יתחילו לראות מה הרמה פה בארץ יעשו קרבות (ספארינגים) מו כל הלוחמים פה בארץ ולשפר את היכולות שלנו ולנסות לפרוץ לחו"ל.
לא להשאיר את זה לשני אנשים שעשו את זה, בכבוד.

עידו וחיים ואני לא יודע מי עוד...
אני יודע שיש עוד אבל אינני מכיר את השמות האחרים, מה שכן אני הייתי מאוד רוצה לראות לוחמים (לא חסר כאלה בארץ עם יכולת פיזית/מנטלית) אך לא כספית להלחם בחו"ל.

תראה מה אתה יכול לעשות עם הבלוג שבו אתה ושי מחרטטים במשך חצי או יותר על כלום, עדיף שתשקיע בחיפוש מאמנים ומתאמנים ותעשה Union של כולם ביחד שיתחילו להכיר אחד את השני.

kontanta

New member
הכותרת שלך מטעה.

אתה לא באמת שואל האם יש מקום לmma בישראל.
כי התשובה לכל ברורה, הלא אתה ורבים כמוך מתפרנסים מהספורט.
שאלתך צריכה להיות האם יש מקום לתוכנית על mma בישראל?
אתרום לך את תשובתי:
כן! בהחלט!
אבל לא במתכונת הנוכחית.
אני מקווה שאת הדברים תיקח כביקורת בונה כיוון שאני בהחלט מברך על פועלכם. אבל כמאמן אתה ודאי יודע שרצון טוב לפעמים לא מספיק.

בפשטות: התוכנית טרחנית מדי. וכמו שכתבו פה, למה לי לצפות חצי שעה כשאני יכול לקבל את אותו מידע באתרים השונים (גם המקורות שלכם) בדקה?
אתם חייבים להבין מי הקהל שלכם
(האם הוא מורכב בעיקר מאנשים שהספורט חדש להם?
ככל הנראה לא...
האם הם כבר יודעים את מה שאני הולך לספר?
ככל הנראה כן...)
ובהתאם לזאת לבנות תוכנית אטרקטיבית עבורו.

ומילה בנוגע לפוסט על טיטו אורטיז.
פספוס ענקי!
טיטו הוא אחד מהסיפורים הכי מעניינים ביו אף סי.
איפה של חפירה בחייו הפרטיים ובקריירת ההיאבקות שלו
הייתה מניבה את אחד מסיפורי החיים המדהימים ביותר ששמעת.

לכתוב על הפציעה בזמן האולטימייט פייטר כלאחר יד כאילו הייתה שריטה על הזרוע ונסיון התחמקות מצ׳אק היא פשוט תעודת עניות של ידע וכניעה להשפעות העריכה של דיינה ווייט.

להלן הניתוח שטיטו עבר:
http://www.youtube.com/watch?v=1QMWB-XWOSw&feature=youtube_gdata_player

אחד הניתוחים הרציניים שאפשר לעבור ולא היה לו סיכוי להלחם עם צוואר כזה. זה לא היה ספורטיבי ולא בטיחותי.

מקווה שעזרתי.
אשמח לעזור שוב.

YardenBu

New member
מסכימה עם זה שמעלי, למעט החלק על טיטו אורטיז

אין לי מושג מה היה הסיפור איתו בכלל

YardenBu

New member
הרסת לי kontanta, עכשיו אני צריכה לפרסם הבהרה

שאני מסכימה לא עם החפירה אלא עם תוכן ההודעה הראשונה

kontanta

New member
וזה הפספוס

אם בפוסט היו נותנים לך ידע כזה אני בטוח שהיית מחכה כבר לפוסט הבא.

לגבי טיטו

היקף התוכן הנכתב תלוי גם המרחב התמרון שנותנים לי מלמעלה.
הדגש הוא על קריירת הקרבות ספציפית. כדי להיכנס עמוק לסיפורו של לוחם זה או אחר
דרושה יריעה רחבה מזו הקיימת כרגע.

לגבי הפציעה ב-TUF וההתחמקות מלידל, זה כלל לא מה שנכתב - "פציעה של אורטיז לקראת סוף התכנית מנעה מהקרב להתממש וזאת כנראה לטובתו של אורטיז".

ההתחמקות מלידל הייתה מספר שנים מוקדם יותר כשטיטו היה האלוף. כלל לא ניסיתי לרמוז שאורטיז התחמק.

אני מקבל ביקורת ואף מבקש אותה אך אין צורך בעוקצנות ויהירות ("תעודת עניות של ידע")

kontanta

New member
קיבלתי

עוקצנות לא הייתה המטרה
אם זה מה שקיבלת ממה שכתבתי אני מבקש לתקן את הרושם.

