האם יש הבדל בין נשים לבין גברים?

האם יש הבדל בין נשים לבין גברים?

זאת אומרת, מובן שיש הבדל, מתוקף השאלה... אז אני אנסח אותה אחרת:
האם יש הבדל מהותי בין גברים לבין נשים, חוץ מאשר בכל הקשור ללידה והריון?... ואם תרצו, אנסח אותה בדרך ממש שונה וכנראה טובה אפילו יותר:
האם אנחנו באמת גברים / נשים גם בתוכנו, או שאנחנו כולנו אותן ישויות שרוכבות בתוך גוף גברי / גוף נשי ולפיכך איננו באמת "גברים" או "נשים"? או-קיי, הבנתי!!! יש לי בעצם שתי שאלות: 1. מה ההבדלים המהותיים בין גוף גברי לבין גוף נשי, לא מבחינת ההריון אלא מבחינת החיים השוטפים של הלוחם ובכלל? 2. האם מעבר לעובדה ש"כלי הרכב" שלנו הינו גברי או נשי, גם בתוכנו אנחנו נחלקים ל"גברים" ול"נשים"? למי שרוצה את דעתי בנדון, אני מצרף קישור להודעה מפורטת שכתבתי פעם בנושא, בפורום פמיניזם. שלכם באהבה, בן

chipi

New member
ישנו ספר

(אני לא בטוחה איך הוא ניקרה בעיברית) Men are from Mars Woman are from Venus- Jhon Grey והינה ההקדמה "Once apon a time Martians & venitians met, fell in love and had happy relationships together because they respected and accepted their differences. Then they came to earth and amnesia set in: they forgot they were from different planets" שבת שלום

דרדרית

New member
גברים מנגה .. נשים ממאדים..

ספר שעזר לי להבין הרבה ... ולמרות שניסיתי תמיד בכל כוחי לראות שאין הבדל בין גברים לנשים- פשוט לא הצלחתי והדוגמאות לא חסרות.. הגדיל לעשות בחידוד ההבדלים קושניר בהצגתו האחרונה בה הסביר כי הגברים משחר ההסטוריה- ציידים שמתוקף כך- מתמקדים במטרה אחת בלבד - כדי לצוד (תרתי משמע) והאישה - כ"מלקטת" רואה בהכרח ראיה מרחבית, מלקטת אינפורמציה מכל וכל וכו´.. למרות ההומור וההקצנה- וואללה יש הבדל- לא יעזור!! (זו דעתי) אבל מוכנה תמיד לקבל ולשמוע דעות אחרות

כן.

המממ. ראשית יש את ההבדלים התרבותיים הנובעים מחינוך. אסור לזלזל בהבדלים האלה כי הם עמוקים מאד. למשל כל ההבדלים שהליצן ההוא ממאדים ונוגה מציין הם מהסוג התרבותי-נרכש. חוץ מזה רואים את ההבדלים האלה מצוין אצל אנשים שמתחילים ללמוד אומנות לחימה (איקידו במקרה שלי). גברים הם נורא נוקשים. או שהם עובדים בכוח, או שהם מתפרקים להם על הרצפה כמו ערימת זרדים שקשרו אותם יחד. נשים לעומת זאת מנסות בכל מחיר להראות כמו פיות ענוגות, ולא עוזרים (לפחות בהתחלה) כל ההסברים שפה זה אומנות לחימה ולא אגם הברבורים. וכמובן שהאימון אז מאד לא יעיל. גם ברמה הגופנית יש הבדלים מאד עמוקים. כל המבנה ההורמונאלי שונה (ומה לעשות, אי אפשר להיתנתק מעניין הילודה וההריון). נשים למשל, עובדות במחזוריות רגשית של חודש, משהו שגברים בכלל לא מבינים, אני חושבת. גברים מטבעם נהנים יותר מההתרגשות של הסכנה. גם נשים נהנות מהקפיצה של האדרנלין, אבל פחות. גם העובדה שגברים יכולים לבנות יותר כוח פיזי משפיעה בצורה מאוד עמוקה על הפסיכולוגיה שלהם ועל החשיבות שהם מייחסים לכוח ולמבנה הירארכי בכלל. גברים למשל, אם תשאיר אותם לבד ישר מתחילים להשוות למי יש יותר גדול. לא משנה -מה- יותר גדול: אוטו, שכל, תלוש משכורת, כוח פיזי, העיקר שאפשר להשוות ולקבוע הירארכיה. נשים לעומת זה ישר מתחילות לחלוק חוויות אינטימיות (או לרכל)... ברמה העמוקה... אי אפשר ממש לדעת, אבל האינטואיציה שלי היא שקיים הבדל, אבל זה הבדל של פאזה, של דגש בזמן מסויים. כמו ההבדל בין סינוס וקוסינוס. זה מחייב אמונה בגלגול נשמות אז יותר עדיף שלא אכנס לזה לעומק...

