האם יש חוק נגד חניית רכב גדול באיזור מגורים?

marceloros

New member
מנהל
האם יש חוק נגד חניית רכב גדול באיזור מגורים?

האם כבר ממש מתחיל החופש הגדול, אין צורך לקום מוקדם בבוקר.
עם זאת אוטובוס שחונה אצלי ברחוב התניע בשעה 6 לערך, חימם מנוע מילא מצברים, העיר את כולם עם הרעש במשך כרגע שעה ואז כיבה ונסע ברכב הפרטי שלו.

יש חוק שיכול למנוע ממנו לחונות ו/או להרעיש בצמוד לבנייני מגורים?

תודה !

marceloros

New member
מנהל
ואם זו מועצה?

לא רואה באתר שלהם שום קישור לחוקי עזר כלשהם

32103210

New member
אם באמת אתה לא "מחפש אותו "

והחניה לא מפריעה לך ,אלא רק השהיה עם מנוע דלוק ,כותבים פתק לנהג ובו "מסבירים "לו שאם הוא מדליק ונוסע ,ניחא ,אבל אם הוא "מתעקש " למלות אוויר וכ,, תאלצו לפנות לרשויות .
אם הנהג עיניו בראשו ,יבין ,לא יבין אפשר לפנות לרשויות .

marceloros

New member
מנהל
לא מחפש אף אחד

וגם לא מעוניין "להתעסק", מניסיון זה בד"כ לא נגמר טוב, במיוחד אם זה חוקי. חוץ מזה אם אחד הולך, השני בא...

אני רציתי לבדוק מה אומר החוק ואז לפעול בהתאם.
אני גר בישוב ויש שטח גדול בכניסה בו חונים רכבים גדולים בעיקר של המועצה, אפ צריך לחוקק חוק מקומי כך שרכב גדול יאלץ לחנות באותו מגרש ולא בשטח הישוב אז זה יהיה הכיוון, כלפי כל המשאיות והאוטובוסים.
מעניין גם אחרי כן מה קורה עם אכיפה, כי למשל עישון אסור מזמן בפאבים , אבל אני לא רואה שום אכיפה של המדינה והעשן והסרטן חוגג.

marceloros

New member
מנהל
מטה בנימין

LIOR Y

New member
פנה לחברה שמפעילה אותו

לחברת האוטובוסים, גם לנו יש אוטובוס של סופרבוס והסתדרנו עם הנהג ואם לא היה שיתוף פעולה הייתי מצלם ושולח לסופרבוס תמונה עם בקשה להתחשבות ואני לא חושב שהם יתעלמו.
לגבי חימום המנועים, זכור לי שהיו הרבה כתבות ותלונות באזורים יותר "צפוניים" (בלי להעליב אף אחד) ואני לא מוצא את הכתבות, גם בנושא הזה הגיעו לסיכום והבנות, אני לא זוכר אם זה היה בהתערבות החוק או בלעדיו.

marceloros

New member
מנהל
את זה דוקא אשתי עשתה

כנראה שלא קרה כלום כמו בנושא תלונות למוקד ליסינג.
צריך להבין שבסופו של דבר מדובר בשכן, ושוב הוא לא היחיד ברחוב, רק זה שממש מפריע לנו אישית. אין לי רצון להתחיל להתעסק איתו אישית, מניסיון מר בעבר במקרה אחר לגמרי, לכן הכיוון שלי הוא פתרון כולל שיעלה את רמת החיים בכל הישוב, למשל כי יש לנו נוף מדהים והוא לא יוסתר ע"י אוטובוסים ומשאיות.

LIOR Y

New member
אולי פניה מרוכזת תעזור

ואם זו חברת אוטובוסים שנותנת שירותים בשכונה שלכם - אתם בעלי כוח.
לאיזו רמת מנהל הגעתם?

marceloros

New member
מנהל
בינתיים כלום פחות או יותר -)

מדובר באוטובוסים ומשאיות שכל קשר שלהן לישוב הוא שהנהג שלהן גר כאן ולא חושבים לאיזה מפגע זה גורם.

creth11

New member
ברגע שהמיתלונן הוא בעל עניין ולא עד

אובייקטבי תלונתו אינה שווה כלום ואינה עדות לכלום אולי לנקמנות אישית.
אפשר שהיישוב (מזכיר יו"ר וועד) יפנה בבקשה רשמית לחברה ויבקש להסדיר חניית הרכבים הכבדים אבל אז יש גם להציע מקום מתאים לכך.
בישובים קטנים דרך הפעולה הנאותה היא או בשיחה אישית והסבר או דרך הוועד הממונה.

marceloros

New member
מנהל
כאמור יש לנו מגרש חנייה מתאים

רק חסר חוק שיסדיר את העניין ושיחה אישית לא באה בחשבון.

אתה מתאר עבירה אחרת, של התנעה

של אוטובוס באזור מגורים, שזה דבר אסור אלא עד 10 דקות לפני העלאת נוסעים לאוטובוס או במקומות שאינם מאוכלסים, מה שלא קורה במקרה שלך. זה במקרה ואין חוק שאוסר על חניית אוטובוס במקום כזה.
זו התקנה:

72א. (א) לא יופעל מנוע של אוטובוס בזמן חניה עד להעלאת הנוסעים באוטובוס אלא כדי למלא אוויר במערכת הפנאומטית שלו.
(ב) על אף האמור בתקנת משנה (א), מותר להפעיל מנוע של אוטובוס בזמן חניה למשך 10 דקות לפני העלאת הנוסעים לאוטובוס, או במקומות שאינם בתוך שטחים בנויים ומאוכלסים ושאינם בקטעי דרך שבתים בנויים לצדם.

באשר לאכיפה שלה, זה המשטרה מוסמכת, אם זה קורה יותר מפעם אחת ואחרי שהשארת לו פתק והוא מתעלם וממשיך תשקול לתעד אותו ולהגיש תלונה.

marceloros

New member
מנהל
והנה חוק שעשוי לעזור

כך שזה מבורך.
רק לצערי זה בקטנה, והרי אמרתי שאני לא "מחפש אותו" ובטח לא בפינה.
עיקר ההפרעה הוא התנעה עם נסיעה לעבודה אחריה, וקלקול הנוף במיוחד בסופ"ש מה שלא ציינתי בהתחלה כי זה בטוח לא מוגן בחוק כלשהו.

למעלה