האם לדעתכם מעריכים

הרועי

New member
מכיוון שכבר נכוויתי פעם אחת...

...אני אבקש ממך להיות יותר ספציפי: איזו סונטה לחלילית? יש יותר מאחת? יש ביצוע שאתה ממליץ עליו?

jofen

New member
אני דווקא נורא מעריך את טלמן!

יש בו משהו גם גאוני... ועוד פרט חשוב: הידעתם כי הוא המלחין הפורה ביותר שהיה בכל ההיסטוריה?? הוא כתב הכי הרבה יצירות (יותר בכמות לא באורך הכולל) והרבה מכל אותם יצירות לא ברשות אף אחד משום שנגנזו... אני בדיוק היום שמעתי סונטות שלו וקונצ´רטי לאבוב בביצוע בארוקי... פשוט מוסיקה נורא קלילה - ללא כל העומס הרגשי שמתפתח בתקופות הבאות... פשוט לשבת ולהנות... אני ממש לא מבין איך אתה לא מצליח להקשיב לטלמן! אולי כי אתה רגיל לכל השפע שיש ביצירות הבומבסטיות (שהרגילו אותנו לשמוע מגיל צעיר...)אתה צריך גיוונים גדולים ומשמעותים ביצירה כדי ליצור לך ריגוש, עכשיו אני אומר לך לך תקשיב לטלמן ותנסה להקשיב בלי הרבה ציפיות לשינויים דרמטיים במודולציות, תזמור. מנעד דינמי וכו´ ופשוט תהנה... :)

הרועי

New member
לאור לחץ הקהל

אני מוכן לתת לו ניסיון נוסף. כשיהיו רשמים חדשים, אני אחווה דעה בשנית.

הרועי

New member
בקשר לשאלת הכמות

אתה בטוח שטלמן הוא המלחין הכי פורה בהיסטוריה? בדיקה שערכתי באתר הזה העלתה שטלמן כתב 1081 יצירות. בדיקה אקראית שעשיתי מקמה מעליו את שוברט (1134), באך (1237) והיידן (1325). אי לכך ובהתאם לזאת אני אאלץ לבקש ממש להפנות אותי למקור המידע שלך.

jofen

New member
זה מספר היצירות שיש ברשות המבצעים

כיום... המון יצירות אחרות ישנן מקורות שהוא כתב עוד המון אך לצערנו הם נעלמו... אני מצטער אבל זה ההסבר היחיד שיש לי ותאמין לי ששעמתי את ההסבר הזה ממורים מקצועיים של מוסיקה עתיקה והוא מהווה מקור מהימן ביותר...

אין לי מקור - אבל זה תואם גם את

הידע שלי. 20 מחזורי קנטטות לדוגמא. לגבי סונטות לחלילית - קודם כל אני ממליץ על כל ביצוע שתוכל למצוא של היקו טר סככט או ליאו מיילינג שהיו המורים שלי. הסיבה שהלכתי ללמוד אצלם היא מפני שהם הכי מוערכים על ידי. הבעיה - מאוד נדיר וקשה למצוא הקלטות שלהם. מעבר לכך אני יכול להמליץ על פרנץ בריכן קודם כל. וגם סבסטיאן מרק, מריון פרברוכן. גם קייס בוקה נחשב טוב. יש עוד.

אין לי מקור - אבל זה תואם גם את

הידע שלי. 20 מחזורי קנטטות לדוגמא. לגבי סונטות לחלילית - קודם כל אני ממליץ על כל ביצוע שתוכל למצוא של היקו טר סככט או ליאו מיילינג שהיו המורים שלי. הסיבה שהלכתי ללמוד אצלם היא מפני שהם הכי מוערכים על ידי. הבעיה - מאוד נדיר וקשה למצוא הקלטות שלהם. מעבר לכך אני יכול להמליץ על פרנץ בריכן קודם כל. וגם סבסטיאן מרק, מריון פרברוכן. גם קייס בוקה נחשב טוב. יש עוד.

The Exorcist

New member
רק בשנים האחרונות

הנדל הוא אחד המלחינים הטובים ביותר, הוא לא קיבל עד היום את כל מה שמגיע לו.

למעלה