להיפך, מיתר, תיכנסי, תיכנסי...

את מאמינה בגלגול נשמות??? וואו... למה??? ומה דעתו של שכלך על כך? שכלי ואני סקרנים... זה הולך להיות מעניין! בן

אני נכנסת.

טוב, האמונה בגלגול נשמות היא די הגיונית בעיני, כך שלשכלי אין בעיות מיוחדות. אם אתה מאמין בהישארות הנשמה (משהו שמאד ברור לי שהוא נכון), אז גלגול נשמות הוא אופציה הרבה יותר לוגית מגן עדן/ גיהינום (אחד הרעיונות היותר אוויליים שנתקלתי בהם). בכלל, לדעתי הסיבה היחידה שאלוהים נתן לנו את הרעיון של גן עדן וגיהינום זה בשביל שיהיו לנו בדיחות על גן עדן וגיהינום. עכשיו, האמונה באלוהים (ובהישארות הנשמה) היא כבר עסק אחר. זה למשל משהו חסר כל הגיון או עיגון במציאות. מדי פעם, לעיתים רחוקות, שכלי משמיע ציוצים בכיוון הזה (משהו בנוסח "אבל את לא באמת יודעת שיש אלוהים"), אבל זה לא עוזר לו במיוחד, כי אני דווקא כן באמת יודעת שיש אלוהים. אבל זה, ילדים, יסופר במקום אחר. אני לא יכולה להגיד שיש לי זכרונות מחיים קודמים, אם כי יש לי ניחוש איפה הייתי ומה עשיתי. ולמרות הפיתוי אני חושבת שלא אלך לכל מיני מהפנטים כדי לגלות אם אני צודקת. זה באמת נראה לי לחקור במופלא (=מסוכן).

deep ocean

New member
תשובתי מחולקת לשני חלקים

חלק ראשון האם יש הבדל בין גברים לנשים? אז כן, מכורח החינוך והסוציאליזציה שעובר כל מין שמתחילה מהולדתו. הסוציאליזציה כוללת למשל: השם שניתן לאדם, בגדים שמלבישים אותו, התייחסות אחרת בנושא התנהגות, קניית צעצועים מסויימים, וזה ממשיך בגן בייחס שניתן מהגננות, בקבוצות משחק שקיימות שם, בספרי הקריאה לילדים שמראים את הילדה כנסיכה פאסיבית המחכה לאביר והילד כאביר פעלתן, אקטיבי, מציל, מושיע-תכונות שמגיל צעיר מחדירים שאלו תכונות הגבר ואלו תכונות האישה (ספרי הקריאה הם אמצעי מצויין להעברת מסרים. תקחו עכשיו ספר שיש לאחיין שלכם, תקראו אותו, ותראו כמה התפקידים המסורתיים של כל מין מוצגים שם), מה עוד? זה פשוט ממשיך וממשיך וממשיך. למי שלא יודע אני הולכת ללמוד השנה תואר שני בסוציולוגיה, בהתמחות בלימודי gender (ששם מדברים בדיוק על כל זה) ומעצם זה השאלה שבן שאלה מלהיבה אותי, ואני יכולה לדבר על זה שעות ולהוסיף לכם כל הזמן פרטים חדשים. לסיכום, הסוציאליזציה לתפקידי מין היא אחת מחוויות הלמידה החשובות ביותר של ילד צעיר. כבר מגיל צעיר ילדים יודעים לעשות אבחנות בין תפקידי נשים (להיות עקרת בית) לתפקידי גברים (להרוויח כסף). ילדים וילדות מחונכים לקבל את הגדרות החברה לגבי הערכים שהיא נותנת לכל מין, ואת ההנחות שיש תכונות אישיות האופייניות לכל מין. הם לומדים שבנים מוערכים יותר מבנות, ושבנים יותר פעילים ותחרותיים לעומת בנות שהן פאסיביות ורגשיות. חלק שני האם מבחינת חייו השוטפים של הלוחם הבדלים אלו משפיעים על חייו? מבחינת הגיונית לוחם אמור להיות מודע יותר, אז הוא פחות יהיה מושפע מההבניות החברתיות שהוא רכש במשך חייו, ואז הוא יהיה מודע לזה שיש לו חלקים גברים וחלקים נשיים, והוא לא גבר או אישה. הממממ, זה מבחינה תיאורטית, לא יודעת אם זה מתרחש מבחינה מעשית.

