האם כל ההורים ככה??

האם כל ההורים ככה??

טוב, אני בת 17, הבעיה היא שאבא שלי חושב שאני בת 11!!!!!!!!!!!!!!!! אני אומרת לכם, הוא ממש היסטרי לגבי. אני בת הזקונים, והוא מתייחס אלי כאילו אני תינוקת. זה מתחיל בזה " עם מי את מתכתבת בצ'ט???" אני: חברות. הוא:" חברות, אני מסכים. אבל רק חברות. לא מרשה לך להתכתב עם בנים" הוא הקפיץ אותי לאנשהוא ובדרך הוא עוד פעם חידד לי כאילו לא שמעתי בפעם הראשונה : " לא רוצה לשמוע על בנים" כאילו, אבא?! אני בת 17! אני ממש מרגישה שהוא לא סומך עליי (ואני ממש לא ילדה שקשה לסמוך עליה.... כולם אומרים עליי שאני אחראית ונבונה).. ועם אמא שלי אי אפשר לדבר, היא מצדדת בו, וזה ממש מעציב אותי שאני לא יכולה לדבר איתה בפתיחות ובכנות ושאני צריכה להסתיר ממנה דברים.. והכל בגלל שיש בנות מטומטמות בנות 11 שקראתי עליהן בעיתון שנפגשות עם גברים, גם נשואים, שהכירו בצ'ט וזה מוביל למקרים של מעשים מגונים. אז בגלל האינפנטיליות האלה, אני סובלת! ויש לציין שגם עם בנים שלא מהרשת נאסר עליי לדבר... סתם רציתי להוציא מהלב, ולשפוך קצת. דווקא עזר.

BlackDevil

New member
עדיף לצאת עם בנים מאשר להיות לסבית

לגבי העיניין של המרד שבנאדם טיפש ציין- אל תעשי זאת. פשוט תשבי לשיחה עם ההורים ותסבירי להם שכל מערכת יחסים שתיהיה לך היא תבוא בזמן שלך ולא בזמן שהם יכתיבו לך ובנוסף תישאלי אותם אם הם רוצים שהבת שלהם תיהיה לסבית!!! תוכיחי להם שאת לא תינוקת ואפשר לסמוך עליך. תחשבי על זה!! אשמח לתגובה

ואתה חושב שזה אינטיליגנטי

להכניס לסיטואציה הזו איום בהומוסקסואליות?
לבחורה בת 17 אין שום סיבה שבעולם לשים קצוץ על דרישה שכזו מצד ההורים שלה. זכותה הלגיטימית לדבר עם מי שהיא רוצה וליצור איזו מערכת יחסים שהיא רוצה, ולא לאפשר להורים להכתיב זאת בשום צורה.

צודקת

באמת אני לא הטיפוס המורד.. אני מוכיחה להיות מהיום שנולדתי שאני ילדה אחראית שאפשר לסמוך עליה אבל זה לא עוזר, הם נשארים בדעתם.. תודה לך על העצה, כנראה שבאמת אקח אותם לשיחה, אני מקווה שזה יעזור..

אני בטוחה שאבא שלך אומר לך את

זה מתוך דאגה ומסירות. נסי לשוחח איתו ולומר לו שבזכות מה שהוא לימד אותך את יודעת להבחין בן טוב ורע, שאת מבינה שהוא בתור אבא דואג לך ורוצה לישמור עלייך אבל את מתבגרת ומבינה דברים בצורה הרבה יותר טובה מילדות צעירות ממך. לא הייתי אומרת לך להתמרד- אני נגד זה אלא לימצוא את הדרך לליבו ולאזנו ולהגיע איתו להסכמה.

yaronxx

New member
חבל"ז

אם ילדה בת 17 צריכה להתאמץ לימצוא את הדרך לליבו של אביה אז ממש חבל"ז

wtgmmjd

New member
שנבין קצת יותר

האם את יודעת לבטא את עצמך לדבר פתוח עם ההורים . האם הוריך אנשים חושבים ? ברור שעדיפה דרך המלך לדבר. אבל יש הורים שמבינים רק מאבקים.

כן, אני יודעת לבטא את עצמי

והורי לא מבינים מאבקים בכלל, הם תמיד עודדו אותנו לדבר את אשר על ליבנו, אבל אבא ואמא שלי נשארו בעידן התמימות, בשנות ה 50-60.. הם לא מודרניים כ"כ בעינינים האלה ואין להם ראש פתוח..

עינבוש- אני אומרת לך שוב, כבדי את

אביך אבל עימדי על שלך- אל תימקדי כי זה לא מוביל לשום מקום טוב, אני חושבת שאני בתור אמא שהייתה פעם נערה ורצתה לצעוק בקול רם והכי חזק שאפשר כמה רע לי עם ההורים שלי. ואצלי לא הייתה דרך לתיקשורת מילולית. לפעמים יש דברים שעוברים בראש של אבא שלך מתוך דאגה לך ולא מתוך רוע ליבו. גם אני חושבת שהורי פרימיטיביים ליפעמים וחיים עם דעות מיושנות אבל כשרציתי משהו הישגתי אותו בדרכי נועם ולא בדרכי מרמה ומלחמה. זה ה"שיעור" הנכון לחיים לדעתי ואני מקווה שתאמצי את דבריי או לפחות תחשבי עליהם. את נראית לי נבונה מכדי לעשות שטויות.

snty

New member
קודם כל!

מרד הוא פתרון מאד לא חכם ונובע מחוסר בגרות, ובודאי לא מביא לתוצאות טובות. עצתי לך צאי עם אמך לבית קפה ובשיחה נעימה ושקטה תשתפי אותה בתחושות שלך. אני מאד מאמינה בדרך של דיבור ושיחה שבעזרת ניתן לגשר ולפתור בעיות.

לא יודעת,

בעיני הרבה פחות ילדותי להבהיר להורים שבגיל 17 היא יוצרת קשר עם מי שבא לה ללא הכתבות שרירותיות מלמעלה על דת, גזע ומין, מאשר לציית לדרישה שכזו ולהניח להורים להחליט עבורה עם מי לדבר ועם מי לא. גם לילדותיים ולתלותיים ביותר מבין חבריי באותה התקופה לא היו הגבלות שכאלה, זו לא הגבלה טבעית לגילה אלא מזיקה.

ועדיין נערה בת 17 היא באחריות

ובחסות ההורים שלה. לו הייתה בת 18 ועצמאית הייתי עונה אחרת. נערה בת 17 שגרה בבית הוריה צריכה לימצוא פיתרון במיסגרת הזו לטובתה כמובן ולטובת הוריה.

לא רק מתח וכעס.

היא גם תוכל ליצור קשרים עם בנים. המתח והכעס, עם הורים שכאלה, בכל מקרה יהיו מנת חלקה.

היי עינב. ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

האם היה לך כבר חבר? אם כן, איך הורייך הגיבו? כתבת שאת בת הזקונים. האם יש לך אחיות? איך הייתה ההתייחסות של ההורים שלך לחברויות של האחים/יות שלך?

למעלה