האם יש כאן אנשים המבינים את

Archibald

New member
האם יש כאן אנשים המבינים את

הסרבנות הימנית על רקע הגירוש מחבל עזה?

bhnadav

New member
היום הוא לא חושב כך, אז מה הבעייה?

אסור לבן אדם לשנות את עמדותיו? אוי ואבוי לנו אם כולם היו מחזיקים בעמדות מקובעות למשך 40 שנה. החיים דינאמים, הפוליטיקה דינאמית, ורק קיצוניים הם לא דינאמים במעשיהם.

bhnadav

New member
הגדר, הגדר.

אני בן, כתבתי לך זאת כבר. דינאמי מבחינתי הוא אדם שיודע להתאים את עצמו למציאות, לשנות עמדות לפי צורך, לא להיות מקובע לאידיאולוגיה או למצע ספציפי אם הוא לא תקף כעת, ולהיות כמה שיותר חושב, בעל שכל ישר ומחובר למציאות. המאפיין בקיצוניות בהקשר זה מבחינתי הוא אדם שעומד על אידאולוגיה מסויימת עד יום מותו מבלי לשנותה, בלי קשר לשינויים שחלו במפה המקומית, ובלי קשר למציאות.

עכשיו הצחקת אותי ../images/Emo6.gif

השמאלנים מחוברים למציאות ומתאימים את הדעות שלהם למציאות ?? היחידים שמציאותיים הם הימין (הקיצוני) כי הם באמת רואים את המציאות בעניים פתוחות ולא נאחזים בחלומות.....

bhnadav

New member
שמאלני../images/Emo35.gif

אני לא שמאלני, ואני לא דיברתי על שמאלנים כדינאמיים. להפך, אני חושב שהן ימניים קיצוניים והן שמאלונים קיצוניים לא עונים להגדרה שהצגתי, ולכן אני מתנער משני אלה.

trigotrigo

New member
ארץ ישראל השלמה זה חלום באספמיה

כמה שאני אוהב את הארץ שלי, די ברור לי שגם הקיצוני ביותר שבימין לא יצליח להביא לידי כך שמדינתנו תשתרע מן הנילוס ועד הפרת.

מעניין, אני זוכר שמישהי עם חתימה

זהה לשלך רק עם ניק אחר - הודיעה שהיא זו היא -משמע נקבה והיא כותבת פעם כזכר ופעם נקבה. בסדר, הפעם זה "אתה".שיהיה ,את/ה דינאמי אינטרנשיונל. דינאמיות - כפי שהגדרת אותה היא אופרטוניזם או גרוע יותר הסחפות בלי עמדות. ולעניינו: קדימה צועדת בדינמיאות אל אימוץ עמדות רק"ח(מפלגה קומוניסטית תומכת ארגון לשחרור פלסטין) של שנות ה-80' תוך כיבוס סיסמאות של דינמיות. "אדם קיצוני"- איש שלא שוכח את זהותו והעקרונות שלו.שמירת זהותה של ישראל וארץ ישראל לעם ישראל.

mean girl 16

New member
נדב.

אתה צריך לבדוק שוב את המונח "אידיאולוגיה" ולהבין למה זה דבר שלילי בעיניך. אבוי לאדם שאיבד את ערכיו. החיים הם לא שחור ולבן.

bhnadav

New member
ציפי, דברייך תמוהים.

אידיאולוגיה היא בטח לא דבר שלילי אם היא מחוברת למציאות ומתאימה את עצמה, ועל כך בדיוק דיברה הודעתי. ההתקוממות שלי היא נגד קיצוניות שגורמת לאנשים להיות מקובעים באידיאולוגיה שלא יכולה לשרת את ישראל כיום, ובכך לגזור על המדינה טעויות חמורות שנובעות מאי ראייה נכונה של השטח, ואי הבנה מושכלת של מה טוב לישראל כרגע ומה לא. אידיאולוגיות צפויות להשתנות בהתאם למציאות, וחמור מאוד אם זה לא קורה. החיים הם דינאמיים, העולם משתנה, המציאות משתנה, וחייבים להתאים את עצמנו אליה. לדוד בן גוריון היו אידיאלים וערכים לגבי ארץ ישראל, אבל הוא העדיף לקבל מדינה מצומצמת על פני לא לקבל אותה בכלל. זה בדיוק לא שחור ולבן, אלא אפשרות לקבל פשרות, התאמה למציאות, בחינה מדוקדקת של מה משרת כעת את האינטרסים של ישראל ומה לא. דברים שהיו בשביל גולדה ב-73 ייהרג ובל יעבור - הם לא כאלה בשבילנו היום, ובצדק גמור. דברים שכתב ביבי במהדורת הספר שלו "מקום תחת השמש" ב-97 הם לא אלה שהנחו אותו במהדורת הספר ב-2001. אידיאולוגיה שסוברת שישראל צריכה להחזיק בארץ ישראל השלמה לא יכולה להיות מקובלת בימינו, כי זה לא ריאלי לבקש דבר כזה. הרי מהי ארץ ישראל השלמה? היא כוללת גם את שטחה של ירדן, את עבר הירדן המזרחי. מדוע היום לא מדברים על כך? כי ברור לכל שזה לא ריאלי לבקש דבר כזה. זו דוגמא לאידיאולוגיה שאני לא יכול לקבלה כמדיניות של ישראל. אם אדם בתוך עצמו חושב ככה - מצויין, אבל למה שאני אקבל זאת כמדיניות מדינתי? רק בגלל שזו אידיאולוגיה, ואידיאולוגיה אף פעם לא שלילית? אנשים שלא מתאימים את עצמם למציאות ומעדיפים להיות מקובעים בתוך עצמם לא רצויים בזרם המרכזי של ישראל, כי הם לא ישרתו את האינטרסים שלה בצורה הטובה ביותר. לכן, מה שכתבת קצת תמוה בעניי.

mean girl 16

New member
אני מסכימה.

לא קלטתי אותך נכון. נראה היה לי שהתכוונת שאסור לפעול עפ"י אידיאולוגיה וזה נראה לי יותר כמו הקצנה. בכל מקרה הבנתי למה התכוונת ואנחנו מחזיקים באותן דיעות בעניין. אני רואה שבדקת על "מקום תחת השמש"

היום.........

ימני אמיתי נחשב קיצוני !! המונח הזה הודבק עליו על ידיי התיקשורת , כדי שהציבור הכללי יתיחס אליו בביטול.

h e v e n

New member
דינאמי שמתאים למצב.

דינאמי. זה לעלות על סוס "מנצח" ולהצביע למושחתים אפילו שאתה יודע שהם מושחתים. אחלה דינאמיקה יש לך. רק בנימין נתניהו, יצעד ללא עבר פלילי קדימה.

למעלה