Kaya

New member
בדיחה.....

מהתרסקות מטוס מעל לקריביים ניצלו בחור וקלאודיה שיפר ומצאו עצמם באי בודד.. אחרי יומיים שהבינו כי אין חיים על האי וכי אין שום דרך לצאת מהאי, החליטו כי לפחות יחיו יחד... בנו בית, צדו אוכל... עשו הכל.... בשלב מסויים המתח המיני בינהם גבר... ואז ידה ידה ידהה.... ביום הראשון - עשו את זה חופשי ... ביום השני - עשו את זה מכל הכיוונים.. ביום השלישי - עשו את זה גם מהכיוונים האחרים... ביום הרביעי - למדו להפתיע אחד את השני.. ביום החמישי - מצאו עוד גיוונים לעיניין.. ביום השישי באה אליו קלאודיה ומצאה אותו מדוכדך... ניסתה להפתיע, ניסתה לשחק - כלום לא עזר... הבחור - בבאסה של חייו.. לבסוף פנתה אליו ושאלה מה הבעיה ואם יש משהו שהיא יכולה לעזור.. אמר לה :"כן.." "את רואה את המזוודה הזאת? - פיתחי אותה.." וקלאודיה פתחה את אחת המזוודות.. "את רואה את המכנסיים האלה? - ליבשי אותם.." וקלאודיה לבשה.. "את רואה את החולצה המכופתרת? - שימי אותה.." וקלאודיה שמה.. "את רואה את הכובע הזה? - חיבשי אותו.." וקלאודיה חבשה.. "עכשיו לכי לעץ הדקל הרחוק ובואי לקראתי..." קלאודיה היתה מוכנה לעשות הכל - ואכן כך עשתה... הגיעה לעץ הדקל הסתובבה כשפניה לכיוונו... כשכבר היו קרובים הרים הבחור את ידו וצעק: "אח שלי !!! לא תאמין את מי אני מזיין כבר חמישה ימים !!!!!" אז זהו... שלצערי יש פערים בלתי ניתנים לגישור........
מרג.

eliii

New member
נשפכתי מהבדיחה קאיה../images/Emo13.gif אבל

אני אעלב מאוד אם תמשיכי לחשוב שמהותו הבסיסית של הזכר לא תניח לו ליהנות מאהבה אם הוא לא יכול לרוץ לחברה ולספר...נכון שיש את הנטייה של גבר להתפאר כמו שיש את הנטייה של האשה לרכל ולהוציא פרטים מחיי המיטה אל שיחות בין חברות יותר מאשר גברים יעשו כך...עדיין נשים זקוקות לדאווין משלהן ..אם זה תכשיטים וביגוד...אקיצער העולם מלא בבולשיט...כל מין בשלו...ואם מניחים לבולשיט ומתרכזים באהבה אזי הצדדים היותר חיוביים שבהבדלי המינים יבואו לידי ביטוי מה שישלים ביניהם במקום להפריד

Kaya

New member
eliii

מי אמר שאני חושבת ככה? סך הכל בדיחה ששמעתי בדיוק יום לפני
(יש לי נטייה לשכוח בדיחות אחרי 48 שעות....) ותודה לבן על "ההודעה הנבחרת".......
(#2... אבל מי סופר
)
מרג.

