אל תיקחי את זה באופן אישי
אני חושב שאת באה ומציגה קביעה, שלטענתך היא לא הנחה, ולפיה יש כל-כך הרבה ספורטאים מסוממים וביניהם אלו שניצחו את טומרקין. את פחות או יותר מציגה את העמדה שלך בנושא באמצעות קישור לכתבה בודדת, וכשעולות שאלות לגבי הכתבה אז את אומרת ש"לא את כתבת אותה". השאלה היא לא אם כתבת אותה, אלא במידה והכתבה הזאת משקפת את העמדה שלך לגבי טוהר המשחקים, אני חושב שאת צריכה לגבש דעה שתוכל להתמודד עם ביקורת כלפי הכתבה הזאת, או לחילופין כלפי ההנחה/קביעה שלך לגבי הסימום בספורט.
את באת ואמרת שסביר להניח שהשיאנים שניצחו את טומרקין משתמשים בסמים, ואז ציטטת אדם שאומר שכל המשתתפים בגמרים מסוממים. אלו עמדות מאוד חד משמעיות וגם לא כל-כך נפוצות, כך שאני חושב שאת צריכה איזושהי השקפה מגובשת בנושא מעבר למתן לינק לכתבה. השקפה מגובשת לא רק כדי לענות על השאלות שלי, אלא בעיקר בשביל עצמך.
בתגובה למה שאמרת:
1. זה לא מסתדר מספרית. בכל גמר אמור להיפסל בבדיקת סמים אדם אחד בממוצע. זה אומר שעל כל גמר שלא נתפס בו אף אחד, צריך להיות גמר בנתפסו בו שניים. אם יש 5 גמרים רצופים שלא נתפס בהם אף אחד, אז כדי שהסטטיסטיקה תתיישר צריך להיות גמר אחד שבו 5 נתפסים על סמים, או לחילופין 5 גמרים רצופים בהם נתפסים שני ספורטאים וכו'. בקיצור- זה פשוט לא המצב.
אני חושב שאם נתייחס לטענה שהספורטאים הם לא רק האולימפיים אלא גם אלו ההישגיים שלא הצליחו להגיע לאולימפיאדה, זה שומט עוד יותר את ההשקפה שמתוארת בכתבה. הרי הסמים האלו משפרי ביצועים, כך שעל פניו אם 10% מהספורטאים בכללי משתמשים בו, אמורים להיות מעל 10% ספורטאים אולימפיים מסוממים. כי הרי האולימפיים הם הכי טובים, וכדי להיות הכי טובים הם צריכים להשתמש בסמים. כל זאת עפ"י התפיסה שאת מתארת, שזאת תפיסה שהיא לא נכונה מבחינה מספרית.
אפשר להסביר את זה מתוך הערכה שלדוגמה, רק אחד מכל 30 ספורטאים מסוממים אכן נתפס. אבל זה כבר סותר את הנתונים שנמסרו בכתבה.
3. קשה לי לקבל גם לקבל את הטענה שכל הספורטאים בגמרים של האתלטיקה מסוממים. אם זה נכון, אז איך את מסבירה את חוסר היכולת לשבור שיאי עולם שנקבעו לפני 20 ו-25 שנה, ע"י ספורטאיות שבודאות היו מסוממות? הרי המדע הולך קדימה ולא אחורה, ועל פניו אם הייתה ספורטאית שהשתמשה בסם מסוים לפני 20 שנה וקבעה שיא עולם, אז הספורטאית שמשתמשת בסמים החדשניים אמורה לשבור את שיא העולם של קודמתה בקלות. במציאות זה לא ממש קורה, ועדיין יש תוצאות של סין ומזרח גרמניה שמחזיקות מעמד הרבה יותר מדי שנים, אם תצאי מנקודת הנחה שגם היום כולן מסוממות.
אל תביני אותי לא נכון- אני לא תמים ומשוכנע שיש סמים בספורט. מצד שני "לפטור" את העובדה ש-6 שחיינים שחו מהר יותר מטומרקין באמירה של "בטח הם מסוממים", היא אמירה די ריקה מתוכן. אני מאמין בחשיבה אנליטית ופחות בניסים, לכן כשאני רואה שמזרח גרמניה וסין פתאום נהיו אימפריות אתלטיקה למשך שנים בודדות ואז חזרו לבינוניות חלשה, אני מבין שיש לסמים חלק בכך. כשאני רואה אתלטית טובה שפתאום בגיל יחסית מבוגר היא מבצעת קפיצת מדרגה מטאורית ושוברת שיאי עולם שיחזיקו 50 שנה, אני מאמין שלסמים יש חלק בכך. כשאני רואה את הפריצה המטאורית של האצנים הג'מאייקנים שלפתע בשנים האחרונות ראינו כבר כמה פודיומים של 1-2-3 ג'מאייקה, אני מאמין שלסמים יש חלק בכך. כשאני שומע על ספורטאי שמתאמן במקומות נידחים לחלוטין עם יכולת מוגבלת לבדוק את שגרת האימונים שלו, זה כבר מעורר אצלי חשד.
מצד שני כשאני מסתכל על הפודיום ב-200 מטר גב ורואה שני אמריקאים ויפני, שהראו התקדמות הדרגתית וטבעית בשנים האחרונות בהן יש להם את האדג' של שאר היריבים שלהם, אני לא רואה סיבה לחשוד. טומרקין הוא תותח והוא הגיע להישג אדיר, אלו שניצחו אותו הם תותחים קצת יותר.