האם יש פה מישהו שצודק בעינכם?!!

מסובכת

New member
האם יש פה מישהו שצודק בעינכם?!!

בוקר טוב לגולשים, אני חדשה בפורום הזה, אז אני מקווה שהגעתי למקום הנכון שבו אפשר יהיה לקבל תגובות מעניינות לבעיה שאותה אציין ואפרט בהמשך! אז ככה, לי יש בעיה אם בן-זוג שאיתו אני נמצאת שלוש שנים בערך, על מנת שתבינו את שני הצדדים - אני אפרט את הבעיה שלי ואחרך כך את שלו בצורה שבה אפשר יהיה להבין! אני! אני בת - 22 ויש לי בן-זוג 3 שנים. לפני שנתיים וחצי בערך - אני לא התייחסתי אליו בצורה שבה חברה הונגת להתנהג לחבר שלה. לפני שנתיים - היה לי קשה לראות אותו כמישהו שהוא - חבר שלי או משהו כזה, ואני לא רציתי להיות חייבת הסברים לאואתו אדם. כשאני אומרת - לא רציתי לתת הסברים, הכוונה הייתה - שאני לא נקשרתי לאותו אדם זה וחייתי את חיי לפי איך שאני רגילה לה ונוחה לי. אומנם היה לי מישהו, אבל כל ריב שיהיה לי עם אותו אדם זה - אני יצאתי להכיר בנים אחרים וקרה מה שקרה איתם. כפי שציינתי, אני לא הרגשתי שום דבר כלפי אותו חבר שאיתי - ואמרתי לו את זה. אמרתי לו: " אני לא יכולה להיות שלך לגמרי כי אין לי סיבה מיוחדת לזה". אבל הוא בשלו - לא קנה את זה. אני, כמה שהייתי גלוייה אליו - הוא ראה את הקשר אחר. אבל אני לעומתו - לא היה לי את הסיבה שלו יש - לא לבגוד ולהיות נאמנה! כמה פעמים אמרתי לו - שהוא רואה את הדרך שלו אחרת ממה שאני רואה, לכן שלא יצפה ממני למשהו שאני לא יכולה לתת לו כרגע - מהלב! היו הרבה פעמיים שאמרתי לו שעם הוא רוצה להכיר בנות שיכיר - אבל אני עדיין לא מרגישה צורך לנתק קשרים עם אנשים שאני מכירה ולהיות נאמנה (אני מטביעי בחורה ישרה ונאמנה כשצריך) לו לגמרי רק בגלל שהוא רוצה. שנתיים וחצי לא הייתי כמו שהוא רצה שאהיה ולא הבנתי אותו, והוא עכשיו מאשים אותי בבגידות ובזלזול. ואני שואלת, איפה פה היה הזלזול, בזה שהייתי כנה - ואמרתי לו שאני לא יכולה להיות נאמנה לך כשאני לא מרגישה את זה? או בבגידות שלי - שחזרתי ואמרתי לו - שאני לא יכולה להפסיק את הרצון להכיר אנשים רק בגלל שהוא רוצה? לכל אורך הדרך - אני הייתי כנה לחלוטין איתו - כך שהוא יכול היה לדעת מתי להמשעך את הקשר ומתי לא. ואני לעיתים קרובות מאוד אמרתי לו - שיתנתק ממני אם אני עושה לו עוול - אבל הוא בשלו - המשיך את הקשר במודע שאני לא יכולה לתת לו את היחס שהוא רוצה - כי אני לא הייתי מוכנה כפי שהוא היה מוכן לקשר שהוא רצה - ואני אמרתי לו את זה הרבה פעמים בין אם זה היה בריב או במצב אחר. ****** הוא!! הוא בן 28 וחצי. כפי שציינתי הוא הכיר אותי לפני 3 שנים. והוא לאורך כל הדרך נתן לי יחס יותר מדי טוב. הוא דאג לי והיה בסדר איתי. הוא טוען שכל פעם שהייתי מכירה בן אחר בזמן ריב שהיה בנינו ובכלל, מבחינותו זו הייתי בגידה לכל דבר ושלא אסלח לי על זה. הוא ציפה שאני אעריך אותו על כל מה שהוא עשה. אני אישית,לא רציתי לפעול לפי דרך הראייה שלו. כשאני מסבירה לו - שאם הייתי אם מישהו בזמן ריב - זה מפני שמבחינתי הריב היה סופי - אבל הוא רואה זאת אחרת לגמרי. אני לא הייתי מוכנה לזה ולא ציפתי למישהו שיאשים אותי במשהו שלא נעשה במכוון. אז בקיצור, אחרי חצי שני אני התבגרתי יותר והתאמתי את האופי שלי לשלו וכל דבר שאני עושה - אני עושה כי אני רוצה ולא בגלל שהוא ביקש. היום אני - התנצלתי בפניו על כל הדברים שהייתי מודעת על זה שלו היו בסדר (שבזמנו לא שמתי-לב מסיבותיי). היום - אני רואה את הקשר שלנו יותר באור חיובי ממה שראיתי לפני-כן, וכן התוודאתי על הטעויות שלי בפניו - ושהיום אני אתנהג כמו שצריך כי אני רוצה בזה! אבל הוא, אומנם סלח על הדברים שהוא בחר לסלוח - אבל לא מבין שהיום אני אדם שונה ולא קונה את מה שנקרא - "דף חדש" וטען שלא יסלח לי על הביגדות. פה אני נשארת חסרת כוח - ולא יודעת מה להגיד לו בשביל שידע שעשיתי את מה שעשיתי כי לא הייתי מוכנה למה שהוא רצה לפני - שנתיים וחצי, והיום דווקא, אני כן רואה את זה בעין אחרת כמו שהוא רצה שאראה לאחר שהתבגרתי אם הזמן. אני לא יודעת מה לעשות, בשבילי זו דילמה קשה - ואני מקווה שיהיו אנשים שינסו להבין את שני הצדדים ויתנו עיצה שיכולה לעזור לי ולו להבין מי טעה פה!!! תודה מראש מתוסבכת * סליחה על האורך של מכתב זה!!!