אני מקוה שלא תחשבו שאני מיושן, אבל

דווקא בזמן האחרון אני מתהלך בתחושה שיש שני סוגי אנשים בעולם : גברים ונשים. יכול להיות שכיוון שלא עשיתי את משחקי הקלט-פלט שתיארת בהודעתך, פיספסתי באמת את השדרים שמכוונים בנים להיות Y ובנות להיות X. אבל אני חושב שאני בכל זאת מודע לקיומם, מתנגד לו, ומעל כל זה - משוכנע שכן, ההבדל הוא לא רק ביולוגי. או אם נדייק - אין דבר כזה "רק הבדל ביולוגי". אני מאמין בתפיסת גופנפש. הגוף הוא לא סתם ספינת מסע; הספינה הזו היא חלק מהמסע. חלק משמעותי. אנחנו צריכים להתמודד איתה. היא מלמדת אותנו איך להתמודד עם עצמנו. החוויות הביולוגיות שעובר גבר שונות מהחוויות הביולוגיות שעוברת אישה. אבל כל הגברים חולקים את אותן חוויות, וכל הנשים חולקות עולם חוויותי משותף. ובעיני (ולא מתוך היכרות עם הדבר) חוויות הריון ולידה היא חוויה יחודית ומשפיעה, ואני לא אחווה אותה לעולם בגוף ראשון (לא בחיים אלו). בקרב חברות בעלי חיים אנו רואים הבדלים חדים יותר בין זכרים לנקבות. בקופי אדם למשל ההיררכיה החברתית מדגישה את התפקידים השונים של זכר\נקבה. ולעומת זאת, ישנם גם בע"ח בהם התפקידים זהים כמעט. מינים שונים של ציפורים למשל, מגדלים את הצאצאים בחלוקת עבודה שווה. כמובן, חוץ מההריון (אני מתעלם, כמובן, מתופעות כמו אנדרוגינוס). ובכל זאת, למיטב ידיעתי, תמיד הזכרים רודפים אחרי הנקבות...
יין-יאנג, הלא כך, בן ? נשים טבען יין, גברים טבעם יאנג. לא יתכן אחרת. אלו אינם מושגים מוחלטים, אבל בכל זאת הם נושאים בחובם איכויות שלא ניתן לפספס. לא משנה כמה גבר הוא יין, היין הזה הוא יין בתוך יאנג. ולהיפך לגבי אשה. אני מקווה שאני לא מרגיז יותר מדי אף אחד\אחת. אני לא חושב שצריך להתרגז בגלל זה, למרות שהתנועה הפמיניסטית עשתה רבות (וטובות) כדי לעקור מן השורש דעות מסוג זה. למיטב ידיעתי, הפמינזם כיום התרכך (פרט לזרם הפמיניסטי-רדיקלי), ואינו דורש יותר הכרה ב"שיוויון" אלא ב"שיוויון זכויות" - שני מושגים שונים לחלוטין, ומעבר לשיוויון זה נדרש גם "אי-שיוויון" המכיר בצרכים המיוחדים של כל מין.

לא, כי...

בעולם יש שלושה סוגי אנשים: אלה שיודעים לספור, ואלה שלא. (סליחה, לא יכולתי להתאפק).

eliii

New member
בן ..כשקראתי את ההודעה שלך ב..

פורום פמיניזם מאוד הזדהיתי.....אך גם כשקראתי את ההודעות שהפרידו בין נשים וגברים הזדהיתי......כלומר...יש הבדלים פיזים מוכחים..יש הבדלים מוכחים במבנה המוח..לנשים יש יותר יכולות ביטוי לנו יש יותר מדברים אחרים.מובן שההבדלים הם לא בלתי ניתנים לשינוי כך שתמיד יהיו יוצאים מן הכלל ...ועוד משהו ...אתה הדגשת בפורום פמיניזם שאתה הטרוסקסואל לחלוטין מצד שני אתה לא רואה הבדלים אישיותיים בין גברים ונשים מעצם טבעם... מעניין מאוד איך אדם מעמיק ורב ידע כמוך יתמודד עם השאלה הבאה שלי: אתהטוען שאין הבדלי אישיות בין נשים וגברים מעצם מהותם...מצד שני אתה נמשך "רק" לנשים(כמוני
) מה שמחייב לכאורה שמשיכתך המינית לאשה בנויה א.ממבנה גופה הבסיסי (גוף של אשה). ב.מאישיותה הכללית הבלתי משוייכת להתנהגות ל מין מסויים כלומר מה עם יינג ויאנג???? האין הם אמורים ליצור יצורים השונים גם נפשית....כגון אשה רכה יותר גבר קשה יותר הבדלים בסיסייים וכל המסתעף מהם היוצרים שני חצאים שכל אחד לחוד הוא חסר וביחד הם שלם??!!

