האם כחלון הפעם יעשה שוב בכאילו?

ירידת מחיר בדירות הקטנות, עליית מחיר בדירות הגדולות

אם ההצעה תיושם (והיא לא תיושם), אזי המטרה של המשקיעים תהיה להישאר עם דירה אחת להשקעה, שתסב להם את מירב הרווח.

דירה שתסב להם את מירב הרווח (בשקלים ולא מבחינת תשואה) היא דירה גדולה שניתן להשכירה במחיר גבוה יותר וניתן גם לפצלה. דירה אחת קטנה להשקעה תסב להם רווח נמוך ולכן לא יהיה ביקוש לדירות כאלו לא ע"י משקיעים ולא ע"י מחפשי דירה למגורים שלא מחפשים סוג דירות כאלה.

לכן הדבר יגרום לירידת מחיר של הדירות הקטנות ועליית מחיר של הדירות גדולות.

השפעה נוספת תהיה של עלייה מואצת יותר של מחיר דירות בתל אביב שמסבות רווח משכירות גבוה יותר משאר אזורי הארץ (רווח בשקלים ולא מבחינת תשואה) וכן לאור היתרונות שבתל אביב של ביקוש חזק לדירות להשכרה ועליית ערך מתמדת ויציבה של ערך הדירות.

ערפל10

New member
האופרציה הנ"ל יקרה מדי

למכור, לשלם מס שבח, לקנות במחיר מופרז, לשלם מס רכישה גבוה. צריך לאהוב את הנדל"ן מאוד מאוד ע"מ לעשות כן. ואם כבר - זה לא נראה חכם להקנות ב-3 מיליון מה שעלה לפני עשור 0.9 (דירת 3 חדרים במרכז ת"א). מה בדיוק השתנה מאז מבחינת הכלכלה הריאלית? בשביל ההבטחות לתמ"א לשלם עוד מיליון? אם כבר, עדיף לחפש באיזור השרון הדרומי, שם עלה הרבה פחות. אם וכאשר הכל יקרוס שם זה אמור לספוג פחות.

dat nigga daz

New member
לפני שעה דיברתי עם עובד ממקור ראשון...

הסביר לי קצת על התכנית...
קודם כל לא בטוח שזה בכלל יעבור, אבל אם זה יעבור צפוי להיות בלאגן קצת בשוק

אז ככה, קודם כל במידה ויעבור קרוב ל- 100,000 דירות יהיו חייבות במיסוי (כולל הדירה הראשונה והשניה של אותו משקיע). הרוב הגדול של הדירות הללו הן בפריפריה, דירות שמושכרות ב- 1,500 עד 2,500
במצב כזה לא שווה יהיה להחזיק דירות אלו ומשקיעים ימכרו אותם ויעברו למרכז,
מצב כזה ייתן מצב שאדם עם 5 דירות נניח מוכר את הדירות וקונה רק 2 במרכז שיתנו לו את התשואה הטובה ביותר
זה מצב קצת בעייתי מכיוון שהוא אמנם יוריד מחירים בפריפריה, אבל יטיס למעלה את המחירים במרכז ובאזור גוש דן בכלל.

העניין הוא שהאוצר רוצה להתחיל ליישב את הפריפריה בנוסף למחיר למשתכן שיש שם, כי עד כה הניסיונות להזיז תושבים לפריפריה לא צולחים.

אישית בשבילי יהיו רגשות מעורבים אם חוק כזה יעבור, אמנם מצד אחד ערך הבתים שלי במרכז יעלה יטוס למעלה באופן מיידי, מצד שני אני לא אוכל לקנות דירה נוספת במחירים החדשים.

אתה כזה שקוף עם הפוזיציה שאתה ממציא תרחישים שיתאימו

באמת שהייתי יכול לכתוב מגילה שלמה שתסביר למה התרחישים שלך מופרכים.
במקום לקשקש תיאוריות שגם ככה לא תבין, אכתוב בפשטות:

הבנו כבר שאתה מתווך באזור המרכז...
הבנו כבר שאתה מחפש פראיירים חדשים לדחוף להם נכסים עם תשואה אפסית באזור המרכז..
הבנו כבר שאתה מפמפם את המרכז בכל הזדמנות מתוך אינטרס חסר מצפון.

