משתמש בעיקר בעבודה.
עקב הצורך לסנכרן מול שרת Exchange. התוכנה יכולה להשתמש בפרוטוקול WEB של Exchange כדי לתת סנכרון כמעת ברמה של Outlook מקורי. (הסיבה שאני לא משתמש ב-Outlook היא כי התמזל מזלי לעבוד על Ubuntu למשך מספר חודשים). החיסרון הוא שהפיצ'ר עובד לעט משום מה למורות שהשרת והמחשב באותה רשת פנימית. התוכנה מטפלת די טוב בעברית ואפילו אין צורך להתקין תוסף על מנת לשלוט בכיווני פסקה. הצלחתי גם להרכיב חתימה די מורכבת הכוללת תמונה עברית ואנגלית בלי יותר מידי מאמץ ובלי שתהיה בעיה אם כיווני טקסט משתנים. מה שמעצבן אותי במיוחד בתוכנה הזו, זה שמדי פעם, באופן אקראי לחלוטין, היא נתקעת לגמרי ודורשת סגירה בכוח. לפחות זה תקף לגבי הגרסה שמגיעה עם הפצת Ubuntu 9.04 אבל הדבר קורה לעתים נדירות ולא הצלחתי (וגם לא כ"כ טרחתי) למצוא את הסיבה. לא יצא לי להשתמש בשיתוף יומנים, אבל לפי האופציה שראיתי יש אפשרות להתחבר גם לתיקיות המשותפות בשרת Exchange למשל. שוב ברצוני להדגיש שלפי דעתי האישית התוכנה הזו טובה רק למי שמחפש תחליף Outlook ממש. בבית, אני מעדיך להשתמש ב-Thinderbird, אבלל אני לא משתמש בה לניהול יומן ואני גם מעדיף לא לנהל יומן או אנשי קשר דרך השרותים של Google. לעניין תקשורת עם טלפונים - זה נושא שמאוד משתנה בין סוגי המכשירים. למשל ידוע לי שמי שמשתמש במכשיר Windows Mobile יכול לסנכרן את המכשיר עם Evolution דרך תוסף שמגיעה אם SynCe מחליף קוד פתוח ל-ActiveSync של MS בה משתמשים ב-Windows. (אין לי מושג אם יש פתרון דומה למי שמריץ Evolution תחת Windows). מבחינת ידידותיות - לדעתי התוכנה בסדר גמור. מי שמסתדר עם Outlook בטוח יסתדר אתה, אבל כאמור מדובר בתוכנה גדולה אם הרבה הגדרות. כל הנכתב מסופר מנוקדת מבט של משתמש לינוקס נטו. מזה מספר חודשים לא יצא לי לגעת במכונה שמריצה Windows, אפילו לא במסגרת עבודתי.