כל דבר ביקום הוא גם יין וגם יאנג -

שיטת הסיווג הזאת הינה יחסית ולא מוחלטת. לדוגמא, פרח ממוצע הוא יאנג ביחס לפרח נבול ויין ביחס לפרח בשיא פריחתו. אין דבר כזה "יאנג" או "יין", אלא אך ורק ביחס למשהו אחר. זוהי נקודה חשובה, שבלעדיה לא ניתן להבין את פילוסופיית היין והיאנג. בנוסף לכך, אין ביקום אנרגיית "יין" ולעומתה אנרגיית "יאנג". יש רק אנרגיה אחת, המתבטאת בצורות שונות. כאשר נכנסים לתוך עולם התופעות, נכנסים לתוך עולם היחסיות. ובתוך עולם היחסיות, כל דבר הוא יין או יאנג ביחס לדבר מסויים. אפילה, לדוגמא, איננה יין ואיננה יאנג, אלא שהיא יין ביחס לאור ויאנג ביחס למשהו אחר, שאיננו מכירים אותו בשמו, בהכרח. שלך בכיף בן

eliii

New member
אחלה תשובה...אכן נקודה חשובה....

אבל לעצם שאלתי ...גם אם אם יין ויאנג הן תופעות של "יחסיות" עדיין אשה מוגדרת כ"יין" לעומת גבר...ותקן אותי אם אני טועה אבל "זוגיות" אמורה לחבר בין יין ליאנג וליצור איזון או "שלם"....ושוב בלי קשר לפילוסופיה הסינית.....לתוכן העיקרי של שאלתי אליך....למה בעצם אתה נמשך אצל אשה??!!האם יהיה זה נכון לומר שאתה נמשך רק לגופה הנשי (משיכה גופנית)....... ולצדדיה המנטאליים/אנרגטיים ה א-מיניים(משיכה נפשית).....[כלומר המשיכה הנפשית שלך אל נשים אין לה ולא כלום עם צדדים "רכים " ו "משלימים" במבנה הנפשי הנפוץ אצל נשים ביחס לגברים???]....אני הייתי מעדיף לחשוב שברבדים מסוימים גבר ואשה אין ביניהם שוני(רבדים הפנימיים יותר)...ואילו ברבדים היותר חיצוניים כמו גוף ופסיכולוגיה וכישורים מנטאליים ...יש הבדל מוכח ...אמנם יש המון דרגות ושינויים בין אישה לאישה ובין גבר לגבר בנושא הצדדים ה"גבריים" או "נשיים" המפותחים יותר ופחות אצל האדם כאינדיווידואל.... בכל אופן המינים זקוקים אחד/ת לשני/ה כדי להעניק ולקבל אחד/ת מהשני/ה...חלקים משלימים.... ואינני מתכחש לשוני שבין כל אינדיווידואל(אני לדוגמא...כשאני לבד אני יכול בכיף לבכות מסרטים נוגעים ללב יותר מאשה ממוצעת-לא כל אשה תאהב את העובדה הזו-כלומר יש בי חלק שלפי ההגדרות הכלליות הוא "רך" כלומר"נשי" אמנם מצד שני יש קטעים בהם אני קשוח יותר מרוב הגברים)אבל בגדול זה די ברור שהגוף קשור ישירות לנפש..ואם הגוף שונה אזי הפסיכולגיה הרגשית גם היא שונה....אפילו צליל וגובה הקול השונה בין המינים מבטא מהויות שונות..