Vdrums

New member
לא הבנתי איך את קוראת לו חבר

שלך והוא קורא לך חברה שלו. מה אתם בכלל עושים ביחד??? בשביל מה את בכלל נמצאת איתו? לדעתי הבחור טיפש ועיוור מאיזושהי סיבה. את לא מעוניינת בו כמו שהוא בך ולמרות זה הוא לא מוותר. את במקום לחתוך אחת ולתמיד לא ממש מתאמצת. לא הייתי קורא לזה קשר. אנשים מוזרים.

magenta73

New member
סיפורים פה...

בגדול אף אחד לא צודק ואף אחד לא טועה. ויותר בגדול הוא לא היה שום דבר חוץ מיותר מבסדר איתך, ואת, אמנם נתת לזה שמות יפים והסתתרת מאחורי "כנות", אבל עדיין, היית עם אחרים. משמע, בגדת. אם את באמת רוצה אותו ובאמת התבגרת ואת באמת רואה את הקשר הזה באור חיובי, אין לך ברירה אלא לתת לו את מה שהוא רוצה. לצאת קצת מהגאווה שלך, להודות שלא היית בסדר, גם אם את חושבת שהיית בסדר, להראות לו, פיזית, לא רק מילולית, שאת שם בשבילו ושכשיו את "תתנהגי כמו שצריך". את לא אדם שונה, לא תהיי אדם שונה עד שתביני, לחלוטין, מה הוא עבר בכמה שנים האלה. ושוב, הכנות הזאת שלך היא לא תירוץ לכלום. מעבר לזה שכוונות הן יפות, אבל העולם מריע למעשים, לא למחשבות. ועכשיו, לגבי הבחור. יש לו שתי ברירות. או לסלוח לך ולתת צ'אנס לדף חדש, או לא לסלוח, אבל לצאת מהקשר הזה. אי אפשר להיות בקשר עם משהו שלא בוטחים בו. לא פייר לשני הצדדים.

במקום לענות ישירות......

כי קצת נשבר לי הז'.... לחזור על עצמי... אני אספר לכם סיפור קצר, ו"משעשע" עליק.... חברה שהאקס שלה בהיותם עדיין נשואים, בגד בה על ימין ועל שמאל אממה....הוא כל פעם היה "מבקש ממנה רשות לעשות זאת" היא כל פעם היתה אומרת לו שהוא בן-אדם מבוגר והוא יחליט בעצמו ושזה פוגע בה.....והוא עשה את שלו. ואז יום בהיר היא "החזירה" לו והסתירה קצת זמן עד שיצא הגורל והוא גילה.... היא הודתה ואז הטענה שלו היתה שהוא לפחות לא שיקר והסתיר...... אתם מבינים........ובסוף הסיבה העיקרית שהם התגרשו בגללה היתה עצם העובדה שאין אימון ביניהם לטענתו.......קולטים ....... חה חה חה למות מזה!

magenta73

New member
מאוד מצחיק...

צחוק הגורל כמעט. אבל למה היא הסתירה באמת? מעבר לזה, למה היא נשארה שם כ"כ הרבה זמן... אם הוא חי לו בסרט של זוגיות פתוחה... סבבה. רצוי שידע שזה משני הכיוונים. טוב. בכל מקרה לא בוכים על חלב שנשפך, בטח לא על חלב חמוץ...

עזבי ....זה סרט בפני עצמו......