בד בבד, חבל לי שבחרת להתייחס רק לעניין אורטיז.
ביקשת פידבק וטרחתי לכתוב אחד.
אם כבר התייחסת אז היית צריך להתייחס לכל מה שכתבתי ולא רק לחלק.
ברכות.

תודה על התגובה.

אתה מציין שיש מקום לתכנית אך לא במתכונתה הנוכחית, בדיוק בשביל זה אנחנו כותבים כאן.
מדוע התכנית טרחנית? האם יש לך הצעה נקודתית/אופרטיבית?
מה אתה, כאוהד שמכיר את התחום, תרצה לראות? מה יהיה אטרקטיבי עבורך?

אנחנו רוצים שהתכנית תהיה עבור האוהדים כולם. אין ספק שאוכלוסיית הפורום היא אוכלוסייה
מעודכנת יותר משאר האוהדים בארץ אבל אם נעשה תכנית שפונה רק לקהל המיודע ייתכן ולא נשיג
את מטרת העל שלנו = הגדלת מעגל האוהדים בישראל.

אנחנו מעוניינים ליצור תכנית שתפנה גם לקהל ההדיוט וגם לקהל המעורב והמיודע.

שוב, אנו כותבים כדי למשש את הדופק ולקבל כיוונים והצעות מכם.

תודה,

שי ואיתי

באסטר1

New member
הבעיה היא לא בתוכן

הרי שאם אתם רוצים להביא לקהל הרחב יותר (שלא בפורום) אתר ביוטיוב זה לא המקום.
אתר בפייסבוק זה נחמד אבל צריך יותר פרסום .
בנוסף למשוך קהל חדש או קהל שרק נכנס צריך לשים לו מידי פעם קרבות מהעבר ולא רק לכתוב עליהם.
בעיקר קרבות שימשכו את העין כמו KO והכנעות
יש צורך להסביר כל מושג כמו מאונט וכל דבר קטן שמישהו במחוץ לא מכיר.

בהתחשב בכל זה שזה לא קורה ושכן הפרסומים בפורום ובפייסבוק מרמזים בעיקר על רצון לצפיות ולא רצון לחשיפה.
לפרסם בפורום שלנו את התוכנית זה מתכון לקבל עקיצות מאחר וכמעט כל כותב פה נכנס לאתר חדשות ואפילו יודע את החדשות שלכם הרבה לפניכם.

יכול להיות נחמד טיפה ציניות וצחוקים בתוכנית על כל מיני דברים.

אבל הבעיה הכי קשה שלכם זה שאין שידורים בישראל של הUFC
ולכן חשיפה של מוצר שלא קיים בישראל זה דבר קשה.

זכור שבעבר היה בישראל WWF וברגע שהשידורים הפסיקו אנשים רק היה להם זכרונות מזה ודיברו על זה בתור זיכרון.
עד שזה חזר לערוץ הספורט ושזה חזר יותר מ70% כבר לא רואים את זה גם בגלל שעבר עשור כמעט.

צריך לחשוב האם יש מקום לקדם משהו שהוא בכלל לא משודר בצורה חוקית בישראל

תודה על התגובה

"אתר ביוטיוב זה לא המקום" - כל עוד ערוץ טלויזיה לא מרים את הכפפה זו האופציה היחידה ולא כל כך בידינו.
דף בפייסבוק, קיים.
"צריך יותר פרסום" - התכנית מפורסמת בוואלה ספורט ובדף הפייסבוק של וואלה ספורט. אם יש לך הצעות נשמח לשמוע.
"קרבות מהעבר ולא רק לכתוב עליהם" - אם אתה מדבר על הבלוג אז כמעט בכל שבוע יש סרטים של קרבות מהעבר. ממש לא רק כותבים עליהם.

"יש צורך להסביר כל מושג כמו מאונט..." - הדבר נעשה בבלוגים הראשונים. כל מושג ומונח הוסבר והודגם ע"י סרטון (הפידבקים אגב היו שנמאס מכתבות
שמתייחסות לקהל כאילו הוא לא יודע כלום ושצריך להתחיל להתייחס לקהל יותר ברצינות).

"בהתחשב בכל זה שזה לא קורה" - כל זה קורה.

"לפרסם בפורום שלנו את התוכנית זה מתכון לקבל עקיצות" - חבל שכך.

"יכול להיות נחמד טיפה ציניות וצחוקים בתוכנית על כל מיני דברים" - עכשיו באמת לכלכת.
ציניות וצחוקים זה הדבר האחרון שחסר לנו בתכנית.