תודה ../images/Emo9.gif . אני מניח שאני נמשך אל

נשים עקב משהו שעובר בין הגוף הפיסי שלי לבין הגוף הפיסי שלהם. כאשר אני אומר "גוף פיסי" אני כמובן מתכוון לגוף הפיסי יחד עם נספחיו האנרגטיים הבלתי-נפרדים ממנו. אינני יודע את התשובה על כך, אני רק מניח. בדרך כלל אני לא נמשך לנשים "נשיות" כאלה (אבל זה לא מדוייק, אני פחות או יותר נמשך לכל מה שזזה...), אלא יותר לבני-אדם שמושכים אותי (ותמיד, משום מה, מינם הינו "נקבה"... מעניין מאוד). אני יודע שאמרתי לכאורה משפט חסר פשר: "אני נמשך לבני-אדם שמושכים אותי". אבל הוא לא חסר פשר כאשר מציבים אותו בהקשר הנכון. האם הזוגיות אמורה לחבר בין "יין" לבין "יאנג" לצורך יצירת "שלם"? אין לי שמץ של מושג, אודה ולא אבוש... אני בן 30 ומאז, בערך, גיל 23 אם אני לא טועה, אני נטול בת-זוג ומרוצה מאוד מהמצב. כך שאני לא האדם הנכון לשאול אותו שאלה כזאת. אני חושב שזוגיות היא תשוקה, כמו כל דבר אחר הקשור לבני-אדם. מהי מטרת התשוקה? אינני יודע. אצלי התשוקה הזאת חלשה מאוד, משום מה... שלך באהבה בן

צורם לי......

ה"משום מה " שלך...בטוח יש סיבה לכך שאתה לא נקשר. זה לא מצב טיבעי, לדעתי, הלגמרי לא קובעת, אך אני נוטה להאמין שבני-אדם (וכמה יונקים אחרים), זקוקים לקשר זוגי. לעומת זאת אני לא מאמינה בקשר אחד לכל החיים. עצמאות היא אושר, אך האושר הזה הוא כלום ללא אדם אהוב לחלוק איתו. אהבה=נאמנות=אמת (שכחתי את שמו של הפרפ´ שגרס כך) אני מקוה שתזכה לחוות זאת בקרוב, אתה ניראה לי אדם מקסים שמגיע לו, אולי אף יותר מאחרים, לחוש את חדות האהבה. גלית

time to fly

New member
בן, קראתי את הודעתך בפורום פמיניזם

ואני חייב שוב להזדהות ולומר "נפלא"
אני כבר לפני הרבה זמן התחלתי לתהות על הזהות המינית/מיגדרית שלי בדקתי את נושא ההומוסקסואליות/הומופוביות שהיתה לי ניסיתי להבין למה תמיד הייתי שונה משאר חבריי לכיתה, שאר בני מיני, בסגנון ההומור שלי, שעדינות והרגישות העצומה שלי תמיד זה היה מוזר לי הדרך השונה "מגדרית"!!! בה אני מביט על העולם לכן הגעתי בקלות לבדיקת הרעיון האם אני הומו והבנתי את טעותי הבנתי כמה אנו, בני האנוש, לא מבינים שהגדרת המגדר שלנו, הסקס שלנו, הקו המבדיל הרבה יותר דק ממה שאנו חושבים אם נביט רגע אחד על העולם כהרכב אין סופי של יחסיות אנרגטית בכל דבר שבכל יש יין ויאנג או 2 דברים או יותר המרכיבים כל דבר הרי שבכל פרט יש זכר ונקבה אצל מי יותר ואצל מי פחות זכר או נקבה אם נביט רגע על התפישה, שכאשר מסיימים את הגלגול ועוברים לאנרגייה הקוסמית הגדולה, מתאחדים עם כלל הייקום, ובאותו רגע כמו בכל רגע, צביר אנרגייה מתנתקת לה ומתגלגלת לצורת נשמה, אז ברור לנו למה- ככל שאנו מתקדמים, בני האדם, המורכבות המגדרית גדולה יותר כי תוכן האנרגייה מורכב יותר, ולמה ההתקדמות שלנו רק מואצת יותר ויותר טוב אני לא אמשיך לפתח את התפישה הזאת, כי אני רק מחזיק בה חלקית, לא יודע או חוויתי אותה באמת, כך שאיני רוצה לטעון דברים שאני לא חלק מהם רק רציתי להציג את התפישה אז... מה שאני סה"כ ניסיתי להגיד, שאנו, מורכבים כלכך, וככל שאנו מודעים יותר, להרכבנו, כך אנו עשירים יותר, שלמים וחכמים נ.ב. עדיין אני לא מבין כלכך אותי, אבל שיהיה
שלומי

למעלה