האם לחשוף את עצמי בצורה מוחלטת?

האם לחשוף את עצמי בצורה מוחלטת?

טוב, אז אולי לא את עצמי - אבל יש הרבה בלוגרים אחרים שחושפים כמעט הכל עליהם - כמעט הכל, חוץ מאת עצמם. ישענר זאף שם לב לדבר דיי מעניין - בניגוד לחלק מן הבלוגרים בעולם, כאן ברשת הישראלית כמו הבלוגרים שחושפים תמונה שלהם היא מעטה מאוד.
ראש בראש: בעד ונגד תמונה אישית בבלוג - למה כן, למה לא, ההיתרונות והחסורונות. יותר מאוחר אכתוב גם אני - בנתיים הדבר שעלה לי הוא שבבלוג מאוד מאוד פרטי, אנשים יודעים כמעט הכל עליך ולא ממש נעים שהם ידעו מי אתה בדיוק ואולי יכולים לפגוש אותך ברחוב. קצת מביך במקרים מסויימים. אם אתה לא שם תמונה, אתה יכול להיעלם ואף אחד לא ידע איך אתה נראה ואיך לזהות אותך בעתיד.

קודם כל ברוך השב ../images/Emo24.gif

לגבי שאלתך, באמת שלא מומלץ לשים תמונה אישית.. אין לדעת מי רואה את הבלוג ואם איזה פסיכופטים אתה עלול להסתבך, לצערי יש המון מקרים ברשת שבהם אנשים השתמשו באינטרנט לרעה ומצאו להם מטרות נייחות למעשים הלא כל כך נחמדים שלהם בלשון המעטה. לי אישית אין תמונה ברורה שלי בבלוג האישי, אלא רק הצללה של תמונה שלי.

xslf

New member
זה תלוי באופי הבלוג

הבלוג שלי למשל, הוא בלוג בעיקר מקצועי (היי, אני יודעת שהבוס שלי לשעבר קורא אותו), והוא נכתב בשמי המלא. אני חושבת שהוספת תמונה אישית בבלוג כזה גם מוסיפה לו אמינות, וגם מוסיפה מעט "אנושיות", כי רואים שיש אדם מאחורי המילים (הטכניות מאוד לעיתים). אבל שוב- זה מאוד תלוי באופי הבלוג.

אני בעד הגישה הזו

לדוגמא בבלוגים יותר פרטיים שמן הסתם עוסקים בחיים הפרטיים של אותו הבלוגר, אני נוטה ללכת בכיוון של נגד תמונה בבלוג. בבלוג טכני זה נראה אחרת לגמריי, בדיוק כמו שאמרת. אבל מה שכתבתי תקף לגבי "אם כבר לשים תמונה, אז באילו סוגי בלוגים?", ולא באופן כללי - כי גם השרוט ממליץ ציין כאן נקודה חשובה בנוגע לסכנות שיש באינטרנט.

DirtySpirit

New member
תומך../images/Emo45.gif

אגב, לדעתי החתימה שלך תהיה יותר נוחה אם הקישור יהיה פעיל[ע"י |הלינק| ו-|סלינק|]

xslf

New member
יש לי את החתימה עוד מלפני

שהיה אפשר להוסיף קישור, ומכיוון שאני נמנעת להכנס לדף ההעדפות של תפוז כמה שאפשר (כי הוא כ"כ לא נוח), לא טרחתי לעדכן עד עכשיו. נראה אם זה עובד
(ואם כבר תפוז החליטו לעשות את הקודים שלהם בעברית, הם לא יכלו לעברת אותם עד הסוף? מה רע ב |הקישור| |סקישור| או אפילו יותר טוב- |תקישור| |סקישור| ?)

מה טוב באנושיות?

בכלל יצא לי השבוע לדבר עם אחד מאושיות הבלוגים בישראל על העניין הזה. בשביל מה להזדהות? למה להכניס את עצמך המציאותי לתוך העולם הוירטואלי? לא עדיף, אם ניתנת לך האפשרות, לשמור על אנונימיות ואף ליצור דמות וירטואלית בלתי תלויה בעולם המציאות? אפילו כשמדובר בבלוג מקצועי. ויודעת מה - דווקא כשזה בלוג מקצועי. הניתוק הזה מהדמות המציאותית שלך, מאפשר לך להיכנס בכל קיומך הוירטואלי לתוך העולם שהבלוג שלך יוצר, וזה מה שמעשיר ומזניק את הבלוג לעולם חדש ומנותק לגמרי של רעיונות. ובמקרה שלך - לגבי רעיונות מקצועיים. טוב אולי קצת נסחפתי.... אבל בכל זאת...

xslf

New member
למה לא להזדהות? למה להפריד בכוח?

