האם יש עילה לתביעה במקרה הבא:

e_anat

New member
האם יש עילה לתביעה במקרה הבא:

התחלתי לעבוד בחברה שהשלוחה אליה השתייכתי הייתה בתהליכי העברה לדרום הארץ. בראיון לא נאמר על זה דבר ולאחר שעבדתי שם שבועיים נודע לי דרך העובדים עמי. עד ההעברה עבדתי 10 חודשים (מתוכם 3 דרך כ"א). מאחר ואין באפשרותי לעבוד כה רחוק הוצע לי לאייש משרה לכחצי שנה עם אופציה לקבועה באזור מגוריי ובנוסף הייתי אמורה לחכות למשרה הזו כחודש ללא תשלום. יומיים לפני היציאה לחופשה ללא תשלום הודיעו לי כי המשרה לא רלוונטית לגביי מאחר ובוצעו שינויים במהות המשרה ועל כן לא אמשיך לעבוד בחברה ולמעשה אפוטר. האם יש עילה לתביעה נגד המעסיק בגלל ש: 1. בראיון לא הוזכר נושא ההעברה. 2. ביטול הסכם שבע"פ 3. מבחינתי שללתי הצעות עבודה אחרות ובעצם עכשיו אני "נזרקת" לשוק אבטלה גרוע מאשר מלפני 10 חודשים. כמו כן, איפה תובעים? עו"ד פרטי או בבית דין לעבודה? אודה לתשובה.

פיצויים עקב העתקת מקום העבודה

על פניו נשמע כי החברה את זכאית להתפטר ממקום העבודה ולהיות זכאית לפיצויים היות שמקום העבודה העתיק את מקום מושבו רחוק ממקום מגורייך. היות שטרם חלפה שנה ממועד העסקתך לכאורה את לא זכאית לפיצויים, אולם, בפסיקה נקבע לא אחת כי עובד שפוטר סמוך לסיום שנת העבודה הראשונה יהיה זכאי לפיצויים. תוכלי לטעות גם כמובן כי הוטעת- אולם טענה זו חלשה יחסית ליתר הטענות האחרות. המקום לתבוע הוא בבית הדין לעבודה רצוי לשלוח קודם לכן מכתב למעסיק ולנסות לסגור ת העניין בפשרה בכבוד רב קוב בני, עו"ד ברקוביץ 4 (מגדל המוזיאון) תל אביב 03-6935310; פקס 077-9240034 [email protected]

למעלה