האם יש ספר בתהליך תרגום?

וגם...

החזקת מצביעים למקומות בהם נמצא חומר לא חוקי, זה חוקי. אסור לך, למשל, להחזיק בפורום קובץ או תוכנה שיש עליהן זכויות יוצרים (נגיד קובץ MP3, או סרט כלשהו). לעומת זאת, אם קובץ כזה נמצא במקום אחר מותר לך לתת אליו קישור, אין בזה כל רע. וכך עובדים אתרים כמו ליונטוורק. הקבצים נמצאים בתוכנות שיתוף (קזאה, אי-מיול, ביט-טורנט) והאתר מחזיק אך ורק קישורים אליהם. יש לשי (בעל האתר) עו"ד יועץ, והאמיני לי, שכל התוכנות שם חוקיות, כל הכתוביות לסרטים נתרמו באופן חוקי לאתר, והקישורים לאי-מיול ולביט-טורנט אינם מכילים חומר בלתי חוקי, אלא קישורים לתוכנות שיתוף בלבד... ולפיכך חוקי. (לא היתי שמה פה שום דבר לא חוקי, ואת מוזמנת לבדוק שוב את ההודעה, ולגלות שהכנסתי אליה רק קישור לאתר ליונטוורק, שמחזיק קישורים ל P2P, וקישור להורדת ביט-טורנט, תוכנה חופשית).

כל תפוז מלא בקישורים, ולי מחקו!

כל הפורומים בתפוז מלאים בקישורים לאתר ליונטוורק, אתר חוקי, אגב, ולי מחקו הודעה כי היא הכילה קישור לאתר, בטענה שהאתר לא חוקי ומכיל קישורים להורדת סרטים. אז במקום זה הנה שלל הודעות מתפוז (שלא אני כתבתי) ושיאפשרו לכם להגיע לאתר בכל זאת: (כל אלה הודעות בפורומים שונים בתפוז, בהם ניתן אותו קישור שנתתי אני, והקישור נותר, כי הוא חוקי ותקין לחלוטין!) למשל כאן1 וכאן2 וכאן3 (קישורים לפורומים והודעות בתפוז הנם חוקיים, נכון?)

Death of Rats

New member
ממממ...

האתר ששמת למטה, לפי מה שאני ראיתי, היה מקושר למקורות להורדת סרטים. אולי לא בדקתי טוב אבל זה נראה לי מאוד גבולי, אז מחקתי. אין בעיה עם האתר להורדת ביטורנט. אותו הייתי משאירה. אבל אי אפשר למחוק ~חלק~ מהודעה, אז הייתי צריכה לבדוק את כולה. כן, קישורים לתפוז זה חוקי

Greebo

New member
לגבי ההורדות..

חוץ מהטקסט קוואסט של עולם הדיסק, אין אף מישחק שהוא חוקי להורדה... יש לי את 2 חוקי לגמרי... ואת נואר השגתי מחבר (עותק חוקי גם כן...עדיין יש לי את החוברת הענקית של המישחק..ניכתבה ע"י פראצ'ט...מצחיקה..) אני חושב שניתן לקנות אותו ב50 שקל מפריק אם מישהו מעוניין... או אופיס דיפו... (התחילו לשווק את זה בארץ שנתיים אחרי שזה יצא מחו"ל ><). הסיכויים למצוא את 1 או 2 חוקיים שואפים לאפס...את שלי קניתי לפני 4 שנים במיבצע של קנה 2 וקבל 1 חינם >.> וגם את זה אין כבר...

