האם יש לכם מתכון לקציצות מקטניות?

פלאפל בתנור זה טוב?

אוף אני לא יודעת איך מצרפים כאן את הקובץ. שולחת לך בדואל קובץ פלאפל וקובץ קציצות עדשים של ליה1
 

לאה סי

Active member
תודה. אני מחפשת קציצות שתהיינה תוספת לאוכלי

בשר ואחת מהמנות העיקריות לצמחוני. ובכלל, מה נותנים כמנות מרכזיות לצמחונים?
 
בעיניי קציצות קטניות או מאכלי קטניות בכלל, הם

מנה עיקרית אידיאלית עבור צמחונים. כשאני מגישה קציצות עדשים או פלאפל, זו המנה העיקרית גם לאוכלי בשר.
לא מגישה גם בשר וגם את זה.
המנה העיקרית הכי פופולרית אצלי לצמחונים היא טבחה בזילי - שילוב של כל מיני פולים ירוקים בתוספת כוזברה ואם יש ארטישוק
רגיל או ירושלמי, זה עוד יותר טעים.

מזהיבים בצל (או כרשה פרוסה), מוסיפים איזה פולים ירוקים שיש לך - אני משתמשת בקפואים, סוג אחד או יותר - אפונה (עדיף עדינה), אדממה ופול ירוק.
ממשיכים לטגן/לאדות כמה דקות, ללא תוספת מים, אם יש לבבות ארטישוק חתוכים או ארטישוק ירושלמי, מוסיפים אותם 2 דקות לפני הוספת הפולים השונים.
אחרי שהכול משנה קצת את צבעו, מוסיפים מלח (או אבקת מרק למי שלא יכול בלי, אבל בטעם עוף ולא עוף, בגלל הצמחונות), פלפל שחור וקצת קינמון
שמדגיש טעמים אבל לא הופך את זה למתוק. מוסיפים גם כמות נדיבה של כוסברה קצוצה, רק עלים בלי הגבעולים הגסים. מערבבים בעדינות, סוגרים
את הסיר, מקטינים להבה ומבשלים כחצי שעה על אש קטנה. לא מוסיפים מים בשום אופן וכדאי מאד לבשל זאת בסיר נון סטיק מסוג כלשהו.
מגישים עם סלט חי מאיזה ירק שאוהבים ועם דגן כלשהו - קוסקוס, קינואה, אורז או חלה של שבת.
בפסח (אם אוכלים שרויה, והמאכל הזה מאד מתאים לפסח כי אז יש אפונה ופול ירוק וארטישוק - כולם טריים), נחמד להכין קניידלך ולהכניס פנימה
לפני שמקטינים להבה. יש כאן שילוב מושלם מבחינת חלבונים - קטניות ודגנים.
 

ביזול

New member
מחזה נפוץ אצלנו

אני מתכננת ארוחה שלמה, ואז בסוף מצטרף עוד צמחוני אחד וצריך למצוא לו מה לאכול, כדי שלא יאכל רק סלט.
במקרים כאלה אני משתדלת שיהיו שפע תוספות שהשילוב שלהם ישביע - פשטידה, ירק מבושל, כמה סלטים מעניינים, פחמימה, מרק צמחוני וכו'.
לחילופין, אפשר להכין גרסא פרווה לחלק מהעיקריות ולחסוך קצת עבודה. בשבת החולפת הכנתי לעיקרית קנלוני במילוי בשר, ברוטב עגבניות. אז לצמחוני הוצאתי כמה קנלונים לתבנית קטנה, מילאתי בירקות מוקפצים שהוספתי להם ביצה, ומעל שפכתי את אותו רוטב עגבניות.
אפשר לצמחן גם פאי רועים - להחליף את שכבת הבשר בפטריות מוקפצות/עדשים/קטניות/בצל מקורמל.
גם מאפי בשר בבצק אפשר להכין, ולהכין מאפה אחד עם ירקות מוקפצים במקום בשר.
ככה גם חוסכים עבודה וגם הצמחונים מרגישים שהם קיבלו עיקרית אמיתית ולא רק תוספות.
מנסיוני, צמחונים בדרך כלל מודעים לזה שקצת יותר קשה להאכיל אותם, והם מאוד מעריכים כל מאמץ שעושים עבורם.
 

shira1960

Active member
לאה - כשאני מארחת צמחונים, אני מגישה

בדרך כלל את *כל* המנות (חוץ מהמנות העיקריות הבשריות) כמנות פרווה, ומכינה מנת חלבון צמחונית אחת בכמות שתספיק לוכלם.

