לאה - כשאני מארחת צמחונים, אני מגישה
בדרך כלל את *כל* המנות (חוץ מהמנות העיקריות הבשריות) כמנות פרווה, ומכינה מנת חלבון צמחונית אחת בכמות שתספיק לוכלם.
לא אוהבת טופו וטופו לא אוהב אותי ולכן לא מכינה אף פעם טופו.(ואגב - כמוני יש עוד אנשים שרגישים לטופו וכדאי לשאול לפני שמכינים זאת במנה העיקרית הצמחונית).
אז אפשר להכין:
קוסקוס + מרק ירקות עם גרגרי חומוס (וזה יוצר לך את מנת החלבון הצמחונית) + בשר/עוף.
אורז מג'דרה (מנה צמחונית) פלוס בקר/עוף
אורז פרסי עם שעועית וגזר (שוב, הבנת את הקטע - זה משמש מנה עיקרית צמחונית ואת מוסיפה את מנות הבשר)
אורז + תבשיל שעועית
קציצות עדשים (תחפשי - אני הבאתי כמה וכמה פעמים מתכון - זה מאוד פשוט, מכינים כמו מרק עדשים רק עם פחות מים, מוסיפים פירורי לחם/קוואקר, מקררים, יוצרים קציצות).
קציצות צמחוניות מפטריות (הבאתי פעם, אני אחפש לך)
תבשיל פטריות של smitten + פירה (מתכון בהמשך)
===========================================
תבשיל פטריות מקור:
http://smittenkitchen.com/2009/ /01/mushroom-bourguignon/
============ 2 כפות שמן זית
3 כפות חמאה, מרוככות
1 קילו פטריות פורטובלו או קרמיני (השתמשתי בחצי פורטובלו וחצי שמפיניון)
חצי גזר, קצוץ דק
בצל קטן אחד, קצוץ דק
שני (2) שיני שום
1 כוס יין
2 כוסות ציר בקר (או ירקות)
2 כפות רסק עגבניות
1 כפית עלי טימין טריים (לא שמתי)
1.5 כפות קמח רגיל
1 כוס בצלצלי פנינה (לא שמתי)
שמנת חמוצה, פטרוזיליה או עירית קצוצים לקישוט (לא חובה)
1. לחמם 1 כפ שמן זית ו-1 כף חמאה.לסגור את הפטריות על אש גבוהה עד שהן מתכהות אך לא מוציאות נוזלים - כ3-4 דקות. להוציא אותן מהסיר.
2. להעביר לאש בינונית, להוסיף 1 כף שמן זית, להוסיף בצל, גזר, טימין, מלח ופלפל שחר ולבשל כ10 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהבצל מתחיל להשחים. להוסיף שום ולבשל עוד דקה.
3. להוסיף יין, תוך גרוד תחתית הסיר, להעביר לאש גבוהה ולצמצם לחצי. להוסיף רסק עגבניות וציר. להחזיר את הפטריות עם המוזלים שהצטברו, ומרגע שמגיע לרתיחה להוריד את האש ולבשל על אש קטנה 20 דקות. להוסיף את בצלצלי הפנינה ולבשל עוד 5 דקות
4. לערבב 1 כף חמאה נותרת, עם הקמח (במזלג) עד שמתאחד ולהוסיף לסיר (דילגתי על שלב זה, נראה לי שאני אוסיף טיפה קורנפלור)
5. לבדוק טעמים. מגישים מעל אטירות ביצים, עם כף שמנת חמוצה מעל, ומפזרים פטרוזיליה או עירית (לא חובה)