האם ללכת להישפט ?

julianfp

New member
האם ללכת להישפט ?

שלום לכולם,
אני גר בבניין שאין בו חניות קבועות לכל דירה, יש יותר דירות בבניין ממספר החניות ומי שתופס ראשון הוא חונה, האחרים צריכים לחפש מקום בחוץ.
לפני יותר מחצי שנה הגעתי הביתה מאוחר בערב במוצאי שבת, כשאני סובל מכאבי בטן חזקים ומצב הבריאות הכללי שלי אינו כל כך טוב, לא הייתה חניה פנויה בבניין, גם לא ברחוב או ברחובות הסמוכים, אפילו בחלקים מהמדרכה שצבועים באדום לבן הכל היה מלא בכלי רכב. יש לציין שמצב זה אינו נדיר והעיריה מודעת למצוקת החניה.
אני לא הייתי במצב הבריאותי שאפשר לי לחנות אי שם במרחק של 20 דקות הליכה, לכן בלית ברירה חניתי ליד הבית שלי על המדרכה, כשאני משאיר מעבר רחב להולכי רגל/עגלות/כסא גלגלים וכדומה. גם זה קורה לעיתים קרובות שחונים ליד הבית שלנו על המדרכה.
בבוקר כשירדתי לרכב התברר לי שקיבלתי דוח על 500 ₪. פניתי לרשות החניה של העיריה, פירטתי במכתב שלי את המצב וביקשתי להתחשב בי.
לקח לעיריה כמעט 7 חודשים לענות לי "לא נמצאה עילה לביטול הדוח" מבלי להתייחס בכלל לטענות שלי.
האם במצב הזה יש טעם לבקש להישפט ?
יש לציין שאני נכה, אבל הנכות שלי היא לא ברגליים. עד לא מזמן הייתי בטוח שאין לי זכות לתו נכה, אבל לפי מה ששמעתי בזמן האחרון, יש סיכוי גדול שיש לי זכות לתו חניה לנכה, אבל עד שאקבל אותו אצטרך לעבור עוד הרבה סחבת - קודם כל לאסוף את כל המסמכים הרפואיים הרלוונטיים, אחר כך להגיש בקשה למשרד הרישוי ולחכות עוד כמה חודשים להחלטה.64

גבע אבי

New member
לא ממליץ לך ללכת למשפט

אתה עלול לצאת וידיך על ראשך בגלל בזבוז זמן שיפוטי יקר

julianfp

New member
אם תוכל קצת לפרט

האם הטענות שלי עד כדי כך לא הגיוניות ולא קבילות ? וכי מה עוד היה לי לעשות (חוץ מלחנות באוויר) ?
מה יכולה להיות התוצאה של בזבוז זמן שיפוטי מצידי ? העלאה של גובה הקנס ? עד איזה סכום ?

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
הטענות שלך הגיוניות

אבל עברת על החוק, נתפסת ונענשת.
מה עוד יכולת לעשות - למשל, לאחר שהתפניית מכאב הבטן שלך - לרדת לרכב ולהעבירו למקום חוקי, גם אם מרוחק יותר ולחזור הביתה ברגל
התוצאה יכולה להיות - לא יותר מהכפלת הקנס, והליכה פעמיים לבית המשפט (כולל נסיעה לשם, חיפוש חניה ויתכן שעם תשלום עבורה או נסיעה בתחבורה אחרת) ובילוי של כמה שעות בבית המשפט.

