האם יש משהו מדעי אמיתי במה שהבחורה הזו טוענת?

BigBadWolf

Member
מ-2:30 ועד 5:20 בגדול נכון מבלי להכנס לפרטים, אחרכך שטויות

זה נכון שניתן להסתכל על מסה כעל אנרגיה, וזה נכון שיש חוק שימור המסה והאנרגיה וזה נכון שניתן למדוד אנרגיה ביחידות של תדירות (אם כי זה קצת משחק ביחידות תוך שימוש בקבועים שלא תמיד רלוונטיים). אבל מכאן היא מתחילה לעשות סלט. אנרגיה טובה ואנרגיה רעה? נו באמת.

חברה, בשביל מה צריך בכלל ידע בחיים הפרטיים?

כלומר אם זה לא ידע שקשור לתחום העיסוק שלנו. אשמח לתשובה מלומדת מחובבי המדע כאן לגבי הטענות שמעלה הבחורה בסרטון הזה.

למי שאין סבלנות, אפשר להתחיל מדקה 2:30.

uzi2

Active member
יש דברים שאני מסכים איתה ויש דברים שלא.

ראשית, אם יש לך מקורות שאתה יכול לסמוך עליהם (רופא, טכנאי מחשבים, וכדומה) אתה יכול לסמוך עליהם במקום על עצמך, ואז אתה נתון לחסדיהם, לטוב ולרע.

המנוע העיקרי שלי לסקרנות מדעית הוא הסקרנות. הסקרנות להבין את העולם סביבנו היא צורך שאנחנו מגיעים איתו מלידה.

הבחורה משתמשת במונח חוכמה בצורה שלא תואמת את הז'רגון המקובל, וזה מקשה. אדם חכם, הוא לאו דווקא אדם עם הרבה ידע, ומצד שני אינטליגנציה היא היכולת לעשות שימוש בידע, ובלי ידע, אין יכולת לעשות שום שימוש.
הכל בסופו של דבר הוא ידע. גם הידע כיצד להשתמש בידע אחר.

בעבר היתה תקופה קצרה שבה חשבו במערכת החינוך כי אין צורך ללמד ידע, כיוון שיש אינטרנט והכול נגיש באינטרנט. גישה זו התגלתה כשגוייה. אם אין לך ידע מספיק, הרבה פעמים לא תדעי מה לחפש באינטרנט, או כיצד לאתר את המידע בצורה אפקטיבית, או שתפרשי אותו בצורה פשטנית מדי.

אני מסכים כי אדם עם פחות ידע אינו בהכרח יותר טיפש, אך הוא לא בהכרח גם יותר אינטליגנטי. בכלל, אני נגד התנשאות, גם זו של אינטלקטואלים וגם כמו זו של מי שהביעה את דעתה ביוטיוב כלפי אנשי אקדמיה.

pynokyo

New member
אני מצאתי את הסרטונים מעניינים

אם כי לא בהכרח מוכיחים כלום.
גם המדע אינו נותן את התשובות להכל - וגם התשובות שהוא נותן מתגלות לאחר שנים כשגויות.
על פי המדע - המפץ הגדול החל בהתפוצצות אדירה של אנרגיה - כלומר, אנרגיה קדמה לכל חומר מוצק.
העובדה שהגוף שלנו במצבו הפיסי מרגיש כמוצק אינו אומר שהוא מוצק לגמרי - ידוע שגופנו עשוי מכ- 65% מים.
האם זה אומר משהו לגבי התודעה? לא.
האם המדע יודע הכל על התודעה או על המוח? לא.
האם כל מה שאינו נתפס בהיגיון שלנו אינו קיים? לא.
האם כל מה שנגלה לעין או למדע הוא חזות הכל? לא
כמו שיש גלי אור שונים, ותדרי רדיו שונים - ישנה אפשרות שהתודעה שלנו היא סוג של תדר שמתקיים גם לאחר המוות - אולי.