אני כאן בשביל להסביר למי שלא מכיר אותך את הסכנה שבמילים שלך.

dat nigga daz

New member
התרחישים שאני מביא זו המציאות...

עובדה שכל מה שאמרתי כל השנים, אכן יתממש
ומה שאתה אומר - לא מתרחש

למי יותר הגיוני להקשיב ?
כולם כבר יודעים שאתה מדבר ממשאלות לב, ושאני מדבר ממציאות קיימת ונוכחית

בינתיים פראייר מי שהקשיב לך ולאנשים מסוג - הפסיד מאות אלפים ומיליוני שקלים שלעולם לא יחזרו אליו
אגב, כבר פיצית את כל המשפחות האלו ??

מסכנים הילדים שלהם... עכשיו גם הם יודעים : רק טיפשים מחכים

מה זה "אמרת כל השנים"? כמה "שנים" זה "כל השנים" האלה?

אני בערך 30 שנה בשוק הנדל"ן.
עברתי כבר הכל.
החל מעליות מטורפות, גרך התרסקויות שהרסו משפחות. דרך משבר המשכנתאות, ודרך המחסור האמיתי של דירות בשנות התשעים.
כל מי שמבין בנדל"ן, יודע שבשוק הזה יש גאות ושפל, עלויות וירידות.
זה ככה בישראל מאז שאני בשוק הנדל"ן, וגם היסטורית לפני שאני הייתי בשוק הזה.
וזה ככה בעולם.
רק בשנים האחרונות התפוצצו בכל העולם בועות שהמריאו לעליות של 50%... ספרד, יוון, אירלנד, איסלנד... ומוקדם יותר בארה"ב ובקנדה ובברזיל.. ויפן כבר 20 שנה בשפל כלכלי כתוצאה מהתפוצצות בועת הנדל"ן..
בכתבות של ה OECD מדברים על 117 בועות נדל"ן שהתפוצצו בשלושים שנה האחרונות.

אז עכשיו בוא ותספר לי..

למה שהבועה בישראל לא תתפוצץ?
מה כל כך מיוחד בישראל, שמחירי הבועה שלה עלו ב 100% בשמונה השנים האחרונות בלי שום מחסור, שהבועה לא תתפוצץ?

אז לטעון שאתה "תמיד" צודק כי אתה אומר לאנשים לקנות, כל זאת כאשר אתה נמצא בושק שורי כבר שמונה שנים, זה אולי חוכמה שבדיעבד.
כי החוכמה היא להבין שלא לעולם חוסן.
ומה שעולה, חייב לרדת.

אבל אתה מתווך, אז מה אתה כבר יכול להמליץ?

dat nigga daz

New member
אתה חי בעבר .. תתקדם !!

העובדות מדברות בעד עצמן :
מי שהקשיב לי - הרוויח בענק
מי שהקשיב לך - הפסיד את התחתונים (ובטח גם את אשתו והילדים..)

כיום המדינה צפופה מרמות מטורפות, ילודה גבוהה, הגירה מכל העולם של יהודים ושל זרים, לא נשאר שטח לבנות עליו, אין כמעט בניה, בונים רק לגובה, ולא כולם רוצים לגור שם, בגלל זה מחירי הבתים הפרטיים נאמדים במיליונים ועשרות מיליונים
כמו כן הממשלה חיה מנדלן, היא לא תוריד מחירים
וכוחות השוק בטוח לא יורידו כי הביקוש מטורף

כולם כיום יודעים ש: מי שחכם קונה , מי שמחכה מפסיד

אגב, משפט מטומטם כמו : מה שעולה, חייב לרדת,
מתאים אולי לרכבת הרים
לא חסר מוצרים שרק עולים

h a j b i

New member
לא יקרה

הכי רחוק שילכו זה כמו עם המס רכישה (20 אחוז הפך ל - 8 אחוז).
יטילו מס מינורי ולא משמעותי וגם אותו בקושי יאכפו.
&nbsp
חלק מהמס יגולגל לשוכרים. נכון שיש תחרות ויש שיש להם 2 דירות בלבד והן משכירות אחת אבל דווקא להם יותר קשה בתחרות ממשקיע מיומן עם כמה דירות.

למעלה