לא אוהבת טופו וטופו לא אוהב אותי ולכן לא מכינה אף פעם טופו.(ואגב - כמוני יש עוד אנשים שרגישים לטופו וכדאי לשאול לפני שמכינים זאת במנה העיקרית הצמחונית).

אז אפשר להכין:
קוסקוס + מרק ירקות עם גרגרי חומוס (וזה יוצר לך את מנת החלבון הצמחונית) + בשר/עוף.
אורז מג'דרה (מנה צמחונית) פלוס בקר/עוף
אורז פרסי עם שעועית וגזר (שוב, הבנת את הקטע - זה משמש מנה עיקרית צמחונית ואת מוסיפה את מנות הבשר)
אורז + תבשיל שעועית
קציצות עדשים (תחפשי - אני הבאתי כמה וכמה פעמים מתכון - זה מאוד פשוט, מכינים כמו מרק עדשים רק עם פחות מים, מוסיפים פירורי לחם/קוואקר, מקררים, יוצרים קציצות).
קציצות צמחוניות מפטריות (הבאתי פעם, אני אחפש לך)
תבשיל פטריות של smitten + פירה (מתכון בהמשך)


===========================================

תבשיל פטריות מקור:
http://smittenkitchen.com/2009/ /01/mushroom-bourguignon/
============ 2 כפות שמן זית
3 כפות חמאה, מרוככות
1 קילו פטריות פורטובלו או קרמיני (השתמשתי בחצי פורטובלו וחצי שמפיניון)
חצי גזר, קצוץ דק
בצל קטן אחד, קצוץ דק
שני (2) שיני שום
1 כוס יין
2 כוסות ציר בקר (או ירקות)
2 כפות רסק עגבניות
1 כפית עלי טימין טריים (לא שמתי)
1.5 כפות קמח רגיל
1 כוס בצלצלי פנינה (לא שמתי)
שמנת חמוצה, פטרוזיליה או עירית קצוצים לקישוט (לא חובה)

1. לחמם 1 כפ שמן זית ו-1 כף חמאה.לסגור את הפטריות על אש גבוהה עד שהן מתכהות אך לא מוציאות נוזלים - כ3-4 דקות. להוציא אותן מהסיר.

2. להעביר לאש בינונית, להוסיף 1 כף שמן זית, להוסיף בצל, גזר, טימין, מלח ופלפל שחר ולבשל כ10 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהבצל מתחיל להשחים. להוסיף שום ולבשל עוד דקה.

3. להוסיף יין, תוך גרוד תחתית הסיר, להעביר לאש גבוהה ולצמצם לחצי. להוסיף רסק עגבניות וציר. להחזיר את הפטריות עם המוזלים שהצטברו, ומרגע שמגיע לרתיחה להוריד את האש ולבשל על אש קטנה 20 דקות. להוסיף את בצלצלי הפנינה ולבשל עוד 5 דקות

4. לערבב 1 כף חמאה נותרת, עם הקמח (במזלג) עד שמתאחד ולהוסיף לסיר (דילגתי על שלב זה, נראה לי שאני אוסיף טיפה קורנפלור)

5. לבדוק טעמים. מגישים מעל אטירות ביצים, עם כף שמנת חמוצה מעל, ומפזרים פטרוזיליה או עירית (לא חובה)
 

לאה סי

Active member
וו'או, תודה על התשובות המפורטות. החכמתי!!


