האם יש מחקרים

"החכם עיניו בראשו"

שום דבר לא מצדיק עקירת עיניים. אני כן ארצה לדעת אם מישהו משקר לי. ואני לא צריך להוכיח לך זאת (מה יש פה להוכיח בכלל???). ואם אני מוצלח מאחרים אני מאד רוצה לדעת זאת- מה שיתן לי הזדמנות להגשים את עצמי בדרכים אחרות מהמקובל. יתכן והדרכים המקובלות מגבילות את המוצלחים יותר.

goldy

New member
תגובה../images/Emo13.gif

כתבתה "לאנשים יש תכונה לא לאהוב כאלו שמצליחים יותר מהם" ואני רוצה לתקן: לאנשים טיפשים יש תכונה לא לאהוב כאלו שמצליחים יותר מהם. איש חכם יבקש מהמוצלח עצות להצלחה, ואם המוצלח לא סנוב ובאמת חכם הוא יכוון את מבקש הידע להצלחה.

neko

New member
לא מסכים, זה לא קשור לחוכמה

או אינטליגנציה. יש אנשים שבאופי שלהם לא לבקש עזרה, ויש כאלה שבאופי שלהם כן לבקש...

Anin17

New member
קצת באיחור

במשך דורות רבים היהודים קראו, שיננו וזכרו, מספר פעמים ביום, מגיל צעיר מאוד ועד ימיהם האחרונים ובמשך מאות שנים את ספרי התנ"ך ישנו מחקר הטוען שאורך החיים שחיו אותם היהודים בשנים הללו גרם לחלק מסויים במוח להתפתח בצורה ניכרת על פני דתות אחרות שלא ביצעו את הפעולות הללו לי זה נשמע די הגיוני

wizardalon

New member
זה לא אומר שום דבר

גם אם מה שאמרת נכון זה לא משפיע כהוא זה לגבי צאצאים של אותם יהודים מאחר והשינוי צריך להיות גנטי על מנת שיעבור בהורשה (הדבר שקול לאמירה שמי שעושה ניתוח פלסטי באף, לילדים שלו יהיה אף סולד). חוץ מזה בהקשר הכללי של הדיון אומר שאני חצי אשכנזי וחצי מזרחי אז אני מרשה לעצמי להגיד שקודם כל התיאוריה על הברירה הטבעית/חברתי (תקראו לזה איך שאתם רוצים) דווקא נשמעת הגיונית מבחינה לוגית ובה לכשעצמה אין אספקט גזעני. אולי לאינטרס להוכיח את העניין יש (אבל זה כבר עניין אחר). בכל אופן אין זה אומר דבר וחצי דבר על עדות המזרח ורק אציין שבמקרה שלי זאת היתה אמי (המזרחית גיוואלד) שטיפחה את אהבת הספר והסקרנות ועודדה את היצירתיות והחשיבה הבוגרת. בסופו של דבר הגנטיקה היא לא אלוהים והיא לא הדבר העיקרי שקובע כי אם משתנים חברתיים ופסיכולוגיים שיכולים ליצור שוני אדיר בין אנשים שונים עם מאפיינים גנטיים דומים ביותר.

אולי זה יעניין אותך.

יש במאמר משפטים ספורים על האינטליגנציה של היהודים דווקא, אבל זה על הנושא.

למעלה