האם יש גן המכתיב הומוסקסואליות?

זיקוקית

New member
האם יש גן המכתיב הומוסקסואליות?

האם ידוע למישהו על מחקרים בנושא הקשר בין הומוסקסואליות (וגם לסביאניזם) לבין מערך גנטי

זיקוקית

New member
אתה מניח שמערך הורמונלי אחראי על

הנטיה המינית
בהנחה שמערך הורמונלי יכול להישלט על ידי גן או קואליציה של גנים אפשר לומר כי הומוסקסואליות יכולה להיות תכונה מולדת

כרמל 1

New member
לא על ידי גן, אבל שפשוט לא נוצר

אותו הורמון מסויים בתותית או כל שלב בלידה.. לכן, הומוסקסואליות זו תכונה תורשתית במידה וזה לא השפעת תנאי סביבה. ולדעתי זה בדיחה מצויינת

כרמל 1

New member
(ehhh...) לא התכוונתי כבדיחה ממש,

התכוונתי שזה מצחיק שמשהו שעובר בתורשה בעצם לא יעבור בתורשה..

Caligola

New member
הבעיה היא שיש גורמים רבים

היכולים כל אחד לחוד לגרום לעקרות, ולכן אי אפשר יהיה לומר שעקרות בכלליות כן עוברת |הגדש|או לא עוברת בתורשה. וגידול בשחלה למשל יכול לגרום לעקרות, ומקורו של הגידול הוא(למיטב ידיעתי) לא גנטי כי אם תופעה רנדומלית. וגניסמוס[אם את מכירה את המושג] יכול לגרום לאי-יכולת להיכנס להריון, והוא נגרם כתוצאה מסיבות פסיכולוגיות..

זיקוקית

New member
וגיניסמוס../images/Emo35.gif גם זה מקור לבדיחות

רק שזה ממש לא מצחיק כשזה קורה

22ק ו ס ם

New member
יש כמה עדויות בקשר לזה

שזו בעצם אדפטציה. לרוב זה קורה לנשים שסבלו טראומה בעבר וזה משמש להן כהגנה. לפעמים זה קורה יותר מהרצוי אבל זה מיוחס לעובדה שעדיף להיות עודף זהירים כי המחיר לטעות יכול להיות גבוה.

Caligola

New member
יש תאוריות רבות המנסות להציע הסברים

למקור למשיכה המינית, ורוב אנשי המקצוע מסכימים שמשיכה מינית היא תוצאה של אינטרקציה מורכבת בין: הסביבה, גורמים קוגנטיבים, וגורמים ביולוגים. והקהילה הפסיכולוגית מקבלת שאצל רוב האנשים משיכה מינית מעוצבת כבר בגיל צעיר, ומכל מקום לא ניתנת לשינוי. וכמו ש'כרמל 1' רשם יש תזה המציעה שהומוסקסואליות נגרמת על ידי גורמים הורמונלים. זה למשל מחקר שניסה למצוא גורם גנטי להומוסקסואליות של ד"ר דין האמר, אבל מנגד הקהילה המדעית לא מקבלת את תוצאותיו של אותו המחקר מאחר ואף מחקר נוסף בנושא לא הצליח להגיע לאותם התוצאות, ואפילו מחקר אחר שפורסם ב-Scientific American הגיע לתוצאות שסתרו את תוצאותיו של ד"ר דין האמר..

זיקוקית

New member
ומדוע אני שואלת../images/Emo35.gif

"השכל הישר" יגיד שתכונה שאינה מסייעת להישרדות, אובדת במהלך הדורות. אבל מן הדוגמה של האנמיה החרמשית והמלריה אנו למדים שתכונה בלתי שורדנית כששני האללים המגדירים אותה הם דומיננטים הינה חיונית לשרידה כאשר היא איננה הומוזיגוטית. אני רצה קדימה מהר מדי. אני צריכה לחכות שיתפרסם מחקר שיוכיח כי הומוסקסואליות הינה תכונה גנטית, ורק אז לשאול מה היתרונות שנושא הגן ההומוסקסואלי. אבל אני חסרת סבלנות. בהנחה שאכן ההומוסקסואליות היא תכונה גנטית, האם יכול מישהו להציע השערות על היתרון של הגן הזה
בתודה מראש ש.א.