מממ! ../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif

האתר 'ליונטוורק', שכמו שצינתי קודם - אני מכירה את בעליו באופן אישי, הוא אתר חוקי ומוגן עם יועצים משפטיים. הוא מכיל קישורים לקבצי טורנט ולe-mule אבל אין שום סרט/שיר/יצירה שמצויה על שרתי האתר עצמו. בראש האתר כתוב במפורש: "האתר LioNetwork הוקם בדצמבר 2002 על מנת לקדם את נושא ''שיתוף הקבצים'' בארץ. האתר מתעדכן על בסיס יומיומי על מנת להביא אליכם מידע עדכני ושוטף על קבצים חדשים ברשת. כל הקישורים המופיעים כאן לתוכנת השיתוף eMule/Bittorrent אינם מאוחסנים על שרתינו. LioNetwork משמש רק כאינדקס של קישורים לתוכנת שיתוף קבצים זו. כמו כן קבצי הכתוביות המופיעים באתר נכתבו ותורגמו בידי צוות האתר או מבקריו בלבד. האחריות על תוכן הקישורים ועל כל נזק שייגרם כתוצאה משימוש בהם מוטלת על המשתמשים. עצם הגלישה באתר מהווה הסכמה לכתוב הנ"ל ומסירה בכך כל אחריות מהאתר וממנהליו!" ומכיוון שכך - האתר חוקי לגמרי, וקישורים אליו מצויים בכל רחבי תפוז, היות וכיום הוא האתר הגדול והטוב ביותר שמציע קישורים לסרטים. למה הכוונה? נניח הסרט "חגיגה בסנוקר" - קיים אצל 500 גולשים המשתמשים בתוכנת e-mule. האתר מציע קישור מסוג e2dk (קישור שמתאר את שם הקובץ, את הגודל שלו, התאריך ועוד כמה דברים) ואת, בעצם השימוש בתוכנת השיתוף גורמת לe-mule שלך לחפש מקורות לקובץ זה, והוא מוריד את הקובץ ממשתמשים אחרים. האתר, פרט למסירת תאור הקובץ, לא מכיל את הקובץ עצמו, אלא לכאורה - מביא לידיעתך - כי קיים כזה קובץ אצל משתמשים שמשתפים. ברמת העקרון המשתמשים המחזיקים בקבצים באופן בלתי חוקי, הם המבצעים את העבירה ולא האתר. מקווה שעכשיו הכל ברור יותר ואוכל להסביר לאנשים איך להוריד את הביטורנט (אגב, ההודעה השניה שלי שהיתה הסבר על מהו ביטורנט והשימוש בו, היתה אפילו יותר בסדר מהראשונה, ונמחקה כליל אף היא).

Rincewind

New member
זה לא משנה

הוא עדיין שולח יד בפעילות לא חוקית. זה כמו דפי זהב עם כתובות של באסטות של דיסקים צרובים.

נו?

דפי זהב שכזה יהיה חוקי לגמרי. שתבוא המשטרה ותסגור את הבאסטות. במקרה הזה, אי אפשר לסגור את הבאסטות כי זה באסטות שיתופיות. התוכנות (או הסרטים) יושבים על מחשבי משתמשים רבים, והאתר רק מורה לך על קיומו של קובץ שמחזיקים אותו משתמשים רבים. האמן לי, שאם כל המשתמשים ימחקו את הקובץ, ישאר המדריך הזה חסר ערך- אתה תלחץ על הקישור ל EMULE או לביטורנט, התוכנה תחפש למי יש את הקבצים, ולא תמצא. אבל התוכנה מוצאת, ולרבים יש את החומר הלא חוקי, ומדריך שכזה הוא חוקי ותקין. ובטח שהפנייתי למדריך שכזה היא תקינה.

מ א ג ר ט

New member
דוגמאות?

אם אני מוכרת דיסקים צרובים, מרוויחה 100 שקל, וקונה בהם חצאית חדשה בפוקס- אי אפשר להגיד שהחצאית המהממת לא חוקית, וגם אי אפשר להגיד שהקניה לא חוקית, אבל בהחלט כל העסק לא חוקי. דוגמא אחרת-הפעם עם חולצת פסים מTNT (חייבת לגוון). אם מישהו מזייף שטרות של חמישים, קונה חולצת פסים בTNT (ב100 שקל), ואז מוכר אותה לחבר שלו ב99 שקל. החולצה החוקית נמכרה לחבר החוקי בכסף ובצורה חוקית אבל... בקיצר, יש מבין?

לא מסכימה איתך...