julianfp

New member
תודה ועוד שאלה

לצערי כאבי הבטן שלי הם דבר כרוני, לא משהו שעובר תוך כמה דקות ואז הכל כרגיל ואפשר ללכת לחפש חניה
בית המשפט נמצא ממש ליד הבית שלי אז אולי כדאי שאלך להישפט בכל זאת
עכשיו יש לי עוד שאלה :
לצערי חוץ מהדוח הנ"ל עומדים כרגע על הפרק עוד שתי דוחות חניה באותה העיר.
אחד מהם - חניתי במקום בתוך חניון עירוני בצמוד למכולת אשפה אבל לא מאותו הצד שמפנים אותה ממנו, על הכביש היו סימנים מחוקים של "מעטפה" אבל מחוקים עד כדי כך שנראה די ברור שהם לא אמורים להיות בתוקף, אחרת לא הייתי חושב לחנות שם וחוץ מזה לא היה שום סימון או שלט במקום - ומדובר בחניון
בצד השני של מכולת האשפה היה סימון ברור של מעטפה וכיתוב לא לחסום את הצד ההוא, אבל לא בצד שלי
למרות זאת קיבלתי דוח על חניה במקום שמונע גישה לפח האשפה - לא זוכר מה היה הנוסח המדוייק בדוח. מה שמעניין זה שאחרי שהדוח ניתן לי המעטפה נצבעה באותו המקום מחדש - מה שאומר שהעיריה עצמה הבינה שהסימון הוא לא ברור.
הדוח השני - יש בעיר שלנו חניון של בניין משרדים פרטי, ובין בעל הבניין לעיריה היה הסכם שהעיריה תעשה את החניון לחניון עירוני בתשלום - עם מדחנים וסימון כחול לבן וכמובן תוכל לתת דוחות למי שחנה בלי לשלם או חנה באדום לבן במקומות בחניון בהם אסור לחנות
בפועל - העיריה שמה מדחנים בחניון אבל לא עמדה בהתחייבויות שלה לבעל הבניין )אני לא יודע בדיוק על מה מדובר( - אבל התוצאה הייתה שהעיריה איבדה את היכולת לאכוף את החניה באותו מקום, לבקש תשלום או לתת קנסות. כבר כמה שנים טובות שעשרות רכבים חונים שם כל יום גם בכחול לבן גם באדום לבן גם במעטפות ואין לעיריה אפשרות לתת דוחות - את הסיבה המשפטית המדוייקת איני יודע
אני כלקוח קבוע של אחד המשרדים חונה שם מדי יום ומעולם לא קיבלתי דוח עד שלפני כמה חודשים קיבלתי דוח פעם אחת ויחידה על אדום לבן. כאמור מדובר בשטח פרטי שיום יום אנשים חונים שם גם כן באדום לבן ולא מקבלים דוחות. בעל המשרד לא יודע בדיוק מה ההגדרה המשפטית של המקום ואמר לי שהיחיד שיודע מה קורה שם הוא עורך הדין של בעל הבניין, שלא כל כך מעוניין לעזור ולנדב מידע.
על שתי הדוחות הנ"ל לא פניתי בינתיים לעיריה, אבל רוב הסיכויים שאם אפנה התשובה תהיה אותו תשובה סטנדרטית "לא נמצאה עילה לביטול הדוח", בלי לפרט.
השאלה היא האם יש אפשרות, והאם היא בכלל מומלצת, להישפט על כל שלושת הדוחות ביחד ואז גם לקבל אפשרות להסביר את הטענות שלי ולפחות לקבל תשובה ברורה ומנומקת ולא רק את המשפט "לא נמצאה עילה לביטול" ?
תודה מראש

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
אז ככה

על תמרור משבצת (820) אסור לחנות, ליד מדרכה בסימון אדום לבן אסור לחנות
אם לדעתך תמרורים אלה הוצבו שלא כחוק תוכל לפנות לעיריה ולבקש לראות בספר התמרורים העירוני את חוקיותם, במידה ואינם חוקיים תוכל לבקש ביטול ולהצביע על כך, במידה ולא יבוטל תוכל להעלות זאת בפני השופט ולבקש זיכוי בעילה זו.
אם ברצונך להישפט גם על שני הדו"חות הקודמים, תוכל לבקש (במידה ולא עבר הזמן המוקצב) לאחר שתקבל זימון תוכל לבקש מהתביעה לאחד את שלושת המשפטים.
בעניין התשובה שקיבלת - "לא נמצאה עילה לביטול" - היא בהחלט סבירה, הפרוש הוא שטענותייך נבדקו ואינן סיבה מספקת לביטול הדו"ח מכיוון שנעברה עבירה, אם למרות תשובה זאת אתה חושב שלא נעברה עבירה - אתה רשאי להעלות טענותייך בפני השופט (שאינו גננת וגם לא אוהב להיות גננת) והוא שופט לפי החוק.
ובקשר להמלצה להישפט ביחד על שלושת הדו"חות - מצד אחד יש בזה סיכוי כי אולי השופט ירתע ממתן קנס גדול, מצד שני יש סיכון שהשופט יראה לפניו עבריין סידרתי שלא מבין מה אסור ומה מותר ויוסיף לך על הקנס גם פסילה.
-
המלצה אישית שלי - לשלם את הדו"חות ולהבא לא לנסות להתחכם, ובמידה ויש לך בעיות בריאות תוכל לבקש וועדה רפואית במשרד הבריאות, יקראו לך, תיבדק, תצטרך להביא סיכומים רפואיים מרופאים שמטפלים בך ובמידה ויחליטו שמגיע לך תו נכה יתנו לך המלצה עבור משרד הרישוי, זה הליך שלוקח מספר חדשים, כדאי שתתחיל מברור בביטוח הלאומי כיצד עושים זאת

