האם לדעתכם אם שנותנת לבנה לאכול אוכל מזיק

כוכבית מצויה

Well-known member
הינה אם מזניחה?

עריכה שנוספה יום אחרי פתיחת השרשור:
לאור ההזיות של גולש ששרשור זה מהווה שרשור הערצה אליו אני מבהירה שהוא אינו כזה לא ברור איך גולש יחשוב ששרשור על אמא (שאולי מזניחה?) יכול להיות על זכר רווק...

נערך לאחרונה ב:

כוכבית מצויה

Well-known member
זה כל מיני הגדרות פופוליסטיות/של השלטון לצורך קביעה אם דרוש התערבות סוציאלית.
מה הקשר לשלטון? שאלתי לדעתם של גולשי הפורום.
בעיקרון כל בעיה שצריך לטפל בה וזה אפשרי לטפל בה מצד אותו מבוגר ולא מטפלים בה זה הזנחה.

כוכבית מצויה

Well-known member
פעם גם נסעו בעגלות רתומות לסוסים...
לפני 30-40 שנה... לא כזה מזמן.

אבל יותר מזה, לדעתי זה הגדרה נכונה יותר מה שהיה פעם.

הזנחה זה שלא מתייחסים לילד.

זה לא כמו לא לבשל לילד.

זה רמה אחת מעל כי זה משהו רב מערכתי ולא רק אוכל.

יש כאן דקויות גם,למשל אם הילד משמין מאוד כתוצאה מזה ובזמן הזה(במקום לבשל)

האמא רואה טלויזיה הרבה וכד' אז כן יש כאן אלמנט של הזנחה.

כוכבית מצויה

Well-known member
לפני 30-40 שנה... לא כזה מזמן.

אבל יותר מזה, לדעתי זה הגדרה נכונה יותר מה שהיה פעם.

הזנחה זה שלא מתייחסים לילד.

זה לא כמו לא לבשל לילד.

זה רמה אחת מעל כי זה משהו רב מערכתי ולא רק אוכל.

יש כאן דקויות גם,למשל אם הילד משמין מאוד כתוצאה מזה ובזמן הזה(במקום לבשל)

האמא רואה טלויזיה הרבה וכד' אז כן יש כאן אלמנט של הזנחה.
אתה סתם מתפלסף...

אתה סתם מתפלסף...
זה לא שחור ולבן,

אבל אני מבין מה את מתכוונת האם זה חלק מהתפקידים של אמא אוכל בריא.

אם מדובר בעקרת בית אז כן(בישול),אבל היום אמהות עובדות חצי משרה בדר"כ ולפעמים יותר.

והאבא הרבה פעמים לא יעשה את זה.

אז מי יבשל הסבתא?

אלא אם כן תגידי - הם יאכלו אוכל בריא גם אם יחממו ירקות קפואים+דברים פשוטים להכנה והרבה פחות טעימים.

כוכבית מצויה

Well-known member
זה לא שחור ולבן,

אבל אני מבין מה את מתכוונת האם זה חלק מהתפקידים של אמא אוכל בריא.

אם מדובר בעקרת בית אז כן(בישול),אבל היום אמהות עובדות חצי משרה בדר"כ ולפעמים יותר.

והאבא הרבה פעמים לא יעשה את זה.

אז מי יבשל הסבתא?

אלא אם כן תגידי - הם יאכלו אוכל בריא גם אם יחממו ירקות קפואים+דברים פשוטים להכנה והרבה פחות טעימים.
אתה ממשיך להתפלסף...

DANIAVNI

Well-known member
הינה אם מזניחה?
בגדול כן, אבל עם מספר הסתייגויות .
1. מהם היכולות הכלכליות של המשפחה
למשל, מה אם באמת כל מה שהיא מסוגלת לתת
לו זה לחם לבן עם ריבה ?
2. מה אחוז האוכל המזיק בסך הכל
כל השבוע אוכל בריא ומקדונלדס פעם בשבוע
זה בסדר גמור .
3. לאיזה רזולוציות אנחנו יורדים :
מה אם את מזינה את ילדך באוכל צמחוני ויבוא מישהו ויטען שלא לתת לילד בשר זו הזנחה
ולהיפך.
כך גם יכולים להתווכח על אלף ואחד דברים .
בוא נגיד שלגבי ממתקים אין מחלוקת .

Harrington

Well-known member
מנהל
הינה אם מזניחה?
לא בהכרח. זה תלוי ב1,001 גורמים, עניינים וניואנסים שלא נמסרו לנו כמידע.