הרי אני ה"מציאותית" תהיה בכל מקרה חלק מהאני ה"וירטואלית" (לא אוהבת את החלוקה ל"מציאותי" מול "וירטואלי"- מה שאונליין לא פחות מציאותי מאשר מה שבאוף ליין), אז למה להפריד בינהם בכוח? כשרק התחברתי לאינטרנט, לפני למעלה מעשור (ועוד לפני כן, כשהייתי מחוברת לקומפיוסרב), שיחקתי לא מעט עם דמויות מנותקות מהעולם הפיזי. באיזשהו שלב ההפרדה הרגישה לי מיותרת ומלאכותית. ויותר מזה- עבודת ה"תחזוקה" העיקה עלי. אני אדם שלם, שחלק מזמני אני חיה אונליין. שמירה על אנונימיות (לכאורה, כי האנונימיות באינטרנט בכל מקרה אינה אמיתית או בטוחה) לא מועילה לי, ואילו הבלוג המקצועי שלי הועיל לי דווקא משום שנכתב בשמי המלא. למשל, את החוזה לספר שפרסמתי קיבלתי בגלל הבלוג. ובכל מקרה, דברים שלא הייתי כותבת בשמי לא הייתי מעלה לאינטרנט מלכתחילה. אני פרנואידית מידי בשביל זה
זה לא שאין מקום לאנונימיות (לכאורה) באינטרנט. פשוט לי אין צורך בה בשלב זה. ואם אצטרך אנונימיות- מבחינה טכנית אין לי בעייה ליצור פרסונה חדשה ולהשיג אותה (אם כי אולי יוכלו לזהות אותי לפי סגנון הכתיבה...) לגבי רעיונות מקצועיים בבלוג שלי- אני לא רואה יתרון באנונימיות. רעיונות מקצועיים באים מהרקע שלי ומהסביבה המקצועית שלי. הכרות אתם נותנת להם יותר משקל. ודברים שאסור לי לכתוב בפומבי בגלל חוזים עליהם אני חתומה (למשל דיונים על סודות מסחריים של המעסיק שלי)- האנונימיות לא תגן עלי אם אכתוב עליהם, גם בצורה אנונימית. בשביל זה יש לי את הבלוג הפנים-ארגוני שלי...

noyy

New member
../images/Emo28.gifאני בעד

במיוחד אם הבלוג פרטי והבלוגר מספר על חייו הפרטיים נטו, לדעתי תמונה יכולה רק להוסיף. מין התרשמות כזאת מצד האחר, שמעבר לכתב, בשביל הקוראים. למרות שלהפציץ בתמונות זה נראה קצת כמו נסיון להשיג יותר מדי צומי

אני אוהב לקרא בלוגים שיש שם תמונה

של הבלוגר. זה נחמד לדעת מי כותב מה. למרות שזה די שיטחי מצידי..

לדעתי

הסיבה היא שאנשים פשוט מתביישים. אני טוען שאנחנו בישראל עדיין חברה קטנה ודי שמרנית, ומסתכלים בצורה משונה על אנשים שפותחים בלוג בבלוג.טי.וי, או שפותחים עמוד בשוקס. ישראלים רואים את זה כאקסבציוניזם במידה מסויימת... עדיין זה לא נהיה באמת מקובל בקרב הזרם היותר מיין-סטרימי של הגולשים להזדהות עם תמונה. לדעתי זה צריך להיות מקובל, לפחות בסוגים מסויימים של בלוגים, כמו שאמרה שושנה.. בכל מקרה, כשעניין הרשתות החברתיות כדוגמת שוקס ומייספייס יתפתחו, וייווצרו קהילות איכותיות ובוגרות יותר, אני מאמין שזה יהיה לגמרי לגיטימי להזדהות עם תמונה...

ואם מדובר בבלוג פרטי מאוד?

בבלוג המדבר על חייו של הבלוגר עד הפרטים הכי סודיים, גם אז הטענה של "חברה קטנה ושמרנית" תקפה? לדעתי מדובר גם בטענה זו וגם בעובדה שכמעט אף אחד לא רוצה שמישהו יקרא את הבלוג שלו, שמספר על כל החיים שלו, ואולי ביום מן הימים יפגוש אותו במציאות וידע לזהות אותו, וכמובן - ידע עליו הכל, ממש הכל.. בבלוגים יותר "טכניים" המצב קצת שונה וכאן אפשר בהחלט להכניס את הטענה שלך לגבי החברה.

אתה יודע מה,

הגעתי למסקנה שזה ביצה ותרנגולת הבלוגים הם פרטיים בגלל שלא שמים בהם תמונה, ולא להיפך. כלומר זה לא שאנשים נמנעים מלשים תמונה בגלל שהם כותבים על החיים הפרטיים. הם מלכתחילה לא שמים תמונה כי זה לא מקובל. ואחר כך כשהם ניגשים לכתוב יוצא להם לבד פוסטים אישיים, בגלל האנונימיות הטבעית.

A Radcliffe

New member
ואם הבלוגר מדבר על הכל?!../images/Emo129.gif

אם הבלוגר מספר על כל מה שהוא מרגיש וחושב?! אם הוא מדבר על בעיות אישיות?! אם אני לא חושבת שמי שכותב על הכל בבלוג שלו ירגיש בנוח לשים תמונה שלו בבלוג.... כאילו.... הוא ילך ברחוב עם חברים ופתאום יבוא אליו מישו... "היי זה אתה! מהבלוג ...... !" "אה............ לא...." "כן זה כן אתה! נו?! מה נסגר עם ההריון של החברה שלך?!" והחברים: "מההההההההה?!?!?!?!?!" זה יכול להיות לא נעים נכון?! וויזלי:)

TheWhiteTigris

New member
אנילא חושף את עצמי

כי כאמור אנחנו מדינה קטנה (ורכלנית) ומכל מקום בארץ יכולים להכיר אחרים. אז אני חושף פרטים מסויימים אבל לא את הכל, כדי לשמור על חסיון מסוים. (מסתבר שזה לא כזה פשוט ויעיל) בניגוד נניח לארה"ב ששם את חיה במדינה לך וסביר להניח שלא שמעו עליך במדינה אחרת...

למעלה