Caligola

New member
לא הוכח שהומוסקסואליות היא תכונה

גנטית, ולכן אני לא רואה שום סיבה לצאת מתוך נקודת מוצא שכזאת. המקור לנטייה מינית היא סוגיה של Nature vs Nurture שטרם הוכרעה, וסביר שהומוסקסואליות היא תוצאה של שילוב בין שני אלה. והרי וכאשר לתכונה מסוימת אין בסיס גנטי אז לחץ הברירה הטבעית לא יוכל לשנות אותה. כיום הומוסקסואלים רבים מביאים ילדים לעולם, ונטייה מינית היא לא או נטיה הומוסקסואלית או נטיה הטרוסקסואלית ויש גם הרבה אינדיבדואלים הנופלים ל-"תחום האפור", קיימים גברים ונשים המגדירים עצמם כנמשכים גם לנשים וגם לגברים. [Bisexuality], (אינני יודע מה האחוז של הקבוצה הזאת באוכלוסיה.) וגם אם היינו יוצאים מנקודת מוצא שמדובר בתכונה גנטית, אין כאן שחור או לבן, והעוצמה של המשיכה יכולה להיות ברמות שונות, ולכן הטרוסקסואלים עדין יכולים להיות נשאים של גנים מצומצם הגורמים להומוסקסואליות ולהעביר את אותם הגנים לדור הבא. אצל שימפנזת הבונבו נמצא שאינטרקציה הומוסקסואלית היא דרך לחיזוק קשרים חברתיים(*), ולקשרים חברתיים יש בהחלט יתרון השרדותי. יתכן שהומוסקסואליות היא תוצאה של מספר תכונות שכאשר אלה מבוטאות ביחד ובהתאמה מלאה גורמות להומוסקסואליות, ואותם הגנים של התכונות נשארים כי הם משפרים את ההשרדות ויכולת הרביה. (*) מקור:
Kirkpatrick R. C., 2000. The evolution of human homosexual behavior. Current Anthropololgy 39(1): 385-413. (technical)​
שיהיה לך לילה טוב..

זיקוקית

New member
בוקר טוב קליגולה, ושוב תודה

נכון. לא הוכח, וקטונתי מלטעון ההיפך. ואף על פי שטרם הוכח הדבר, אני מאמינה שההומוסקסואליות (והלסביאניזם) הינה תכונה נשלטת גנטית, בין אם מדובר בגן אחד או בקואליציה של גנים, ומשום כך אני כבר מכינה תיק למקרה של אם וכאשר. נכון שהיום הומוסקסואלים רבים מביאים ילדים לעולם, אולם זו תופעה של הדורות האחרונים שהתאפשרה בגלל פיתוחים טכנולוגיים. עדויות להומוסקסואליות בקרב בני האדם ישנן כבר אלפי שנים (ר' למשל מצוות התורה או סיפורים מן המיתולוגיה היוונית). יש הומוסקסואליות שמתבטאת לא רק במשיכה אל בני אותו המין אלא בדחיה חזקה מבני המין השני, ומשום כך היא חשודה כתכונה בלתי הישרדותית. השכל הישר אומר שאם תולדתה היא גנטית הרי היתה אמורה להיעלם, אולם באה הדוגמה של האנמיה החרמשית והראתה כי ישנן תכונות בלתי הישרדותיות אשר בתנאים מסוימים קיומן דוקא הכרחי. המאמר שהבאת משרת יפה את המחקר שלי. תודה

Caligola

New member
בבקשה..

'נכון שהיום הומוסקסואלים רבים מביאים ילדים לעולם, אולם זו תופעה של הדורות האחרונים שהתאפשרה בגלל פיתוחים טכנולוגיים.' זהו, שכאן אני לא מסכים איתך, יתכן ועד לתקופה האחרונה היו יותר הומואים בארון, שמתוך חשש לעורר עליהם את שנאת הקהילה היו מתחתנים ומביאים ילדים לעולם.. יתכן גם שלא החשש היה זה שהניע אותם, כי אם הומוסקסואליות שאיננה טהורה. 'עדויות להומוסקסואליות בקרב בני האדם ישנן כבר אלפי שנים' נכון, וגם יש עדויות להומוסקסואליות אצל מינים שונים בטבע.. 'יש הומוסקסואליות שמתבטאת לא רק במשיכה אל בני אותו המין אלא בדחיה חזקה מבני המין השני' אני מכיר שהומוסקסואליות מתבטאת במשיכה לאותו המין, אולם מעולם לא שמעתי שיש גם הומוסקסואליות שמתבטאת בדחיה עזה למין השני, האם יש לך את המינוח הטרמינולוגי לכך? 'השכל הישר אומר שאם תולדתה היא גנטית הרי היתה אמורה להיעלם' נכון, בזה אני מסכים איתך.. 'אולם באה הדוגמה של האנמיה החרמשית והראתה כי ישנן תכונות בלתי הישרדותיות אשר בתנאים מסוימים קיומן דוקא הכרחי.' את מתכוונת לשיעור התפוצה של האנמיה החרמשית אצל אפריקאים החיים במערב אפריקה? אם כך, יש לזה יתרון השרדותי שכן האנמיה החרמשית אומנם מזיקה לאפריקאים עקב תוחלת חיים נמוכה שהיא גורמת, אבל מנגד היא נותנת להם עמידות מפני טפיל המלריה. ואלמלא אותם האפריקאים היו סובלים מאנמיה חרמשית הם היו שובקים חיים מהר מאוד עקב טפיל המלריה.. ודווקא אנמיה חרמשית (Sickle cell anemia) היא דוגמה מצויינת ל-Survival of the fittest..

זיקוקית

New member
אני מדברת על תחושת גועל נוראית ../images/Emo10.gif

אם אינך מכיר את זה, אתה כנראה סטרייט

למעלה