זיוף כסף הוא דבר עבירה. מי שמזייף כספים, עובר עבירה, מי שמשתמש בכספים אלה עובר עבירה וכיוב'. למעט מאד אנשים כאן בפורום יש את 'חלונות' (מערכת ההפעלה) בצורה חוקית. את יודעת מה? אני לא מכירה אישית אנשים שרכשו את 'חלונות XP' (לי יש את 'חלונות 98' מקורי, אגב). בואי נגיד שכולנו חבר'ה, ומישהו אחד השיג את הדיסק המקורי, ושכפל לו עותק, ומישהו שכפל ממנו, ומישהו שכפל ממנו, וככה לכל אנשי הפורום יש את 'חלונות XP' המשוכפל. למעשה, לכולנו יש תוכנה לא חוקית. עכשיו מגיע אדם נוסף (שאולי יש ואולי אין לו את 'חלונות XP') ובונה אתר ובאתר הוא כותב "לכל המעוניינים לדעת, 'חלונות XP' מסתובב לו בשטח אצל משתמשים רבים באופן בלתי חוקי". האם בעצם הפרסום הזה הוא מבצע דבר עבירה? ובואי נתקדם צעד אחד קדימה. אנחנו כולנו משתמשים בתוכנת שיתוף. שיהיה קזאה, שיהיה שראזה, שיהיה אימיול, ביטורנט, סול-סיק... כל דבר. אז מישהו השיג את 'חלונות XP', שם אותו על תוכנת השיתוף שלנו, וכווולנו, משתמשי הפורום, הורדנו. כעת לכולנו יש 'חלונות XP' על המחשב בשיתוף. הפאם, מגיע אדם נוסף, ושם באתר שלו הודעה שאומרת "יש בתוכנת השיתוף הזו והזו אנשים עם 'חלונות XP' משוכפל". בעצם, ההודעה היא בפורמט מסוים (פורמט של תוכנת השיתוף שלנו) - מעין תיאור, כמו קובץ e2dk או .torrent וכיוב'. במקרה כזה - מי שמחזיק בביתו את התוכנה הלא חוקית - הוא מבצע העבירה (והרי אסור להחזיק תוכנה בלתי חוקית שיש עליה זכויות יוצרים). שימי לב ש: * תוכנות השיתוף - חוקיות (הן מאפשרות לנו לשתף קבצים, וכביכול יתכן שכולנו משתפים רק את כתבינו, או תוכניות מעשי-ידינו). * האתר שמוסר את התיאור, שיש אנשים שמחזיקים את התוכנות באופן בלתי חוקי והם נמצאים בתוכנת שיתוף כזו וכזו, הוא אתר חוקי. למעשה, אפשר להשתמש במידע על מנת להתחקות אחרי האנשים המחזיקים את התוכנה הבלתי חוקית - להכנס לתוכנת השיתוף, לתת לה לסרוק למי יש את התוכנה הלא חוקית, ולפי ה IP לזהות את המשתמשים. ולכן האתרים שמפנים לתוכנות השיתוף הם חוקיים לגמרי. נכון - ה"עסקה כולה" לא חוקית - אבל זה מה שאת עושה. השימוש שאת עושה באתר כמו 'ליונטוורק', שבעזרתו את נכנסת לתוכנת שיתוף ומורידה קבצים ותוכנות באופן בלתי חוקי -> הוא המעשה הלא חוקי. וכך אולי "כל העסק לא חוקי". אל תכנסי לתוכנות שיתוף ולאתרים כאלה, אל תחזיקי קבצים לא חוקיים. אגב, גם קבצי הטקסט וה-WORD של ספרי דיסק-וורלד מהווים הפרת זכויות יוצרים ואינם חוקיים.

מ א ג ר ט

New member
ממממ...

יש לי XP מקורי, או כל תוכנה אחרת מקורית, מעולם לא קניתי דיסק צרוב או צרבתי מחברים (אפילו שאני משאילה לחברה דיסק אני מזהירה אותה שלא תצרוב). אני צריכה לעשות עבודה עם חברה, שגם לה יש עקרונות כמו שלי, ואני לא העברתי לה עדיין את המוסיקה, כי אנחנו לא רוצות לצרוב או לעשות משהו שלא יהיה חוקי בעליל. אתר הוא חוקי אם אתה אומר "לאנשים בארץ יש תוכנות לא חוקיות" אבל הוא לא חוקי כאשר אתה כותב "למשה שגר בכתובת שדרות.... יש תוכנה לא חוקית, ואתם מוזמנים להעתיק אותה ממנו".

Rincewind

New member
זה היה ארוך...

ולמרות שקראתי הכל, והבנתי מה כוונתך, אני עדיין חושב שלפרסם קישורים לגניבה של סרטים ומשחקים ולקרוא לעצמך חוקי זה מלוכלך.

מ א ג ר ט

New member
אה, עכשיו יש לי משהו טוב:

פרסומת לסמים- חוקי או לא חוןקי? עובדה שאסור לשים פרסומות לסיגריות בכל מיני מקומות. האם פרסומת היא חוקית אפילו שהיא מפפרסמת סמים ושאר דברים לא חוקיים שכאלו.

ויימס

New member
אה, כן, והוא לא ערפד...

הוא בעל הסטקייה הזאת שדיבלר מנסה לפרסם כל הזמן. שאם הרגה.

למעלה