"צריך לחשוב האם יש מקום לקדם משהו שהוא בכלל לא משודר בצורה חוקית בישראל" - בגלל זה פנינו אליכם.

המון תודה על התגובה.

באסטר1

New member
תגובה

יוטיוב זה אתר חיצוני , במידה והיה אפשר לעלות את התוכנית בדף של וואלה נטו ולא ביוטיוב עדיף שכך לא? יוטיוב לא משלמים לכם לפרסם אותם.
תשתמשו במי שמפרסם אותכם הוא ידאכ גם לעזור לכם הרי זה אינטרס שלו.

שדברתי על פרסום לא דברתי על איפה התוכנית יושבת.
הרי לדוגמא אם עסק נפתח בעיר כמו פ''ת אז לא נפרסם אותו בעיר כמו בת''א? אם הפינה יושבת בוואלה זה לא אומר שאיפשר לפרסם אותה בכל חור שהוא ספורטיבי , המטרה שלכם זה עוד ועוד אנשים ולגדול
לא לשבת בפינה הקטנה השקטה שלכם , שכן בעתיד אם תגדלו לא תצרכו את וואלה בכלל ויש סיכוי שתקבלו הצעות אחרות יותר טובות.

להסביר כל מושג=שאמרתי שאני לא יודע למי אתם מנסים להיות מיועדים התכוונתי לזה.
התחלתם לפרסם מה זה כל מושג אבל אנשים שקצת מבינים נתנו לכם ביקורת שאתם מתנהגים כאילו הם ילדים שלא מבינים.
אז א' זה לא אמור לשנות המטרה שלכם זה להביא כמה שיותר אנשים חדשים ולשמר את הקיימים.
אתה רואה שבכל אירוע בUFC עדין נותנים את החוקים וזה מיועד לחדשים ותמיד יבואו חדשים.
מיד אחרי שהאירוע מתחיל אין יחס כבר לכל מושג.
בהתאם לזאת עדיף אולי לתת תקצירון למהלכים הפופלרים והבסיסים יותר , משם מי שיסתקרן ידע כבר לשאול מה זה כל דבר , העיקר שאת הסיפתח אתם תתנו לו
וזה לא משנה מה הביקורת שתקבלו על זה , תיהיה בטוח שאם יעזבו את הפינה שלכם זה בטח לא בגלל זה.
כמו שאמרת שעשיתם הסבר על כל סרטון אולי עדיף לתת משהו קצר וקולע בלי לשבת ולהסביר אותו לבפנים שלו.
שאמרתי שזה לא קורה , זה אולי כי זה קרה והפסקתם כמו שאמרת.

לפרסם אצלינו , כן חבל שכך אבל ככה זה אנחנו כבר "מקצוען" , זה לא אומר שאצלינו אין פינה חמה בלב אליכם , אנחנו לא תחרות.
צריך רק לדעת להשתמש בתפוז בצורה חכמה יותר

הציניות והצחוקים אצלכם יש , אבל שזה יהיה בצורה הכי טבעית שיש , אם יש לכם משהו להגיד לא לפחד להגיד לו.
זה היה נראה מכמה פעמיים שציפיתי שהכל נכתב מראש ופה ושם יש כמה יציאות.
לדוגמא: שפדות ופריינטה שידרו אירוע שבו נלחם רוי נלסון , ברוס באפר הכריז עליו כלוחם קונג פו , ופדות פשוט צחק על זה רצח וואלה ממה שהוא אמר ישבתי וצחקתי.
עוד מקרה זה שאיזשהו לוחם אמר שכל עניין הגראפלינג ושני גברים ששוכבים אחד על השני זה קצת ג'יי..ו2 דק' איך שהקרב התחיל אותו לוחם לקח לקרקע ונשכב על הלוחם השני , בתגובה פדות אומר "זה מה ג'יי מה שהם עושים!" זה ציניות וזה מצחיק ועובד!

בנוגע לזה שזה לא משודר..זה כבר בעיה אחרת בפני עצמה אבל עכשיו הבנתי שאתר MMA SHOP מציע צפיות אצלו , יש מצב שמה שצריך לעשות זה שיתוף פעולה איתם
ככה הם מרווחים פינה , אתם מרווחים שידור של UFC בישראל.
יש מצב שאפילו צריך להקליט את השידור ולמכור אותו גם יום אחרי כדאי שאנשים שלא רואים בלייב יראו אותו גם , ולדעתי זה יצליח יותר.

למעלה