julianfp

New member
אשמח לעוד כמה הבהרות

קודם כל תודה רבה על התגובה המפורטת.
1) מה שחשוב לי לדעת, זה איך אני מבקש להישפט יחד על שלושת הדוחות. האם התהליך הוא שאני מגיש בקשה להישפט על כל דוח בנפרד, ואז כשאני מקבל שלושה זימונים למשפט אני מבקש לאחד אותם ? אני פשוט לא מבין בזה שום דבר.
2) מה שעוד חשוב לי מאוד לדעת, אמרת שהשופט יכול להוסיף על הקנס גם פסילה. אם אני מבין נכון מדובר בבית משפט לעניינים עירוניים ולא על בית משפט לתעבורה - גם דוחות חניה הם דוחות של עיריה ולא של משטרה. האם לשופט כזה אכן יש בכלל אפשרות לתת פסילה של רשיון נהיגה ?
3) במקרה הראשון, "המעטפה" או "המשבצת" הייתה מחוקה ומטושטשת וכל מי שמסתכל על כזה סימון היה מבין ממנו שהייתה שם פעם מעטפה. אני חושב שאפילו צילמתי את המקום ורואים בתמונות עד כמה הסימון לא ברור.
4) במקרה השני, בחניון המדובר חונים מדי יום עשרות רכבים. רובם חונים בכחול לבן ולא משלמים, אלה שמגיעים יותר מאוחר ולא נשאר להם מקום חונים על אדום לבן, איי תנועה, מעטפות וכל מקום בו הרכב מצליח להיכנס. לעיתים קרובות אף חונים ככה שמפריעים לרכבים האחרים לצאת מהחניה (כמובן שאני אף פעם לא חונה ככה). למרות זאת אף אחד לא מקבל דוח וזה לא בגלל שהפקחים מרחמים, הפקחים באיזור הזה עושים עבודה מאוד יסודית, מסתובבים ברחובות בכל שעות היום ונותנים דוחות בשפע, אבל לחניון הזה הם לא נכנסים. אני מכיר אנשים שחנו בחניון והפריעו למישהו אחר לעבור, מי שהפריעו לו לעבור ניסה להזמין פקח ולא הצליח, התקשרו למשטרה וגם המשטרה לא נתנה דוח אלא רק איתרה את בעל הרכב וביקשה ממנו להזיז אותו. איני יודע את הסיבה המדוייקת לכך, אבל יודעי דבר אומרים שזו מחלוקת משפטית בין העיריה לבעל השטח (או שמא מחלוקת מי הבעלים של השטח).
3) איני מנסה להתחכם, למרות שמדובר בסכום כסף גדול ולי אין כסף, אבל עדיף לי כבר לשלם ולהוריד את זה מהראש שלי, אלא שאיני מרגיש שיהיה פה צדק אם אעשה זאת. נכון, מבחינת החוק היבש אפשר להגדיר אותי "עבריין חניה סדרתי", אבל האם הצדק אומר שזה באמת ככה ? אילו הייתי במצב בריאותי יותר טוב, האם לא הייתי מעדיף לא להיכנס לכל הסיבוך הזה מלכתחילה וללכת ברגל ?
4) אני אכן מתכוון להגיש בקשה לתו נכה, אבל התהליך אינו פשוט בכלל. אחת הבעיות אצלי היא שעל חצי מהאבחנות הרפואיות שלי יש לי מסמכים עדכניים מרופאים, אבל אני סובל מכמה וכמה דברים (פיברומיאלגיה, תשישות כרונית ועוד) שהרופאים לא כל כך יודעים איך לטפל בהם או שלא חושבים שזה צריך טיפול או שבכלל לא יודעים להגדיר מה זה. פעמים רבות קיבלתי תשובות מרופאים בסגנון "אני לא יודע מה יש לך", "אין לזה טיפול אבל אתה לא תמות מזה", "כל הבדיקות שלך תקינות אז אני לא רואה מה לא בסדר". אילו הייתי מראש חושב להשתמש בזה לצורך תו נכה אולי הייתי מבקש מהרופא לפחות לציין אבחנה כלשהי, אבל אתה מבין שכמרגישים לא טוב ובאים לרופא, לא בדיוק על זה חושבים. אז מה אני אמור לעשות עכשיו, ללכת לרופאת המשפחה שלי ולבקש שתוסיף לי אבחנות לרשימה עבור משרד הרישוי ???
סליחה על האריכות ושוב תודה רבה.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
מה הקשר בין בית המשפט לצדק?