היא הסתירה כי היא זכרה עד כמה פגע בה ה"וידואי הריגה" שלו. ברוך השם שזה נגמר כבר

לא חשובת שיש כאן צודק

ולא ברורה לי מערכת היחסים ביניכם. מה השתנה אצלו בחצי שנה האחרונה? הרי עד היום הוא היה איתך עם כל הבגידות. מה בדיוק הוא רוצה עכשיו?

אתיופית

New member
בשביל זה אני פה, לקבל עצה מניסיונות

שאלת אותי - מה השתנה אצלו בחצי השנה האחרונה, אז אגיד לך שבשנה הזו - הוא סוף סוף קלט שהוא צריך להכיר בחורה אחרת ומתוך זה ללמוד ולדעת מהניסיונות של כשלון - מה מתאים לו ומה לא. ובחצי השנה הזו - אני גדלתי והשכלתי בראש והבנתי שהיו דברים שלא התייחסתי אליכם טוב. אני טעיתי וגם למדתי להגיד - סליחה על אותם דברים אלו, והוא כפי שציינתי, לא יודעת איך לציין זאת, הוא מרגיש כאילו היום אני זו שצריכה להרגיש את מה שהוא הרגיש בשנתיים וחצי שעברו! מה שניתן להבין מהתבטאות שלו זה - רוצה ללמד אותי לקח. אני יודעת שבאותם הימים שבאתי אליו וציינתי - שאני לא רואה אותו חבר - הוא יכל היה לחתוך את הקשר ושום דבר לא היה קורה. בכל אופן, זה מה שאני חושבת ודרך זה אפשר היה לחסוך הרבה דברים, הוא היה מתלמד אצל בנות אחרות (הוא לא מנוסה בבנות ולא היה אם הרבה חברות בחיו, הוא גדל בחברה סגורה, ואני לא) ולדעתי היה מבין אחרת ממה שהוא עכשיו - כל זה לדעתי!!

Vdrums

New member
תחליטי אם את רוצה להיות איתו בכלל.

וגם תחליטי על הניק שאת משתמשת בו. שגם אנחנו לא נהיה מתוסבכים...

מסובכת

New member
נראה שאתה מנסה להעלות חיוך בשפתיים.

בכל מקרה, נראה לי שאשאר על הניק הזה עד שהתסבוכת תעלם או תרד קצת!!

מסובכת

New member
אגב, כדי לא לבלבל בדמויות...

מתוסבכת = אתיופית! מקווה שלא בלבלתי אף-אחד, וכלי תקווה שהיו אנשים שיתנו לי עצה בשביל לראות לו - שהוא עושה טעות שהוא מתנהג ככה. זכותו כן, אבל ברגע שמישהו אומר סליחה ויודע שעשה טעות ומתנצל על זה בכנות, אני יודעת שיש מקום לסליחה ולפתיחת דף חדש כשמשהו טועה!!

magenta73

New member
רגע רגע רגע

את רוצה שאנחנו נתן לך עצה להראות לו שהוא טועה ואת צודקת? זה שהתנהגת ככה, כמו שהתנהגת, למרות שהיית "כנה"... זה בסדר? ועכשיו שהוא סוף סוף תפס שכל והוא לא מוכן לסלוח, עכשיו הוא לא בסדר? אל תתחבאי מאחורי הכנות שלך. כאילו היא מי ומה שתציל אותך מ"עונש" או מלקבל מה שמגיע לך. תסתכלי מעבר. תראי איך פגעת בו, יחד עם ה"כנות" שלך, שלמעשה רק שירתה אותך בלצאת בסדר. (אני? אני הייתי בסדר, הייתי לפחות כנה). לפעמים, לא משנה כמה אדם מבקש סליחה. יש דברים שלא שוכחים ולא סולחים עליהם. תקבלי את זה, תקבלי את האחריות על הדברים שעשית ותעזבי את הבחור המסכן הזה בשקט!