כך למשל יתכנו מאכלים שבעיני א' נחשבים מזיקים ובעיני אותה אם פחות, לפחות בכמות שהיא נותנת לילדיה לצרוך אותם.
כך למשל יתכן שהאם סבורה שגם באותם מאכלים יש פלוסים גם אם אינם אידיאליים (כמו למשל עישון והרגעה, על אף שיתכן שזאת דוגמה קיצונית מעט).
כך יתכן שאינה מודעת לסיכון שבאותם מאכלים.
כך יתכן שאין לה אפשרות כלכלית לרכוש מוצרים אחרים, כך שעל אף שהיא לגמרי מנסה, היא פשוט לא יכולה אחרת.

בקיצור, יש פה שלל אפשרויות שבכוחן להבדיל בין "אם מזניחה" ל'אם נהדרת שפועלת אחרת מכפי שיש הסבורים שעליה לנהוג'. ממילא לא ניתן באמת לגבש עמדה על סמך המידע המועט שסופר לנו. אבל השאלה כשלעצמה בהחלט מעניינת. שאפו עליה :).

evglev1

Well-known member
מנהל
הינה אם מזניחה?
תלוי איך מגדירים אוכל מזיק, כי כפי שאומרת ידידה שלי: "מה שטעים לא בריא ומה שבריא לא טעים", כך שכדי לא לתת לילד אוכל מזיק צריך לא לתת לילד לאכול שום דבר ממה שהוא רוצה ובעצם לא לאפשר לו להנות מהאוכל.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
הינה אם מזניחה?
כפי שקורה לא מעט אצלך בזמן האחרון, את לא מספיק חדה ואין להבין משאלותיך לאן את מכוונת.
אמא קונה לילד סוכריות, ומורחת לו ריבה על הלחם.
אמא קונה לילד גלידה ומכינה לו מילק שייק.
ו... אמא קונה לילד שלה כל מיני מאכלי "זבל" שמכילים מרגרינה, שומנים, סוכרים ועוד כיו"ב, כמו במבה, ביסלי, תפוצ'יפס ועוד כיו"ב...
וכל זה, כדי שהילד יהיה "מרוצה" ולא יפריע לה במהלך הקניות שהוא עושה: הילד רואה את הבמבה על המדף, והוא לא יירגע עד שיקבל שקית לידו.
אבל בואי: סביר שבתחילת המאה ה-21, כל אם יודעת, שמזון שהזכרתי, עשיר בכל מיני מרעין בישין, שרק מזיקים לבריאות הילד. אבל השקט שלו מצדיק זאת...

אבל רק בשלב מאוחר יותר, נפל לי האסימון, והבנתי שאת מתכוונת לאם ספציפית, שקונה לבן 'הגדול' שלה סוג של נקניק מאד יקר, וגם כאן, היעד הוא להשביע את
תאוותו של 'המבוגר' הזה לתיבול ה"מופלא" שמלווה את מוצר הזבל הזה.
טוב. אז היות שנפל האסימון, ראוי שנזכור ממה מכינים את כל המאכלים 'המופלאים' הללו ונמלא את פינו במים.

כוכבית מצויה

Well-known member
כפי שקורה לא מעט אצלך בזמן האחרון, את לא מספיק חדה ואין להבין משאלותיך לאן את מכוונת.
ו... אמא קונה לילד שלה כל מיני מאכלי "זבל" שמכילים מרגרינה, שומנים, סוכרים ועוד כיו"ב, כמו במבה, ביסלי, תפוצ'יפס ועוד כיו"ב...
וכל זה, כדי שהילד יהיה "מרוצה" ולא יפריע לה במהלך הקניות שהוא עושה: הילד רואה את הבמבה על המדף, והוא לא יירגע עד שיקבל שקית לידו.
אבל בואי: סביר שבתחילת המאה ה-21, כל אם יודעת, שמזון שהזכרתי, עשיר בכל מיני מרעין בישין, שרק מזיקים לבריאות הילד. אבל השקט שלו מצדיק זאת...

אבל רק בשלב מאוחר יותר, נפל לי האסימון, והבנתי שאת מתכוונת לאם ספציפית, שקונה לבן 'הגדול' שלה סוג של נקניק מאד יקר, וגם כאן, היעד הוא להשביע את
טוב. אז היות שנפל האסימון, ראוי שנזכור ממה מכינים את כל המאכלים 'המופלאים' הללו ונמלא את פינו במים.
אני שאלתי בדיוק את מה שהתכוונתי לשאול. כמו בכל פוסט כל אחד יבין ויפרש כרצונו.

דיברגנט חדש

Well-known member

מקדונלד'ס זה מאוד יקר? :unsure: זה ההמבורגר הכי זול, כל המבורגרייה שמכבדת את עצמה לוקחת כמעט פי 2, כמו למשל BBB.
אני מאוד אהבתי את B12 שנסגרה.

נערך לאחרונה ב:
למעלה