ובנוסף - הצדק הוא דבר יחסי ולא אובייקטיבי.
1. בעניין איחוד תיקים - דבר עם התביעה, לא תצליח - העלה זאת בפני השופט.
2, 3, 4, 3 - ספר זאת לשופט (השופט שופט לפי החוק, בד"כ הצדק (ובפרט הצדק שלך) לא ממש מעניין אותו.
4. עם כה הרבה בעיות כדאי לבקש מביטוח לאומי וועדה רפואית ברח' הארבעה - עלייך להיות מוכן לכך שמלבד התו (שינתן או לא ינתן) עלולים להטיל הגבלות על רשיון הנהיעה שלך.

julianfp

New member
ועדה רפואית ?

תדה על תגובתך ואשמח לדעת על איזו ועדה רפואית מדובר. מה יש ברח' הארבעה ובאיזו עיר ???
מה הכוונה להטיל הגבלות על הרשיון שלי ? יש לי רשיון רק לרכב פרטי, מה אפשר להגביל בזה, או שכוונתך שעלולים חלילה לבטל לי את הרשיון ?

creth11

New member
הטענות הרפואיות שלך עשויות להיתגלות כחרב

פיפיות ולגרום לבימ"ש או למישרד הרישוי או לשניהם לזמנך לוועדה רפואית שתפקידה לקבוע את כשירותך לנהיגה והאמצעי העזר הנידרשים לך,
כך שטענות לקשיים רפואיים עשויים להביא גם לביטול רישיון הנהיגה שלך מטעמים רפואיים.
כדאי לך לישקול את הטענות הרפואיות שאתה רוצה להעלות במישפט.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
ועדה רפואית

ברח' הארבעה בתל אביב מתכנסת ועדה רפואית של משרד הבריאות, נבדקת שם כשירות הנהיגה של נהגים,
בהתאם לצורך הם ממליצים למשרד הרישוי לתת תו נכה
ובמקרה הצורך הם ממליצים להטיל הגבלות על בעל רשיון נהיגה
למשל - איסור לנהוג ללא משקפיים, או חובה לשאת מוצרי סוכר, או התקנת מנגנון מסוג כלשהו ברכב, או איסור לנהוג בשעות מסוימות, הוועדה רשאית גם להמליץ על שלילת רשיון עקב מסוכנות לנהג ולמשתמשי הדרך האחרים.
רצוי שנהג בעל מגבלות יפנה אליה כדי להסדיר ענייניו ואולי גם להאריך חייו
מעבר לכך - חובה על כל נהג לדווח למשרד הרישוי על שינויים במצבו הרפואי, הודעה על כך הוא מקבל בזמן חידוש רשיונו.

בכל

בקשה להישפט קיים סיכוי וקיים סיכון. הטענות. אין בן כדי להביא לזיכוי אולי להקלה כלשהי. אך לא יותר
מאידך יש בתי משפט. שיחמירו איתך והשמיים הם הגבול

julianfp

New member
השמיים הם הגבול ?

תודה רבה על תשובתך
הגם שתיאורטית השמים הם הגבול, בפועל עד כמה עלול בית המשפט להחמיר איתי ? במה אני מסתכן כאן תכלס ?
האם רק בהגדלת הקנס או בעוד משהו ?

למעלה