 

shira1960

Active member
קציצות עדשים צמחוניות

אני מביאה שוב את המתכון שהבאתי פעם - לקוח מספר ישן -
the sainsbury book of wholefood cooking משנת 1981

אני מביאה את המתכון כלשונו וכתבתי הערות בסוף:

קציצות עדשים
============
2 כפות שמן
1 בצל קצוץ
2 מקלוני סלרי, קצוצים
2 גזר, קצוצים
250 גר' עדשים
600 מ"ל מים
1 כפית כוסברה טחונה
מלח, פלפל שחור
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
175 גר' פירורי לחם מלא
2 כפות קמח
1 ביצה
שמן לטיגון לא עמוק

לחמם 2 כפות שמן, להוסיף את הירקות עד שרך. להוסיף את העדשים, מים, תבלינים, להרתיח ולכסות ולבשל על אש נמוכה כשעה, לערבב מדי פעם

להוסיף את הפטרוזיליה ו1/3 מפירורי הלחם, לקרר.

בידיים מקומחות, לעצב לקציצות, לטבול בקמח, לטבול בביצה ואח"כ בפירורי הלחם הנותרים, ולטגן עד שקריספי ושחום.

הערות:
1. הם מציעים להגיש עם רוטוב יוגרוט (300 גר' יוגורט, 1 כף פטרוזיליה, 1 שן שום)
2. לא היה ברור לי אם זה עדשים חומות או אדומות - אני הכנתי עם אדומות, זה יוצא כמובן כמו מרק עדשים מאוד מאוד מאוד סמיך.
3. לקראת סוף הבישול, הוספתי 2 כפות של קוואקר מלא כדי שיספוג את הנוזלים.
4. לירקות בטיגון הוספתי שן שום, ושכחתי להוסיף את הפטרוזיליה, אני חושבת שצזה יצא טוב גם עם כוסברה.
5. המרקם מאוד נעים וטעים בעיני.
6.הכנתי שוב - הפעם עם דשים ירוקות. הוספתי סובין שבולת שועל לספיגת הנוזלים וגם הרבה פטרוזיליה וכוסברה טריים. טגנתי במחבת טפלון וויתרתי על הטבילה בקמח/ביצה/פירורי לחם. לדעתי - למרות שברור לי שהכוונה לעדשים ירוקות, אני חושבת שזה יותר טעים עם הכתומות אבל זה ענין של טעם.
 

shira1960

Active member
כדורי בשר צמחוניים/מקר vegetarian times

אני לקחתי מהאתר הזה: http://www.jewishfood-list.com/recipes/vegn/meatballsvegn01.html
אני די בטוחה שתרגמתי את זה פעם אבל אני לא מוצאת. בנתיים קחי באנגלית


"Meatballs," Vegetarian (P, KLP, TNT)

Source: Vegetarian Times
Yield: 20 to 22 meatless balls (about 7 servings of 3 balls each)

1/4 cup carrot, chopped
2 cups white mushrooms, chopped
1/2 cup green bell pepper, chopped
2 tbsp. yellow onion, chopped
1/2 cup celery, chopped
1 clove garlic
2 tbsp. olive oil
1/2 tbsp. dried parsley
1/2 tsp. ground black pepper
1 large egg
3 large egg whites
1 cup matzo meal or more if needed
Salt, to taste
6 cups prepared marinara sauce

In food processor, finely chop carrot. Add remaining vegetables and garlic and chop to a fine paste, scraping down sides of work bowl several times.

In large sauté pan, heat oil over medium heat. Add processed vegetables, parsley and black pepper; sauté until soft, approximately 7 minutes. Remove from heat, and cool to room temperature.

In large bowl, beat egg and egg whites together until blended, approximately 30 seconds. Add vegetable mixture to eggs; mix until combined. Stirring constantly, add matzo meal slowly, adding only enough to form a mixture that can be shaped into balls. Using wet hands, shape mixture into balls, using about 1-1/2 tbsp. mixture per ball.

Balls can be frozen at this point or simmered in sauce for 30 minutes. Alternatively, balls can be baked in the oven on a baking sheet at 325°F for 40 minutes and served with sauce.

Publisher's Notes:
It took some sleuthing, but our East Coast spies got the recipe for the meatless balls served at kosher dairy restaurants. Matzo meal, sold in the kosher foods section of your local supermarket, adds a density that's reminiscent of traditional meatballs.

Posted by Judy Sennesh
 
למעלה