האם יש שלבי ביניים בין קוף לאדם?

צודק, לא הייתי ברור - הכוונה היתה מבחינה גנטית.

אחוז הגנום המשותף לאדם ולשימפנזה גבוה מאחוז הגנום המשותף לגורילה ולשימפנזה.
חוץ מזה, לא כתבתי שהאדם קרוב יותר לשימפנזה מאשר לאוראנג-אוטן, כך שהמאמר שהבאת כלל לא סותר את מה שאמרתי.

SomeWeirdGuy

New member
האדם הקדמון?

למרות שטכנית זה כבר נחשב "אדם" אבל הם די שלב ביניים. אם אתה מתכוון לשלב ביניים בין קופים לאדם הקדמון.. כנראה שכן, זה לא שינוי שנעשה ביום, חודש, שנה וגם לא ב100 שנה. זה תהליך ארוך והשינויים נעשים לאט לאט, צריך הפרש של אלפי שנים כדי לשים לב להבדלים.

hnc

New member
ו-kaker8880 הזה ששואל

שהוא גם שפיפון ים סינגפורי כתב את זה:
[URL]http://www.tapuz.co.il/forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=570&MessageId=179575189[/URL]
מצחיק לא?

Gidi Shemer

New member
hnc

אני מבין שאתם נהנים מדו-שיח (או רב-שיח) מהנה בפורום אתאיזם, כולל קללות בסגנון כיתה ד׳. אל לי להפריע לכם, אבל בבקשה תשמור על איכות הדיון בפורום הזה.
יש פה שאלה רלבנטית. אם אתה רוצה להביע הסתייגות או דיעה מדעית כזו או אחרת זה אחלה, אבל בבקשה אל תדרדר את הדיון למחוזות שלא מתאימים לפה.

hnc

New member
מה כתבתי שלא מתאים לפורום המהולל הזה?

ומה כתבתי שנחשב לדרדור של הדיון כאן?

Gidi Shemer

New member
תקרא שנית את ההודעה שאליה קישרת

״טמטומון״ אולי יתן לך רמז למה שהתכוונתי. ״מצחיק, לא?״ גם יסביר את הנסיון לצחוק על ההודעה של אותו בחור ואפילו עכשיו ה״מהולל״ שבחרת להשתמש בו מנסה להגחיך את מה שכתבתי לך.
חבל, אני באמת לא מנסה לעקוץ או לרדת עליך, אלא רק למנוע התדרדרות של דיון.

hnc

New member
טמטומון נכתב בפורום אתאיזם.

ולגבי ה"מצחיק לא?" מה הבעיה עם זה? גם לשאול "מצחיק לא" זה מדרדר את הדיון פה בפורום שלכם?
ואם אני כבר כאן, האם כבר הגעתם כאן לתשובה מדוע בכלל יש את החיים?

Gidi Shemer

New member
ועכשיו לעניין

היות ולא עניתי על השאלה המקורית ששאלת, אז ראוי שאשיב עליה.
בהתייחס לשאלה שלך (״מצחיק, לא?״), לעניות דעתי זה לא מצחיק. ההתרשמות האישית שלי משתי התשובות שאותן ציטטת היא שהוא אכן ענה לך אותו דבר בשני מקומות שונים.
לא יודע אם מדובר באותו אחד שפתח את השרשור פה ולא מכיר את הבחור באופן אישי, אבל באופן כללי הוא צודק. אי אפשר לענות על השאלה של שלבי ביניים כי מדובר למעשה באותה משפחת על. לדעתי, אולי בשל אותה התנצחות בינכם ואולי לא, פספסת את הנקודה בשתי ההודעות שאותן ציטטת פה. בשתי ההודעות הוא ציין ששלבי ביניים פשוט לא רלבנטיים למקרה הזה.

hnc

New member
וזה נקרא אצלך לעניין?

ואיך זה נראה לך אותו דבר לא בדיוק הבנתי.
קודם הוא כותב:"אין שלב ביניים בין קוף לאדם"
ואח"כ הוא כותב:"לא שאין שלבי ביניים בין קופים קדומים יותר לבינינו"
וזה אצלך אותו הדבר?
שמע,אני מפחד לומר מה דעתי בפורום העדין הזה ולכן עדיף שאסיים כאן.

Gidi Shemer

New member
על המשפט האחרון אומר- רעיון מצויין

שיהיה אחלה יום (מה שמשאר ממנו) ושבוע טוב

deathcaster

New member
כדאי לך לפחד, הפורום הזה לא במה לקשקושי בריאתנות וגם

ככה נתתי לכל הבריאתנים בדיון זה מרחב פעולה יותר ממה שאני נוהג לתת בדרך כלל.
נהלי הפורום כתובים בעברית ברורה. קרא אותם.
אני לא אזהיר פעם נוספת.

[כנ"ל לפינוקי ול-CORRECTOR על שלל כינוייו]

אכן, זה אני. מצטער על ה "תרגיל"

אבל הרעיון היה לראות מה יענו אנשים לגבי השאלה הרלוונטית בלי קשר לזהות השואל, קצת כמו סמיות כפולה אם תרצו. בכל אופן, אני מתנצל על הזיהום שנסחב לכאן, זו לא היתה הכוונה.

למעלה