uzi2

Active member
לגבי זה שהמדע לא עונה על כל השאלות

לא מאמין שתמצא פה מחלוקת.
גם לא לגבי השאלה "האם המדע יכול לענות על כל השאלות". תמצא פה הסכמה, לפחות בקרב אלו שעסקו ממש במדע (לא מדבר על "מדענים" מטעם עצמם שלא מבינים את השיטה המדעית).
גם יש להבדיל בין המדע, ובין מדענים. מדענים הם בני אדם, וכבני אדם הם גם טועים.
המדע מאפשר לפעמים לברור ולבדוק נכונות. לא תמיד יש תשובות ברורות, וכשאין יש אמונות. גם למדענים. אבל השיטה המדעית טובה.
המדע (למעט המתמטיקה אולי) מתיימר להיות אמפירי. פיסיקה לא מתיימרת ליותר מאשר ניבוי חוקים שלפיהם דברים מתרחשים, וגם זה תחת מגבלות.
פילוסופים לפעמים טוענים שתורת היחסות הכללית של איינשטיין הפריכה את תורת הכבידה הקלסית. מנקודת מבט של פיסיקאי - בדיוק להיפך. ניתן לקבל את תורת הכבידה הקלסית, בקירוב שבו היא הוכחה, כתוצאה מתורת היחסות הכללית. כנ"ל לגבי הרבה הפרכות אחרות.
יש הרבה דעות בתחומי המדע. אבל לשיטה המדעית יש כלים לקבוע מה הוכח, מה הופרך ומה לא זה ולא זה, ועד לאיזו רמת דיוק ובאלו תנאים. כל השאר דעות.
לגבי הטענה שאולי התודעה שלנו היא סוג של תדר.
תדר הוא גודל פיסיקלי. בדיוק כמו אורך. האם אפשר לטעון שהתודעה שלנו היא סוג של אורך? גדלים פיסיקליים הם תכונות של מהות - לא המהות.
בדיוק כמו שאולי נגלה שק"ג בננות עולה 5 ש"ח במקום מסוים, אבל לא נגלה שק"ג בננות הוא 5 ש"ח. (גודל שהוא תכונה של מהות אבל הוא לא המהות). אנרגיה בדיוק כמו תדר, זו תכונה של המהות. החומר במובן שמקובל כיום, לא היה קיים בעת המפץ הגדול, על פי מודל המפץ הגדול, אבל היה מה שנשא את האנרגיה הזאת. לא ממש יודעים את תכונותיו, ולא נדע עד שיהיה לנו מודל איחוד כוחות מבוסס ושלם.

בכל מקרה, אני מעדיף להכריז שאני לא יודע, מאשר להשתמש בכלים לא אמינים כדי לגבש את דעותי. כך למשל גם לגבי האספקט הסובייקטיבי חוויתי של התודעה.

השיטה המדעית הביאה לבניית מגדל תובנות בין אלפי נדבכים שכל אחד מהם מבוסס על נכונות קודמיו, ושבקצהו העליון של מגדל התובנות יצרנו כלים שמאפשרים לנו לתכנן ולבנות סמרטפונים שאין מחלוקת על כך שהם עובדים. ברגע שעוזבים את השיטה המדעית, לא ראיתי מגדל בין יותר מכמה נדבכים בודדים שאין מחלוקת על תקפות השורה האחרונה שלו.

רוב הזמן נח

Well-known member
אתה לא יודע מה הם דברים חיים

המדע לא יודע מה זה דבר חי. הוא רק יודע לחקור כל מיני תהליכים שמתרחשים בתא חי.
&nbsp
אבל אם יתנו לו רכיבים מתים שממנו עשוי תא חי (החיים עשויים מרכיבים לא אורגניים), הוא לא ידע להרכיב אותם לתא חי ומתפקד.
&nbsp
לכן עד שלא ידעו מה הם החיים, אי אפשר לדעת מה קורה שהם מסתיימים.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

למעלה