מסובכת

New member
את נותנת רושם שאת כועסת עליי משום מ

אני מסכימה איתך שהדברים אמורים להיות ככה - לפי מה שציינת - אני אשמה או משהו כזה. אבל תביני, אם כל מה שנקרא כנות...אני אמרתי לו - במפורש אני לא רוצה אותו ושיתנתק ממני לחליטין ויכיר מישהי טובה יותר ממני - כי מגיע לו!!!! עכשיו - מי נראה לך באמת אשם בדרך שבה הוא המשיך??? תשמעי, אני יודעת שלפי מה שציינתי לפי כן, נדמה היה לך שהכל ברור, אבל יכולים להיות דברים אחרים ששכחתי. הרבה דברים נכונים פה, אבל...איך להגיד זאת בצורה שנוגעת לכולם; אני כרגע כמו אישהו שנגמל מסמים או מאלכוהל, ולפני כן הוא עשה ופגע באנשים. למרות שאני הייתי ברורה לו להלוטין ויכל היה לדעת אם איזו בחורה הוא נמצא - אני לא הכרחתי אותו להיות איתי - באמת שלא. אני יודעת שכל זה נשמע מבלבל ולא בוגר, אבל מה לעשות - יש לי בעיה ואני פה על מנת לקבל עזרה. ואני מקווה שיהיו אנשים שיתנו לי את העצה שלהם, כי מה אני בעצם עושה, אני פה ומטרה להציג לו ( לאחר כל התגובות) שפה טעינו שנינו ובמיוחד הוא שלא הניח לי כשרציתי והוא סבל מהבחירה שלו. וכעת,שאני מבינה שהיו דברים שטעיתי בהם, במיוחד בהתנהגות שלי ומבקשת סליחה על זה, אז בן אדם לא יסלח? אנשים טועים בשביל שלאחר-מכן יחכמו מהלקח, וזה מה שקרה לי - למדתי את הלקח ולא אעשה את מה שהייתי עושה לו לפני שנתיים בחצי! מקווה שעכשיו ברור לך - ושאני ממש לא רוצה להיות צודקת!!

magenta73

New member
זה היה ברור לי מההתחלה (כמעט)

ואני אצטט: "כי מה אני בעצם עושה, אני פה ומטרה להציג לו ( לאחר כל התגובות) שפה טעינו שנינו ובמיוחד הוא שלא הניח לי כשרציתי והוא סבל מהבחירה שלו." נכון שהוא אדם עצמאי ואחראי על הפעולות שלו. אבל, גם את, את גם צריכה להיות אחראית על פעולות הגומלין שסוף-סוף את מקבלת עקב ההתנהגות שלך. ו... סליחה, אני אחדד> במיוחד הוא טעה? זה נקרא לבקש סליחה מכל הלב??? לא נראה לי. נראה לי ש"למדת את הלקח" רק אחרי שקלטת שמאוד יכול להיות שהוא יעזוב אותך. שסוף סוף הוא לא מוכן לקבל את ההתנהגות שלך, שסליחה, אבל את עדיין לא מוכנה לקחת עליה אחריות (אדם שנגמל מסמים או מאלכוהול? נו באמת...כאילו שזאת לא היתה בחירה חופשית שלך). יש לבקש ויש לעשות. ואני לא כועסת עליך, אני פשוט לא מוכנה להיכנס למשחק הזה שלך ולהראות שהוא לא צודק או שהוא לא בסדר, כי זה מה שאת מבקשת, ואת זה את לא תקבלי, כי מבחינתי, וממה שאני רואה ממה שכתוב, לא מגיע לך.

מסובכת

New member
בואי אבהיר לך משהו....

לא רוצה ממש שזה יהיה וויכוח על זה, אני רוצה להבהיר לך משהו: את, תשימי את עצמך לרגע לנעליים שלי או של מי שתרצי, ותנסי להבין את התמונה בעין שתוכלי לראות ולהבין - בהיגיון אבל. מה שאני בעצם רוצה לומר לך - זה שבאותם הימים שהתנהגתי ככה - אני בכלל לא הבתי את הבן אדם שאיתי ולא מצאתי דרך להיקשר אליו. מה גם שבכל יום אני אומרת לו - שיפריד ממני עד שנמאס לי להגיד את זה ונהלתי את חיי - מבלי לספור אותו. אז עכשיו, איך את יכולה להיות אם בן-אדם שלא אהבת והוא מצפה ממך להתנהג אליו כפי שהוא מתנהג אליך, הוא מתנהג ככה כי הוא רוצה אותך, ורצה להיות איתך במערכת יחסים, אבל את לא יכולה - כי את לא אוהבת? ועכשיו, אולי תביני שהצד השני עשה את מה שעשה רק בשביל להרחיק את הצד השני ממנו (זה מה שעשיתי), אני כל היום הייתי עסוקה ולהרחיק אותו, ומכיוון ולא שם לב אליי - למה שאני אומרת, אז פעלתי במעשים, זה לא נראה היגיוני, איך מישהו יכול להמשיך אם מישהי אומרת לו - שהיא לא רוצה אותו ושהוא ילך להכיר מישהי אחרת??? לי זה כבר נהייה לי הרגל שכבר לא ידעתי דרך אחרת בשביל להרחיק אותו ממני, והוא התנהג כמו שהוא התנהג. ככל שהוא לא הבין את מה שרציתי שיבין ( בין במעשים או במילים) אז גרם לי להתעלם ממנו ולא להתחשב ורגשות שלו!! אז עכשיו - שאדם משתנה מטפנית מסויימת והבין את מה שעשה ורוצה להיות קשוב לאותו אדם שפגע בו - לא יבין את מה שהיא עברה?? **** בכל מקרה, אני מסכימה אם מה שציינת - שלא תחשבי שאני מנסה להצדיק את עצמי שוב!

למעלה